duminică, 31 decembrie 2023

La mulți ani 2024!

AMEFA a avut un an 2023 foarte bun, în special în prima sa jumătate, când echipa a reușit să termine sezonul 2022-2023 pe locul 2, cea mai bună performanță din scurta sa istorie. În aceste clipe de bilanț, gândurile noastre se îndreaptă spre ceea ce a fost în 2023, dar totodată și spre ceea ce va fi în 2024. Ne dorim cu toții un an nou mai bun, din toate punctele de vedere.

La final de an, urăm tuturor jucătorilor, staff-ului, suporterilor, familiilor acestora, tuturor celor care ne sunt alături într-un fel sau altul, precum și adversarilor și iubitorilor sportului în general, un An Nou Fericit, cu sănătate și împliniri pe toate planurile!
 
La Mulți Ani!

 

duminică, 24 decembrie 2023

Crăciun Fericit! Kellemes karácsonyi ünnepeket! Merry Christmas! Fröhliche Weihnachten! Feliz Navidad! Joyeux Noël! Vesele Vianoce!

AS AMEFA urează ”Sărbători fericite” tuturor jucătorilor, staff-ului tehnic, suporterilor, adversarilor, și tuturor celor care, într-un fel sau altul, au fost implicați în viața asociației noastre sau sunt alături de noi. Fie ca Moș Crăciun să vă aducă tot ce vă doriți! 


 


duminică, 17 decembrie 2023

Turul se încheie cu o înfrângere nescontată: AMEFA - AS Borșa 2-3 (1-2)

Ultima etapă din turul campionatului Ligii a 5-a, zona Cluj, s-a disputat duminică, 3 decembrie. AMEFA a întâlnit de la ora 14, pe terenul sintetic din Parcul Sportiv Universitar ”Prof. Dr. Iuliu Hațieganu” pe AS Borșa, echipă clasată în a doua jumătate a clasamentului, și care părea ”victimă sigură” înainte de meci. Conform proverbului ”socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg”, oaspeții au câștigat la limită, și cu ceva noroc, dar și norocul face parte din fotbal. La AMEFA au lipsit câțiva jucători, și absențele au contat, se pare, mai mult decât ne-am fi închipuit.

Pe o vreme rece, cu ninsoare în a doua repriză, AMEFA a evoluat cu: Tudor Herlea (46 Paul Șofron) - Sebastian Chiș, Horațiu Moldovan, Emil Trifan, Robert Rus - Andrei Lakatos, Rareș Ciprian Câmpan, László Dénes, Lucian Baciu, Darian Soporan - Rareș Suciaghi (44 Vlad Miron). Alături de echipă au mai fost Raularian Rusu și Gabriel Suciaghi.

AMEFA (în tricouri albe), brigada de arbitri și AS Borșa (în tricouri galbene) la startul partidei. Foto: Raularian Rusu

Meciul a fost arbitrat de Alin Vicliuc la centru, ajutat de asistenții Darius Bota și David Mate (toți din Cluj-Napoca). Observator din partea AJF a fost domnul Cornel Florea (Cluj-Napoca).

Cartonașe galbene: Horațiu Moldovan (min. 18), Rareș Ciprian Câmpan (min. 70), Robert Rus (min. 90+2), respectiv Cristian Victor Trif (min. 46), Tiberius Flavius Moholea (min. 67), Teodor Tamaș (min. 72), Raul Andrei Buturcă (min. 88).

Partida a început în nota de dominare a gazdelor. Rareș Suciaghi a fost lovit de la spate cu piciorul în călcâi în careul advers la unul din primele atacuri, dar nu a căzut, iar arbitrul a considerat că nu e cazul să acorde penalty atât de devreme (min. 3). Atacurile gazdelor au scăzut apoi în intensitate, iar pătrunderile lui Darian Soporan pe partea stângă nu au reușit să se materializeze pe tabela de marcaj. Și László Dénes a avut două situații bune de a marca, ratând de puțin ținta. Încetul cu încetul, oaspeții au prins mai mult curaj și au intrat tot mai mult în jumătatea adversă, creându-și la rândul lor câteva ocazii la poarta apărată (în prima repriză) de Tudor Herlea.

Astfel, primul gol al meciului, marcat de AS Borșa, nu a fost tocmai o surpriză, deși a venit în urma unei serii de erori ale jucătorilor AMEFA, care practic au făcut golul ”cadou”. Andrei Lakatos, aflat la mijlocul terenului, pe banda dreaptă, a trimis o pasă puternică în spate, care nu a fost recepționată corespunzător de Horațiu Moldovan. Oaspeții au recuperat mingea în zonă centrală, prinzând pe picior greșit fundașii, iar Radu Marin Popescu, lansat în careu, l-a învins cu ușurință pe Tudor Herlea: 0-1 (min. 31).

Nici nu a reînceput bine jocul de la centru, și AMEFA a egalat. Lucian Baciu l-a angajat pe Andrei Lakatos pe banda dreaptă, acesta a pătruns în careu, dar a fost blocat, rezultând un corner pentru gazde. Același Andrei Lakatos a executat scurt până la Rareș Ciprian Câmpan, a reprimit de la acesta, a centrat perfect, iar Lucian Baciu a reluat spectaculos din voleu din centrul careului, bară-gol: 1-1 (min. 33).

Sarabanda de goluri nu s-a oprit însă aici. Oaspeții au dat la rândul lor imediat replica. La un corner de pe partea stângă, Alexandru Bernard Bocăneală a reluat cu capul, imparabil, la colțul scurt, din câțiva metri: 1-2 (min. 35).

Din acest moment, inițiativa a aparținut aproape exclusiv gazdelor. Din păcate, spre sfârșitul primei reprize, Rareș Suciaghi (unul din jucătorii importanți ai AMEFA) s-a accidentat și nu a mai putut continua, fiind înlocuit chiar înainte de pauză de Vlad Miron, de altfel singura rezervă disponibilă în afară de rezerva de portar (Paul Șofron).

După pauză, dominarea gazdelor s-a intensificat și numărul de ocazii la poarta borșenilor a crescut. Rând pe rând, Darian Soporan, László Dénes (cu capul) sau Vlad Miron au ratat din poziții foarte bune. De asemenea, portarul oaspeților a făcut un meci mare, fiind de altfel susținut de aproape toată echipa, oaspeții renunțând aproape complet la ofensivă cu scopul de a conserva rezultatul de pe tabela de marcaj.

În cele din urmă, această dominare a avut și un rezultat. La o centrare înaltă în careu, de pe partea dreaptă, la colțul lung, László Dénes a reluat cu capul spre poartă, dar mingea a fost oprită de un adversar cu mâna aflată în poziție clar depărtată de corp. Arbitrul, după câteva clipe de gândire, a acordat penalty, iar Darian Soporan a transformat: 2-2 (min. 80).

La fel ca și în multe alte meciuri în care AMEFA a revenit pe final, și de data aceasta jucătorii gazdelor s-au năpustit asupra porții adverse, având și plusul de moral dat de golul tocmai înscris. Cu toate acestea, oaspeții au reușit surprinzător de bine să absoarbă presiunea, și chiar să mute jocul în jumătatea adversă. Astfel, ei au reușit să înscrie golul victoriei la singura fază de atac mai importantă a lor în repriza secundă, beneficiind și de lipsa de atenție și de concentrare a gazdelor. Un corner de pe partea dreaptă a fost executat lung, la bara a doua, de unde Dragoș Bogdan Pop a reluat nestingherit cu piciorul, la colțul lung, Robert Rus respingând mingea de dincolo de linia porții: 2-3 (min. 85).

Cu toate eforturile depuse, AMEFA nu a mai reușit egalarea. Spre final, tensiunea din teren a fost foarte mare, și au apărut câteva faulturi dure, dar arbitrul a reușit să țină situația sub control. Astfel, turul se încheie cu o înfrângere dureroasă pentru AMEFA. Oaspeții merită felicitați pentru dăruire și ambiție. AMEFA încheie turul pe locul 8 (din 14 echipe), în a doua jumătate a clasamentului, cu un bilanț negativ, 6 victorii și 7 înfrângeri în cele 13 meciuri disputate, și un total de 18 puncte.

După meci, toți cei prezenți din cadrul colectivului AMEFA au sărbătorit sfârșitul de an la locația devenită deja tradițională, Pizzeria ”La Șes”. Chiar dacă ultimele rezultate nu au fost tocmai de natură de a fi demne de sărbătorit, totuși trebuie spus că anul 2023 (calendaristic vorbind) a adus cel mai mare succes din istoria acestei echipe, locul 2 la finalul sezonului 2022-2023. Poate că tocmai laurii succesului au făcut ca echipă să înregistreze un regres din perspectiva rezultatelor în sezonul 2023-2024, dar sperăm ca această situație să poată fi corectată la iarnă, și din retur AMEFA să redevină o echipă puternică în Liga a 5-a, zona Cluj.

sâmbătă, 2 decembrie 2023

Cea mai severă înfrângere din acest sezon... și putea fi și mai rău: Ardealul Cluj - AMEFA 7-3 (3-0)

Penultima etapă a turului de campionat s-a disputat duminică, 26 noiembrie 2023, pe un frig pătrunzător. În plus, meciul dintre Ardealul și AMEFA a fost programat de la ora 17.30, pe nocturnă, când frigul deja se accentuase, și mai bătea și vântul, destul de puternic, ceea ce a făcut ca temperatura resimțită să fie de minus 14 grade (cea reală fiind de zero grade). Gazdele de la Ardealul s-au adaptat mai bine la condițiile meteo, au beneficiat și de avantajul terenului propriu din cartierul Someșeni, s-au concentrat mai bine la joc și au administrat o înfrângere severă celor de la AMEFA, care putea fi și mai aspră, având în vedere că la un moment dat scorul era 7-0. AMEFA a revenit în ultimele 10 minute, când a înscris trei goluri, reducând din diferență. Oaspeții au și avut un lot ”subțire” și au efectuat o singură schimbare, deși mai mulți jucători au susținut încă de la pauză că nu mai rezistă, dar n-a fost cu cine să fie înlocuiți...

Astfel, AMEFA a evoluat cu: Paul Șofron - János Szabó, Horațiu Moldovan, Andrei Lakatos, Sebastian Chiș - Mirel Mureșan, Rareș Ciprian Câmpan (46 Rareș Suciaghi), László Dénes, Lucian Baciu, Darian Soporan - Cristi Cifor. Rezervă neutilizată: Vlad Miron (accidentat). Alături de echipă au mai fost Tudor Herlea, Gabriel Suciaghi și Raularian Rusu.

Brigada de arbitri a fost compusă din Iulian Szekely - la centru, ajutat de asistenții Tudor Horea Punteaș și Zsolt Szekely, toți din Cluj-Napoca. Observator din partea AJF a fost domnul Cornel Florea (Cluj-Napoca).

AMEFA (stânga, cu tricouri albe), brigada de arbitri și Ardealul (în vișiniu) la startul partidei. Foto: Raularian Rusu

Meciul a început cât se poate de bine pentru gazde, care au deschis scorul la prima acțiune de atac, desfășurată central, continuată cu o pasă ușor în lateral dreapta pentru Andrei Ionuț Nichiteanu, care, liber, a pătruns în careu și a finalizat cu un șut sănătos: 1-0 (min. 3).

Pentru AMEFA însă nu era nimic nou să primească gol atât de repede, având în vedere că în acest sezon în multe partide s-a primit gol în primele 5 minute. Partida s-a echilibrat, iar AMEFA a avut la rândul său câteva șanse de a egala, în special prin Darian Soporan, ale cărui șuturi au ocolit puțin poarta sau au fost apărate de portar, dar cea mai mare oportunitate i-a aparținut lui Mirel Mureșan care, bine servit de Darian Soporan, singur în fața porții goale, din câțiva metri a trimis pe lângă bară (min. 16).

În ciuda acestor atacuri și contraatacuri mai degrabă sporadice ale oaspeților, tot cei de la Ardealul au controlat în mare măsură mijlocul terenului, împingând jocul spre poarta lui Paul Șofron. După o astfel de fază colectivă de atac, Darius Vasile Chindriș a trimis din afara careului un șut destul de precis, lângă bara din stânga lui Paul Șofron: 2-0 (min. 32). Câteva minute mai târziu, jocul s-a deschis în stânga, la Claudiu Darian Gyemant, care, cu toată opoziția lui Horațiu Moldovan, a șutat violent: 3-0 (min. 41).

La pauză s-a intrat cu scorul de 3-0 în favoarea gazdelor, dar ne-am amintit cu toții că și la alte meciuri o echipă a condus cu 3-0 și cealaltă a revenit și a egalat, 3-3, deci speranțe încă existau în sânul echipei AMEFA, mai ales că în a doua repriză a intrat și pe teren unul dintre cei mai prolifici jucători ai acestei echipe, Rareș Suciaghi.

Speranțele aveau însă să fie spulberate însă destul de repede în repriza secundă, când oaspeții s-au distanțat pe tabelă și se prefigura de-a dreptul un dezastru pentru AMEFA. Astfel, pe un contraatac doi contra doi al gazdelor, unul din jucătorii de la Ardealul i-a pasat în fața porții lui Darius Vasile Chindriș și acesta, cu poarta goală, a înscris: 4-0 (min. 53). Nici n-a reînceput bine jocul de la centru, și Andrei Lakatos a pierdut mingea în apropierea propriului careu, acesta a fost direcționată către Darius Vasile Chindriș, și, singur cu Paul Șofron, acesta nu a ratat: 5-0 (min. 54). Acest gol a venit la mai puțin de 60 de secunde după precedentul!

La scorul de 5-0 nici gazdele nu au mai forțat, dar oaspeții au părut complet debusolați, așa că au mai venit două goluri. Astfel, după un corner de pe partea dreaptă, Andrei Ionuț Nichiteanu a venit la colțul scurt și, deși jenat de László Dénes, a reluat spre poartă, lângă bară: 6-0 (min. 64). Coșmarul oaspeților nu s-a încheiat însă aici, deoarece după o pătrundere spre careul acestora, același Andrei Ionuț Nichiteanu a fost servit în stânga, iar șutul său fără preluare a trimis mingea în plasă: 7-0 (min. 76).

Gazdele au făcut mai multe schimbări, pentru a da șansa tuturor să joace, și AMEFA a reușit în ultimele zece minute să revină întrucâtva pe tabelă, Rareș Suciaghi reușind un hat-trick. La primul gol, Rareș Suciaghi a avut o acțiune individuală pe partea dreaptă, aproape de colțul terenului, și a reușit să pătrundă spre careu, fiind faultat chiar când intra în suprafața de pedeapsă. Tot el a transformat penalty-ul: 7-1 (min. 80). Peste trei minute, Lucian Baciu a centrat foarte bine pe jos de pe partea stângă, și același Rareș Suciaghi a luat fața fundașilor adverși și a reluat din centrul careului, imparabil: 7-2 (min. 83). După o altă recuperare a lui Rareș Suciaghi la centrul terenului, acesta i-a pasat lui Darian Soporan, care l-a lansat pe poziție viitoare în careu, Rareș Suciaghi a câștigat duelul cu portarul advers, ieșit în întâmpinare, și a condus mingea spre poarta goală: 7-3 (min. 86).

Ultimul meci din acest tur de campionat se va juca duminică, 3 decembrie, când, de la ora 14, AMEFA va întâlni pe teren propriu, în Parcul Sportiv Universitar ”Prof. Dr. Iuliu Hațieganu”, pe AS Borșa.

sâmbătă, 25 noiembrie 2023

Golul victoriei, la ultima fază: AMEFA - ACS AllMotion Aghireșu 3-2 (1-1)

Meciul dintre AMEFA și ultima clasată, ACS AllMotion Aghireșu, echipă care obținuse un singur punct în primele 10 etape de campionat, se prefigura ca unul foarte ușor pentru echipa gazdă. Cum se întâmplă însă deseori în astfel de situații, subestimându-și adversarul, AMEFA a fost foarte aproape de un eșec sau un semi-eșec pe terenul propriu din Parcul Sportiv Universitar ”Prof. Dr. Iuliu Hațieganu” duminică, 19 noiembrie, cu începere de la ora 14. Gazdele au deschis repede scorul, dar s-au întrecut în ratări și s-au văzut egalate înainte de pauză. În a doua repriză, oaspeții s-au apărat cu îndârjire și au reușit să mențină rezultatul, iar pe final chiar au preluat conducerea, fiind aproape de a da lovitura. AMEFA a întors însă rezultatul, egalând din penalty în minutul 90 și marcând golul victoriei la ultima fază, în al șaselea minut de prelungiri.

AMEFA a evoluat cu: Cătălin Dodea (46 Paul Șofron) - Andrei Lakatos, Horațiu Moldovan, Emil Trifan, Robert Rus (73 Denis Alexandru) - Andrei Nemeș, László Dénes (59 Mirel Mureșan), Rareș Ciprian Câmpan (46 Cristi Cifor) - Rareș Suciaghi, Lucian Baciu (73 Darius Pogan), Darian Soporan (59 Adrian Blendea). Rezervă neutilizată: János Szabó. Alături de echipă au mai fost Raularian Rusu, Gabriel Suciaghi și Daniel Șinca.

A arbitrat o brigadă clujeană, cu Mihai Mureșan la centru, ajutat de Székely Zsolt și Ioan Mihai Prunar - asistenți. Observator din partea AJF a fost domnul Lucian Mandi (Florești).

Cartonașe galbene: Emil Trifan (min. 10), Rareș Suciaghi (min. 64), respectiv Sorin Călin Mocan (min. 90+5).

AMEFA (în plan apropiat, cu tricouri albe), brigada de arbitri și AllMotion Aghireșu (cu tricouri roșii) înainte de începerea jocului. Foto: Raularian Rusu

AMEFA a început bine, gazdele părând hotărâte să rezolve încă de la început situația partidei. Chiar în minutul 3, o centrare de pe dreapta a lui Rareș Suciaghi este reluată în plasă de Lucian Baciu din fața porții, dar golul este anulat pentru fault în atac. O lovitură liberă de pe partea dreaptă este executată scurt de Rareș Ciprian Câmpan, până la Andrei Lakatos, acesta prelungește la Robert Rus, al cărui șut cu boltă, la vinclu, este scos de portarul advers (min. 8). Golul vine în cele din urmă. Emil Trifan îl lansează pe Darian Soporan pe partea stângă, acesta intră nestingherit în careu și șutează la colțul scurt: 1-0 (min. 13).

După gol, gazdele se relaxează puțin, oaspeții ies și ei la joc, dar fără a-și crea mari ocazii. Tot AMEFA are ocaziile cele mai mari. La un corner executat de pe partea stângă de Lucian Baciu, Robert Rus reia din câțiva metri în portar, mingea ricoșează la Andrei Nemeș, care șutează peste poartă din apropiere (min. 23). Darian Soporan scapă spre poartă în centru, dar șutul său trece milimetric pe lângă bară (min. 26). AllMotion Aghireșu are o primă ocazie un minut mai târziu, când un șut de la distanță, care se ducea bine, sub bară, este reținut de Cătălin Dodea.

În aceste condiții, în care AMEFA părea să domine și să controleze jocul, golul egalizator a venit ca un șoc, care a demoralizat echipa gazdă și le-a dat încredere oaspeților. A fost o lovitură liberă din dreapta, mingea centrată în careu a fost inițial respinsă, dar a ajuns tot la jucătorii de la Aghireșu, fiind recentrată, la un jucător demarcat în careu, șutul acestuia a lovit transversala, mingea a ricoșat la Marius Marin care, din câțiva metri, cu poarta goală în față, a înscris: 1-1 (min. 33).

Până la pauză, AMEFA a mai avut două șanse de a înscrie, prin Rareș Ciprian Câmpan (min. 40 și 43), dar prima dată a intervenit portarul, iar a doua dată șutul a fost blocat de fundașii adverși, în careu.

În a doua repriză, gazdele au dominat teritorial, încercând din răsputeri să desfacă apărarea foarte aglomerată a echipei din Aghireșu. Oaspeții au renunțat aproape complet la orice tentativă ofensivă, trecând rareori de centrul terenului, și concentrându-se aproape exclusiv pe faza defensivă, unde, spre meritul lor, au depus eforturi uriașe, dovedind o pregătire fizică de invidiat la acest nivel. Mai trebuie spus și că portarul de la Aghireșu a făcut un meci mare.

În condițiile acestea, deși AMEFA a recurs la schimbări, pentru a reîmprospăta forțele celor de pe teren, ocaziile au apărut mai rar decât în prima repriză. Abia în ultimele 20 de minute au apărut situații mai clare de gol, Mirel Mureșan și Darius Pogan șutând din interiorul careului, dar fără a reuși să-l învingă pe portarul advers, aflat în zi de grație.

Cum se întâmplă uneori în astfel de situații, ocaziile se răzbună, și la unul din rarele atacuri ale oaspeților, aceștia au preluat conducerea. A fost o fază care nu anunța nimic, cu un jucător de la Aghireșu plecat cam de unul singur pe banda stângă, de unde a centrat în fața porții, dar fără adresă, pentru că nu avea nici un coechipier acolo, însă Emil Trifan a intervenit nefericit, introducându-și mingea în proprie poartă, prinzându-l și pe picior greșit pe portarul Paul Șofron: 1-2 (min. 86).

Golul părea să le ofere celor de la Aghireșu șansa unei prime victorii stagionale, dar a avut totodată darul de a ”trezi” echipa gazdă, care s-a aruncat cu toate forțele în atac, pentru că nu mai era nimic de pierdut. La o lovitură liberă executată de Mirel Mureșan în careu, mingea a fost inițial respinsă de oaspeți până la Andrei Lakatos, acesta a trimis spre Rareș Suciaghi în careu, care a fost deposedat, dar mingea a ajuns pe linia de 16 metri, de unde Cristi Cifor a încercat să șuteze, fiind contrat cu talpa de un fundaș advers (min. 88). Arbitrul a acordat penalty pentru AMEFA, deși mingea sărise la Rareș Suciaghi, care a și înscris, dar golul nu s-a validat. În schimb, după parlamentările de rigoare, același Rareș Suciaghi a transformat penalty-ul: 2-2 (min. 90).

Arbitrul a acordat inițial 4 minute de prelungire, dar oaspeții au mai efectuat o schimbare în prelungiri, la care, dacă adăugăm și tragerile de timp, ar fi fost suficiente argumente pentru un număr mai mare de minute de prelungire. La ceea ce probabil era ultima fază, Rareș Suciaghi a fost faultat (tras de tricou) cam la 25 de metri de poarta adversă, în poziție centrală (min. 90+5). Arbitrul i-a și atras atenția lui Emil Trifan, care urma să execute lovitura liberă, că este ultima fază, și că trebuie să tragă direct pe poartă. Ceea ce Emil Trifan a și făcut, mingea a fost ușor deviată de un jucător din zid, fapt care probabil l-a încurcat puțin pe portar, care, în loc să prindă mingea, a respins-o în față, iar Adrian Blendea, pe fază, a înscris, aducând victoria pentru AMEFA: 3-2 (min. 90+6). Fluierul de final s-a și auzit imediat după, oaspeții nici nu au mai reluat jocul de la centru.

A fost o victorie muncită pentru AMEFA, obținută cu forcepsul în ultimele secunde ale meciului, dar meritată după aspectul general al jocului. Oaspeții merită și ei laude pentru felul în care și-au apărat șansele, pentru risipa de energie, chiar dacă în cele din urmă nu s-au ales nici măcar cu un punct.

Pentru AMEFA urmează un meci dificil, în deplasare, cu Ardealul Cluj, echipă pe care n-am mai învins-o de ceva vreme, rezultatul obișnuit al ultimelor întâlniri fiind... 3-3. Meciul se va disputa duminică, 26 noiembrie, de la ora 17:30, pe terenul sintetic din cartierul clujean Someșeni.

sâmbătă, 18 noiembrie 2023

Rezultatul s-a conturat pe final: Progresul Sânnicoară - AMEFA 1-3 (0-0)

Pe o vreme rece și un gazon umed în urma ploilor din ultimele zile, duminică, 12 noiembrie, cu începere de la ora 12.30, pe terenul Arenei ”Vasile Moga” din Apahida s-au înfruntat Progresul Sânnicoară și AMEFA. Meciul a fost unul destul de echilibrat și, deși ocazii au fost destule, golurile au apărut doar în ultimele 20 de minute, oaspeții fiind cei care au reușit în cele din urmă să se impună, întrucât au reușit să controleze jocul în partea sa finală și să fie mai eficienți în fața porții adverse.

AMEFA a evoluat cu: Paul Șofron - Andrei Lakatos, Horațiu Moldovan, Emil Trifan, Robert Rus (65 Denis Alexandru) - Mirel Mureșan (55 Vlad Ciortea), László Dénes, Rareș Ciprian Câmpan - János Szabó (63 Vlad Miron), Lucian Baciu, Darian Soporan. Alături de echipă a mai fost Raularian Rusu.

Meciul a fost arbitrat de o brigadă clujeană, cu Dan Alexandru Rad la centru, ajutat de asistenții Cătălin Man și Mihai Alexandru Ona. Observator din partea AJF a fost domnul Mircea Ciglenean (Cluj-Napoca).

Cartonașe galbene: Horațiu Moldovan (min. 61), Rareș Ciprian Câmpan (min. 80).

Progresul Sânnicoară (în vișiniu-negru), brigada de arbitri și AMEFA (cu tricouri albe) înainte de startul partidei. Foto: Raularian Rusu

Prima repriză s-a caracterizat prin echilibru, ambele echipe având momente în care au părut că ar controla jocul, doar pentru a ceda ulterior inițiativa adversarilor. Atacurile s-au succedat la cele două porți, dar șansele au fost relativ puține, jucătorii fiind destul de incomodați de starea gazonului în anumite porțiuni. AMEFA a avut prima ocazie, prin Darian Soporan, care a trimis în afara cadrului porții dintr-o poziție favorabilă (min. 15). Aproape imediat, un jucător al gazdelor a scăpat singur spre poartă, dar a fost blocat de portarul Paul Șofron (min. 17).

Cea mai mare oportunitate a echipei din Sânnicoară în prima repriză a venit din lovitură liberă, mingea lovind transversala (min. 30). Cu toate acestea, AMEFA ar fi putut deschide scorul la rândul său, prin Darian Soporan, care a avut o succesiune de ocazii mari și foarte mari, ratând însă de puțin ținta (min. 34, 35 și 40).

Repriza a doua s-a desfășurat sub aceleași auspicii ca și prima, în special în prima sa jumătate, cele două echipe încercând în zadar să străpungă liniile adverse. Gazdele au avut o lovitură liberă din lateral stânga, executată la fel de bine ca și cea din prima repriză, mingea lovind pentru a doua oară transversala porții lui Paul Șofron (min. 60).

Dacă gazdele au șutat de două ori în transversală din lovitură liberă, oaspeții au reușit să înscrie din prima încercare. La o lovitură liberă de la mare distanță (în jur de 30 de metri de poartă), căpitanul Emil Trifan a trimis perfect la vinclul din stânga sus, deranjând păianjenul: 0-1 (min. 72).

După marcarea primului gol, meciul s-a mai animat, Progresul fiind obligată să iasă la joc pentru a egala. Cu toate acestea, tot AMEFA a avut o șansă uriașă, prin Lucian Baciu, care a driblat fundașii adverși, dar, singur cu portarul, a trimis în acesta (min. 79).

Cu toate acestea, presiunea gazdelor s-a materializat în cele din urmă pe tabelă. După o minge disputată la centrul terenului, Andrei Poclitar s-a lansat spre poartă și nu a putut fi oprit nici de Horațiu Moldovan, nici de Emil Trifan, iar șutul său la colțul lung a adus egalarea: 1-1 (min. 84).

Progresul Sânnicoară a părut a fi ”pe val”, dar AMEFA a revenit în avantaj aproape imediat. Pe un contraatac purtat în banda dreaptă, Vlad Miron a trimis o minge în față, Vlad Ciortea a prelungit, iar Darian Soporan a profitat de indecizia fundașilor și a portarului pentru a strecura mingea în poartă de la 16 metri: 1-2 (min. 86).

În ultimele minute, gazdele au încercat din nou să egaleze, dar AMEFA a știut să țină mingea departe de propria jumătate, și chiar să închidă definitiv meciul în prelungiri. După un corner, Vlad Miron a condus mingea de-a lungul liniei de fund, i-a pasat lui Darian Soporan în centrul careului, iar acesta a punctat cu latul la colțul lung: 1-3 (min. 90+2).

Pentru AMEFA este a patra victorie consecutivă în deplasare, sezonul acesta caracterizându-se, până acum, prin rezultate mai bune în deplasare decât acasă. Sperăm că ”gheața se va sparge” și pe teren propriu duminică, 19 noiembrie, când AMEFA întâlnește pe teren propriu ultima clasată, ACS AllMotion Aghireșu, de la ora 14.

sâmbătă, 11 noiembrie 2023

Liderul se impune în ultimele 10 minute: AMEFA - Avântul Bradu Luna de Sus 1-3 (0-1)

AMEFA continuă seria alternativă a victoriilor și înfrângerilor, pe principiul ”una caldă, una rece”, iar duminică, 5 noiembrie 2023, a fost rândul celei ”reci”, o înfrângere pe teren propriu (din nou!) în fața liderului Avântul Bradu Luna de Sus. Disputat pe nocturnă, cu începere de la ora 18, meciul a fost dominat în mare parte de echipa oaspete, care a deschis scorul spre finalul primei reprize. AMEFA a avut o perioadă mai bună în startul reprizei secunde, când a și egalat, dar oaspeții au revenit încetul cu încetul la cârma jocului, și au reușit să înscrie golurile decisive în ultimele minute, păstrându-și așadar prima poziție în clasament.

AMEFA a jucat cu: Paul Șofron - Andrei Lakatos (86 János Szabó), Horațiu Moldovan, László Dénes, Emil Trifan - Rareș Suciaghi, Andrei Nemeș, Rareș Ciprian Câmpan (79 Sebastian Chiș) - Adrian Blendea (46 Robert Rus), Lucian Baciu, Darian Soporan. Alături de echipă au mai fost Raularian Rusu și Gabriel Suciaghi.

Meciul a fost arbitrat de Marius Chioran (Cluj-Napoca) la centru, ajutat de asistenții Andrei Beti și Mihai Cîrgea (ambii din Mihai Viteazu). Observator din partea AJF a fost domnul Lucian Mandi (Florești).

Cartonașe galbene: Emil Trifan (18), László Dénes (73), respectiv Horațiu Georgian Neamț (18).

Cele două echipe, AMEFA (în plan apropiat, în roșu) și Avântul Bradu Luna de Sus, și brigada de arbitri înainte de startul partidei. Foto: Raularian Rusu.

Încă din startul partidei, oaspeții și-au făcut clar cunoscute intențiile ofensive, atacând într-un ritm susținut poarta apărată de Paul Șofron și ratând ocazii destul de clare de gol. Ar mai trebui adăugat că, pe lângă șuturile apărate de portarul AMEFA și cele (destul de multe) trimise alături sau peste poartă, două șuturi au nimerit bara laterală dreaptă. 

În tot acest răstimp, AMEFA a încercat să dea replica pe contraatac, dar a avut o singură oportunitate clară de a înscrie, prin Lucian Baciu, care a scăpat singur spre poarta adversă, dar șutul său a fost deviat în corner de portarul Alex Căpățână (minutul 26). Adrian Blendea a ajuns și el în poziție de finalizare în două rânduri, dar șuturile sale nu au fost pe spațiul porții.

Spre finalul primei reprize, dominarea oaspeților s-a materializat în urma unei faze care nu anunța mare lucru. O centrare înaltă de pe partea stângă, destinată nimănui, a ajuns în careul AMEFA, unde Paul Șofron și Emil Trifan nu s-au înțeles ce să facă cu mingea. Emil Trifan a respins greșit, până la Ion Lucian Henning, acesta a preluat, a driblat și a înscris: 0-1 (min. 39).

Imediat după gol, AMEFA a ieșit mai hotărât la joc, iar oaspeții au făcut un pas în spate. Repriza secundă a debutat sub aceleași auspicii, cu gazdele mai determinate în plan ofensiv, iar oaspeții preocupați mai mult de conservarea rezultatului. La AMEFA, prin înlocuirea lui Adrian Blendea cu Robert Rus, s-au produs și niște mutări tactice, Emil Trifan revenind fundaș central, László Dénes fiind mutat mai în față, ca mijlocaș defensiv, iar Rareș Suciaghi a trecut în atac.

Rezultatul s-a văzut în cele din urmă și pe tabelă. După o acțiune pe partea stângă purtată de Rareș Ciprian Câmpan, mingea a ajuns în centru la Rareș Suciaghi, care i-a pasat decisiv lui Lucian Baciu, a cărui șut fără preluare de la marginea careului s-a dus direct în vinclu: 1-1 (minutul 61).

După golul egalizator, ambele echipe au căutat din răsputeri să înscrie golul victoriei. AMEFA, deși ”pe val” din punct de vedere moral, n-a mai găsit însă suficiente resurse fizice pentru încă un gol, deși a mai avut câteva șanse, dintre care cea mai mare i-a aparținut lui Rareș Suciaghi, scăpat singur spre poartă, dar deposedat în ultima clipă de la spate de către un fundaș advers, arbitrul considerând că intrarea a fost la minge. O interpretare diferită ar fi însemnat un cartonaș roșu pentru fundașul de la Luna de Sus.

Cert este că finalul a aparținut oaspeților, care au părut mai proaspeți, din punct de vedere fizic. Avântul Bradu Luna de Sus a dominat tot mai clar, și-a intensificat atacurile, și în cele din urmă a înscris. La o centrare de pe partea dreaptă, Horațiu Georgian Neamț a reluat din voleu, fără preluare, la colțul din dreapta lui Paul Șofron, acesta fiind parțial mascat de fundașii din careu: 1-2 (minutul 82).

Golul a stârnit o reacție firească în tabăra gazdelor, care s-au aruncat cu ultimele resurse în atac, în speranța unei noi egalări. Efectul a fost însă unul opus, deoarece spațiile mari lăsate în defensivă au fost speculate de adversari, care și-au consolidat avantajul pe tabela de marcaj în urma unei acțiuni purtate în mare viteză pe partea stângă, încheiată cu o centrare în careu, și care în cele din urmă a fost finalizată de George Daniel Mariș cu un șut la colțul scurt, sub transversală: 1-3 (minutul 89).

Pentru AMEFA a fost un nou duș rece, a treia înfrângere consecutivă pe teren propriu, e adevărat, în fața unui adversar care se bate pentru câștigarea campionatului și care a dovedit, cel puțin în acest meci, că are argumente în acest sens. AMEFA este deocamdată pe locul 8 în clasament, și va juca etapa viitoare, duminică, 12 noiembrie, în deplasare cu Progresul Sânnicoară, pe terenul din Apahida, cu începere de la ora 12:30.

sâmbătă, 4 noiembrie 2023

”Remontada”: Voința Sâncraiu - AMEFA 2-3 (0-0)

Duminică, 29 octombrie, pe o vreme frumoasă de toamnă, cu începere de la ora 14, pe terenul din Sâncraiu s-au înfruntat într-un meci echilibrat și aprig disputat până în ultimele minute echipa gazdă, Voința Sâncraiu, și AMEFA. După o primă repriză cu multe ocazii, dar fără goluri, gazdele s-au desprins aparent decisiv la începutul reprizei secunde, când au condus cu 2-0. AMEFA a revenit însă repede în joc, a egalat și a marcat golul victoriei pe final, obținând un nou succes în deplasare.

Voința Sâncraiu (în plan îndepărtat, în albastru), brigada de arbitri și AMEFA (în plan apropiat) înainte de startul partidei. Foto: Raularian Rusu

AMEFA a evoluat cu: Paul Șofron - Denis Alexandru, Sebastian Chiș, Andrei Lakatos, Vlad Miron (57 Robert Rus) - László Dénes - Darius Pogan (68 János Szabó), Rareș Ciprian Câmpan, Rareș Suciaghi, Adrian Blendea - Lucian Baciu. Alături de echipă au mai fost Raularian Rusu și Gabriel Suciaghi.

Au arbitrat Iulian Szekely la centru, Cătălin Hanga și Mihai Alexandru Ona - asistenți (toți din Cluj-Napoca). Observator din partea AJF a fost domnul Attila Kolozsi (Turda). Nu s-au acordat cartonașe.

Prima repriză a început cu o perioadă de tatonare, mai puțin obișnuită la acest nivel. Ambele echipe au încercat, pe rând, să mențină cât mai mult posesia, să controleze mijlocul terenului, dar s-a ajuns destul de rar în careul advers. AMEFA a avut primele șanse de gol, când a reușit să surprindă apărarea adversă cu pase filtrante, dar Lucian Baciu și Adrian Blendea nu au finalizat corespunzător din poziții ideale, singuri cu portarul advers.

Încetul cu încetul, gazdele au preluat însă controlul partidei, iar în a doua jumătate a primei reprize jocul s-a desfășurat predominant în jumătatea de teren a oaspeților, care au fost tot mai mult masați în propriul careu. Ocaziile nu au întârziat să apară și la poarta lui Paul Șofron, doar că gazdele au ratat incredibil câteva șanse foarte bune, trimițând mingea în afara cadrului porții din careu. Cu toate acestea, cea mai mare oportunitate a aparținut oaspeților, pe contraatac: lansat foarte bine de Rareș Suciaghi, Adrian Blendea a scăpat din nou singur cu portarul, l-a driblat și pe acesta, dar a trimis peste poartă.

Și la începutul reprizei secunde, tot gazdele au dominat teritorial, și au atacat cu aplomb, iar rezultatul s-a văzut imediat pe tabelă. La o centrare de pe partea dreaptă, un atacant al gazdelor a reluat cu capul, Paul Șofron a respins, însă doar până la Cătălin Raul Rusu, care a reluat simplu: 1-0 (min. 50). Peste doar câteva minute, o incursiune pe aceeași parte dreaptă a unui jucător al gazdelor s-a încheiat cu o pasă în fața porții pentru Daniel Tamás Mihály, care a îndeplinit o simplă formalitate: 2-0 (min. 56).

La acest scor, gazdele probabil s-au relaxat un pic, și au fost taxate imediat. Rareș Suciaghi a pătruns pe partea stângă, a trecut de mai mulți adversari, a centrat în careu, dar mingea a fost deviată nefericit în proprie poartă de Bogdan Ionuț Oneț: 2-1 (min. 57). 

A fost rândul oaspeților să prindă curaj și să atace mai hotărât poarta adversă. Sebi Chiș a trimis o minge lungă și înaltă spre careul Voinței, Rareș Ciprian Câmpan a prelungit cu capul până la Rareș Suciaghi, care, din marginea careului, a preluat și a șutat senzațional din întoarcere, la vinclu: 2-2 (min. 65).

Din acest moment, ambele echipe au căutat golul victoriei, intensificându-și acțiunile ofensive, dar fără a neglija apărarea. Echipa oaspete a părut mai lucidă în teren, în vreme ce gazdele au efectuat mai multe schimbări, care ar fi trebuit să aducă ”sânge proaspăt” pe teren, jucători care să facă diferența, dar care, de data aceasta cel puțin, nu s-au ridicat la nivelul așteptat, jocul Voinței Sâncraiu suferind spre final. În plus, apărarea AMEFA a făcut față cu brio, organizându-se foarte bine. 

AMEFA a dat în cele din urmă lovitura de grație echipei gazdă, aproape de final, când Rareș Ciprian Câmpan a executat perfect o lovitură liberă din apropierea careului advers: 2-3 (minutul 86). În ultimele minute, gazdele nu au părut să mai aibă forța necesară pentru a forța egalarea, deși au încercat, dar AMEFA a ținut mingea departe de poarta proprie și chiar de propria jumătate de teren.

Trebuie menționat că în acest meci au revenit pe teren la AMEFA, după lungi absențe cauzate de accidentări, Adrian Blendea și Robert Rus.

Următorul meci al AMEFA va fi duminică, 5 noiembrie, pe teren propriu, cu liderul Avântul Bradu Luna de Sus, cu începere de la ora 18.

sâmbătă, 28 octombrie 2023

Una caldă, una rece: AMEFA - Viitorul Poieni 1-4 (1-1)

În această ediție de campionat, victoriile și înfrângerile s-au succedat una după alta pentru AMEFA, cel puțin până acum, în primele 6 etape. După o victorie categorică, 6-0 în deplasare cu Inter Dezmir, a urmat o înfrângere aproape la fel de categorică, 4-1 pe teren propriu cu campioana din sezonul trecut (și totodată mare favorită și în acest an), Viitorul Poieni. Meciul s-a decis însă abia în repriza secundă, când oaspeții au dominat categoric și s-au desprins pe tabelă. Partida s-a disputat duminică, 22 octombrie, cu începere de la ora 17, pe terenul 2 din Parcul Sportiv Universitar ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

AMEFA a evoluat cu: Paul Șofron - Andrei Lakatos (75 Denis Alexandru), Horațiu Moldovan, László Dénes, Vlad Miron (59 János Szabó) - Andrei Nemeș, Rareș Ciprian Câmpan - Lucian Baciu, Rareș Suciaghi, Darian Soporan - Cristi Cifor (75 Sebastian Chiș). Rezerve neutilizate: Mirel Mureșan, Adrian Blendea (accidentați). Alături de echipă au mai fost: Raularian Rusu, Gabriel Suciaghi, Robert Rus.

Meciul a fost arbitrat de Dan Florin Dreve la centru, ajutat de asistenții Dragoș Ionuț Mureșan și Tudor Horea Punteaș (toți din Cluj-Napoca). Observator din partea AJF a fost domnul Alexandru Pop (Dej).

Cartonașe galbene: Rareș Suciaghi 84, Andrei Nemeș 88 - Andrei Ionuț Boroștean 68, Florin Mihai Popa 81, Rareș Morea 88.

Unsprezecele de start al AMEFA. Foto: Robert Rus.

Unsprezecele de start al Viitorului Poieni. Foto: Viitorul Poieni.

Cele două echipe și arbitrii la centrul terenului. Foto: Robert Rus.

AMEFA a început foarte bine jocul, presând constant echipa adversă și lansând atacuri și contraatacuri foarte periculoase, Darian Soporan ratând două bune ocazii încă din primele minute. Vlad Miron, în postura mai puțin obișnuită de fundaș stânga, a reușit o incursiune excepțională pe banda sa până în careul advers, unde a reușit să obțină prim-planul și a fost oprit doar prin fault. Arbitrul a acordat penalty, dar Lucian Baciu a ratat (min. 15). Peste zece minute, Lucian Baciu și Darian Soporan au colaborat pe un contraatac, Darian Soporan a șutat, portarul advers a respins, iar Lucian Baciu a preluat, a încercat să-l dribleze pe portar, dar a fost faultat de acesta. De data aceasta Rareș Suciaghi a executat penalty-ul și a transformat: 1-0 (min. 25).

În această perioadă de timp, chiar s-a trăit cu impresia că AMEFA este echipa mai bună, și că o serie lungă de înfrângeri consecutive în fața Viitorului Poieni se va sfârși. N-a fost însă să fie așa, deoarece jucătorii gazdă au cedat aproape imediat inițiativa, iar Viitorul Poieni a început să domine și să preseze tot mai insistent. La o fază care nu anunța mare lucru, Adrian Gabriel Lupu a primit o minge în centru, a driblat un fundaș al AMEFA și a șutat puternic și precis la colțul din dreapta lui Paul Șofron: 1-1 (min. 33).

Egalarea venită atât de repede a avut darul de a-i demoraliza pe jucătorii AMEFA, care nu au mai putut relua jocul bun din primele 25 de minute, în schimb oaspeții au prins curaj și au dominat destul de clar sfârșitul primei reprize, având câteva șanse bune de a prelua conducerea, pe care însă le-au ratat.

Repriza a doua a debutat în aceleași circumstanțe în care s-a sfârșit prima, cu oaspeții în prim-plan. Abia trecuseră câteva minute, și Marian Alexandru Medrea l-a lansat pe Bogdan Ionuț Varodi printre fundașii gazdelor, care au făcut greșit pasul la offside, și acesta, singur cu portarul, nu a mai ratat: 1-2 (min. 49). AMEFA a încercat să dea replica, dar n-a făcut altceva decât să se expună și mai mult în apărare, unde oaspeții au profitat de spațiile tot mai largi pentru a se desprinde decisiv pe tabelă. 

Mai întâi, servit excelent de pe partea dreaptă, Marian Alexandru Medrea, demarcat în mijlocul careului, a șutat din întoarcere fără speranțe pentru Paul Șofron: 1-3 (min. 59). Ceva mai târziu, același Marian Alexandru Medrea a finalizat un contraatac supranumeric al Viitorului Poieni, cu un șut din apropiere: 1-4 (min. 67).

Meciul era cam jucat la scorul acesta, ambele echipe au făcut schimbări, dar nimic relevant nu s-a mai petrecut pe teren. Jucătorii de la AMEFA au părut excesiv de obosiți în repriza secundă, după ce au depus un efort destul de mare, iar unii chiar s-au accidentat, dar au fost nevoiți să continue până la final, deoarece pe bancă nu mai existau soluții după epuizarea schimbărilor în minutul 75.

AMEFA va juca duminica aceasta (29 octombrie) în deplasare cu Voința Sâncraiu, echipă care a început foarte bine actuala ediție de campionat, dar pe care am învins-o în ultima vreme la Sâncraiu. Meciul va începe la ora 14 (ora de iarnă).

sâmbătă, 21 octombrie 2023

În logica... setului: Inter Dezmir - AMEFA 0-6 (0-2)

Pe o vreme închisă, dar bună pentru fotbal, duminică, 15 octombrie, de la ora 11, AMEFA a înfruntat în deplasare pe Inter Dezmir, pe terenul mare (sintetic) din Baza Sportivă ”Unirea” din cartierul Mănăștur (Cluj-Napoca). Gazdele au preferat să joace de dimineață, chiar cu niște cheltuieli suplimentare pe care le-a presupus închirierea terenului din baza ”Unirea” (în comparație cu stadionul din Apahida, care era însă liber doar după-amiază). Socotelile lor nu le-au ieșit prea bine, deoarece Inter Dezmir, cu o echipă cu totul nouă, a pierdut la același scor, 6-0, cu care pierduse și în primăvară, când încă erau în formula veche. Pentru AMEFA, este a treia victorie din acest sezon (din 6 meciuri), și trebuie remarcat că în toate cele trei jocuri încheiate cu succes echipa a marcat șase goluri: 6-2 cu Speranța 2 Jucu, 6-1 cu ACS Pădureni Chinteni și acum 6-0 cu Inter Dezmir. 

AMEFA a jucat cu: Paul Șofron - Andrei Lakatos, Horațiu Moldovan, Emil Trifan, Mirel Mureșan (61 Sebastian Chiș) - László Dénes, Rareș Ciprian Câmpan - Darius Pogan (75 János Szabó), Lucian Baciu, Darian Soporan - Cristi Cifor (61 Denis Alexandru). Alături de echipă au mai fost: Gabriel Suciaghi, Robert Rus, Raularian Rusu, Tudor Herlea, Adrian Blendea (accidentat).

Au arbitrat: Octavian Trenca la centru, Cătălin Man și Alin Rus - asistenți, toți din Cluj-Napoca. Observator din partea AJF a fost domnul Mircea Ciglenean (Cluj-Napoca). La meci a asistat și domnul Iulian Székely.

AMEFA (în plan apropiat, cu tricouri albe), brigada de arbitri și Inter Dezmir (în plan depărtat, cu echipament negru) la startul partidei. Sursa foto: pagina de Facebook a AS AMEFA Cluj-Napoca

În prima parte a meciului, AMEFA a preferat să mențină posesia și să controleze jocul la mijlocul terenului, fără a se arunca cu totul în atac, având în vedere că în patru din cele cinci meciuri precedente luaseră gol în primele 5 minute. Tactica a dat roade, acesta fiind de altfel primul meci din acest sezon în care AMEFA nu a primit gol. Pe de altă parte, mai ales în primele 25 de minute, fazele de poartă au fost cu adevărat puține, și au aparținut tot oaspeților. Am remarcat doar o lovitură de cap a lui Cristi Cifor, din careu, după un corner, mingea fiind reținută cu dificultate de portarul advers. De altfel, Cristi Cifor a devenit eroul acestui meci, reușind în premieră un hat-trick.

Darian Soporan a făcut schimb de benzi cu Darius Pogan de mai multe ori pe parcursul jocului. Într-unul din momentele când se afla pe banda dreaptă, Darian Soporan a centrat în careu, mingea a depășit un grup de jucători și a ajuns la Cristi Cifor, complet demarcat, iar acesta, deși a tras prima dată în portar, a reușit în cele din urmă să deschidă scorul: 0-1 (minutul 29).

Peste doar câteva minute, după un corner executat de pe stânga, mingea a fost ușor deviată, și același Cristi Cifor, din centrul careului, a reluat din voleu cu stângul, fără preluare, printre fundași și pe lângă portar: 0-2 (minutul 35).

În a doua repriză, numărul de ocazii a crescut, și în primele 10 minute Darian Soporan, Andrei Lakatos și Cristi Cifor au ratat șanse importante. În cele din urmă, după o incursiune a lui Darian Soporan în careul advers, mingea a ajuns la Cristi Cifor, care, din câțiva metri, a șutat din nou imparabil, sub bară: 0-3 (minutul 56).

La acest scor, oaspeții s-au mai relaxat, gazdele au avut la rândul lor câteva atacuri promițătoare, dar fără a pune în real pericol poarta apărată (bine) de Paul Șofron. Ambele echipe au efectuat schimbări, jocul s-a mai fragmentat și a pierdut din cursivitate. Un moment important a fost accidentarea unuia dintre jucătorii de la Inter Dezmir, într-un moment în care aceștia efectuaseră deja toate schimbările. Jucătorul a ieșit de pe teren în minutul 77 și nu a mai putut continua, astfel că gazdele au jucat practic în zece oameni în ultimele 13 minute.

În condițiile acestea, AMEFA a mai înscris de trei ori. Mai întâi, Darian Soporan a pătruns în careu, i-a lăsat mingea lui Rareș Ciprian Câmpan, care a șutat plasat la colțul din dreapta portarului: 0-4 (minutul 80). Peste doar două minute, doi fundași și portarul de la Inter Dezmir nu s-au înțeles ce să facă cu mingea, pe care le-a furat-o Lucian Baciu, care a înscris apoi lejer în poarta goală: 0-5 (minutul 82).

Golul meciului l-a înscris Emil Trifan, care a urcat în atac și a trimis un șut cu boltă, direct în vinclu, din colțul careului, de pe partea stângă: 0-6 (minutul 88).

Pentru AMEFA urmează un meci foarte dificil pe teren propriu cu Viitorul Poieni, duminică, 22 octombrie, de la ora 17, în Parcul Sportiv Universitar ”Prof. Dr. Iuliu Hațieganu”.

sâmbătă, 14 octombrie 2023

Un rezultat aparent surprinzător: AMEFA - Juniorul Cluj 3-4 (2-2)

Duminică, 8 octombrie, meciul dintre AMEFA și Juniorul Cluj s-a disputat pe nocturnă pe terenul 2 din Parcul Sportiv Universitar ”Prof. Dr. Iuliu Hațieganu”, de la ora 20, deoarece în cursul după-amiezii și până la ora 19 a avut loc un interesant concurs de penalty-uri, început de fapt încă din zilele precedente. Pentru AMEFA, ultimele meciuri pe nocturnă nu au fost prea reușite, iar meciul cu Juniorul se adaugă acestei liste, deși, evident, nu (doar) nocturna a fost de vină. Deși AMEFA a învins de fiecare dată pe Juniorul în sezonul precedent, și acasă și în deplasare, de data aceasta juniorii au fost superiori în multe momente, au dominat jocul în mare parte, și au reușit în cele din urmă să întoarcă rezultatul în favoarea lor. Tactica obișnuită a AMEFA, care s-a bazat foarte mult pe experiență, pe contraatacuri și pe tehnica jucătorilor din atac, nu a dat roade, deși s-au înscris trei goluri, care însă nu s-au dovedit suficiente. 

AMEFA a jucat cu: Paul Șofron - Andrei Lakatos, Horațiu Moldovan, Emil Trifan, Darius Pogan (73 Sebastian Chiș) - Rareș Ciprian Câmpan (77 Andrei Țucudean), László Dénes, Rareș Suciaghi - Lucian Baciu, Cristi Cifor (65 Rareș Chesăuan), Darian Soporan. Alături de echipă au mai fost Raularian Rusu, Gabriel Suciaghi și Robert Rus.

Meciul a fost arbitrat de Narcis Bodocan la centru, ajutat de asistenții Ionuț Ovidiu Sabou și Bogdan Claudiu Stoica (toți din Cluj-Napoca). Observator din partea AJF a fost domnul Kolozsi Attila (Turda).

Nu s-au acordat cartonașe, dovadă a fair-play-ului desăvârșit a celor două echipe.


AMEFA (în alb), brigada de arbitri și Juniorul Cluj (în albastru deschis) la startul partidei. Foto: Raularian Rusu

Ca de obicei, partida a început practic de la 1-0 pentru oaspeți, care au deschis scorul foarte repede. Hajnal Szilárd a profitat de o neatenție a defensivei gazdelor, a pătruns pe partea dreaptă, depășindu-l în viteză pe Emil Trifan, și a înscris lejer, cu latul, pe lângă portarul Paul Șofron: 0-1 (min. 6).

Replica gazdelor nu s-a lăsat prea mult timp așteptată. La un corner de pe partea dreaptă, executat de Lucian Baciu, mingea a fost trimisă în careul mic, iar Rareș Suciaghi, complet demarcat și ”uitat” de adversari, a reluat simplu din apropiere: 1-1 (min. 14). După doar câteva minute, Darian Soporan a avut o acțiune frumoasă în banda stângă, continuată cu o pătrundere spre zona centrală și finalizată cu un șut înșelător, din afara careului, care s-a dus cu precizie maximă la colțul lung: 2-1 (min. 18).

Din acest moment însă oaspeții au preluat inițiativa, creându-și numeroase ocazii clare de a marca, între care se pot aminti două șuturi care au nimerit barele porții lui Paul Șofron și o fază la care Horațiu Moldovan a respins mingea cu capul de pe linia porții. Golul a venit însă în urma unei faze care nu anunța mare lucru. La o aruncare de la margine de pe partea dreaptă a oaspeților, Darius Pogan a respins mingea de pe linia de 16 metri, dar l-a nimerit și pe adversarul direct, care și-a băgat piciorul în încercarea de a prelua. Arbitrul a indicat fără ezitare penalty, iar Szalontai László István a transformat: 2-2 (min. 38).

În debutul reprizei secunde, AMEFA a părut hotărâtă să preia controlul jocului, și să treacă la atac cu toate forțele. Rezultatul s-a materializat aproape imediat pe tabelă: după un corner scurt, care i-a luat prin surprindere pe adversari, Darian Soporan a preluat nestingherit în careu și a șutat cu sete la colțul lung: 3-2 (min. 50).

Din nou, la fel ca în prima repriză, golul gazdelor i-a mobilizat la modul cel mai serios pe oaspeți. AMEFA a trecut la tactica sa obișnuită, de apărare a fragilului avantaj, în speranța că, pe contraatac, jucători precum Rareș Suciaghi, Lucian Baciu sau Darian Soporan vor reuși să penetreze defensiva adversă și să înscrie. N-a fost însă să fie. Presiunea oaspeților a crescut constant, iar poarta lui Paul Șofron a fost supusă unui adevărat asediu, care nu putea să nu dea rezultate mai devreme sau mai târziu, în vreme ce gazdele au avut o singură ocazie notabilă pe contraatac, ratată de Darian Soporan.

Deși atacurile oaspeților au fost purtate cu precădere pe benzile laterale, golul egalizator a venit, surprinzător, pe centru. După un un-doi cu un coechipier, Csete Otto a trimis un șut puternic, de pe linia careului mare, sub bara transversală, mingea fiind și ușor deviată, fapt ce l-a încurcat pe Paul Șofron: 3-3 (min. 75).

La acest scor, era clar că finalul va fi ”care pe care”. AMEFA a făcut și ultima schimbare, scoțându-l pe Rareș Ciprian Câmpan, și introducându-l pe Andrei Țucudean, jucător cu mai mare viteză și cu potențial ofensiv mai ridicat, dar riscând să lase și mai descoperită defensiva. Oaspeții, mult mai tineri, și cu o capacitate impresionantă de efort, s-au dovedit însă superiori în plan fizic, și în cele din urmă au reușit să ”dea lovitura” prin Hajnal Szilárd (jucătorul meciului, în viziunea noastră), care a avut o acțiune extraordinară pe banda dreaptă, apoi a intrat în careu, și, deși blocat, s-a întors, și a expediat un șut splendid din întoarcere la colțul lung, surprinzând pe toată lumea: 3-4 (min. 84).

În ultimele minute, AMEFA a încercat în zadar să egaleze, oaspeții însă au știut să țină de minge, și să nu se descopere în apărare, astfel că în cele din urmă au câștigat cu 4-3, confirmând forma bună pe care o traversează, urcând pe locul 4 în clasament. Prin jocul rezultatelor, AMEFA a rămas pe locul 6, dar s-a îndepărtat de primele cinci clasate, și este la egalitate de puncte (dar cu golaveraj superior) cu mai multe echipe.

În etapa următoare, AMEFA va juca în deplasare cu Inter Dezmir. Meciul este programat duminică, 15 octombrie, de la ora 11, pe terenul sintetic mare din Baza Sportivă ”Unirea” (cartierul Mănăștur, Cluj-Napoca).

sâmbătă, 7 octombrie 2023

Un nou... set pentru AMEFA: ACS Pădureni Chinteni - AMEFA 1-6 (0-4)

Duminică, 1 octombrie, de la ora 11.30, pe terenul din Vultureni, AMEFA a jucat în deplasare cu ACS Pădureni Chinteni, echipă pe care ultima dată o învinsese, în campionatul precedent, cu 6-0 pe teren propriu. Glumeam atunci pe seama unui scor care semăna cu cel al unui set la tenis, dar iată că istoria s-a repetat aproape la indigo, doar că de data aceasta jucătorii din Chinteni au reușit să înscrie golul de onoare, astfel că scorul final a fost în cele din urmă 6-1. Mai trebuie spus, totuși, că scorul nu reflectă întocmai realitatea din teren, deoarece meciul a fost mult mai echilibrat decât a arătat tabela la final. Diferența a fost făcută de eficacitatea jucătorilor din ofensivă - oaspeții fiind mult mai eficienți, în vreme ce gazdele au ratat foarte mult (inclusiv un penalty), pe de o parte, dar și de calitatea celor doi portari și în general a celor două defensive - Paul Șofron apărând numeroase șuturi periculoase iar fundașii de la AMEFA fiind aproape de netrecut.

AMEFA a jucat cu: Paul Șofron - Andrei Lakatos, László Dénes (75 János Szabó), Horațiu Moldovan, Sebastian Chiș - Mirel Mureșan (56 Vlad Miron), Rareș Ciprian Câmpan - Lucian Baciu, Rareș Suciaghi, Darius Pogan (65 Denis Alexandru) - Cristian Cifor (56 Rareș Chesăuan). În absența lui Emil Trifan, rolul de antrenor-jucător a fost preluat de Rareș Ciprian Câmpan. Alături de echipă a mai fost și Gabriel Suciaghi.

Meciul a fost arbitrat de o brigadă clujeană, cu Cristian Maghiar la centru, ajutat de asistenții Andrei Doduț și Antonio Todoran. Observator din partea AJF a fost domnul Mihai Prodan (Cluj-Napoca).

Cele două echipe, ACSP Chinteni (în galben) și AMEFA (în alb), și brigada de arbitri, gata de începerea meciului. Sursa foto: ACS Pădureni Chinteni

Dacă în precedentele trei meciuri de campionat AMEFA primise de fiecare dată gol în primele trei minute ale jocului, de data aceasta situația s-a inversat și AMEFA a fost cea care a înscris foarte devreme și astfel și-a făcut meciul ușor. La un corner bine executat de pe partea stângă, la colțul lung, Cristian Cifor s-a înălțat peste fundașii adverși și a reluat cu boltă, exact în vinclul porții: 0-1 (min. 3).

Deși gazdele au încercat să revină în joc, tot oaspeții au fost cei care au punctat pe contraatac, unde Lucian Baciu a excelat pe partea dreaptă. După un contraatac rapid purtat de Lucian Baciu pe partea dreaptă, acesta a centrat în fața porții și, venit lansat din spate, Rareș Suciaghi a reluat simplu din câțiva metri: 0-2 (min. 12). Câteva minute mai târziu, la o fază aproape identică, același Lucian Baciu a centrat în fața porții, doar că de data aceasta Darius Pogan s-a aflat la finalizare: 0-3 (min. 15).

Gazdele s-au regăsit cu dificultate după aceste goluri primite ”la foc automat”, dar în cele din urmă au reușit să pună presiune pe poarta adversă și, la una din fazele lor ofensive, unul din atacanții de la Chinteni a fost faultat în careu de Sebastian Chiș. Arbitrul a acordat penalty, dar acesta a fost ratat, mingea fiind trimisă în afara cadrului porții (min. 20).

Dacă gazdele nu au fost în stare să reducă din handicap nici măcar din penalty, oaspeții s-au distanțat pe tabelă, la faza imediat următoare. O diagonală lungă l-a găsit pe Lucian Baciu demarcat în banda dreaptă, acesta a intrat în careu și a finalizat cu un lob peste portarul ieșit în întâmpinare: 0-4 (min. 21).

La acest scor, lucrurile s-au mai liniștit pe teren, oaspeții s-au mai relaxat și s-au așezat mai degrabă în poziții defensive, în vreme ce gazdele au căutat căi de pătrundere prin apărarea adversă, fără a însă a le găsi prea des, iar atunci când le-au găsit, șuturile le-au fost blocate de un portar, Paul Șofron, aflat în formă excelentă.

În repriza a doua, dominarea echipei din Chinteni s-a accentuat și în cele din urmă gazdele au reușit să marcheze ceea ce avea să fie golul de onoare: Paul Șofron a respins un șut de la distanță, iar Marius Cosmin Pop, nemarcat, a reluat în plasă din apropiere: 1-4 (min. 57).

Eforturile gazdelor de a mai reduce din handicap s-au lovit în continuare de o defensivă bine organizată a AMEFA, care a rezistat cu brio până la final. Oaspeții s-au dovedit în continuare periculoși pe contraatac, și pe final au mai punctat de încă două ori. Rareș Chesăuan, care a ratat cele mai multe ocazii pentru AMEFA în repriza secundă, a înscris în cele din urmă cu un șut puternic și plasat: 1-5 (min. 85). Scorul final a fost stabilit de Rareș Ciprian Câmpan, care a executat foarte bine, pe lângă zid, o lovitură liberă din marginea careului, păcălindu-l pe portarul advers: 1-6 (min. 88).

Rezultatul o readuce pe AMEFA în prima jumătate a clasamentului, dar urmează câteva meciuri dificile. Primul dintre acestea va fi duminică, 8 octombrie, de la ora 20, pe terenul propriu din Parcul Sportiv Universitar ”Prof. Dr. Iuliu Hațieganu”, cu Juniorul Cluj, echipă care a avut un start foarte bun de campionat, aflându-se momentan pe locul 4 în clasament.

sâmbătă, 30 septembrie 2023

Multe goluri, dar o singură învingătoare: Școala de Fotbal ”Dan Matei” - AMEFA 5-4 (2-2)

AMEFA a suferit o a doua înfrângere în campionat (din trei meciuri!) duminică, 24 septembrie, pe terenul mare (sintetic) de la Baza Sportivă ”Unirea” din cartierul clujean Mănăștur, în fața unei echipe nou-înscrise în campionat, Școala de Fotbal ”Dan Matei”, cu un lot format majoritar din juniori, dar și cu câțiva seniori, care au făcut diferența în acest meci, în frunte cu cel care dă numele clubului, Dan Matei, cel care a și marcat golul victoriei în ultimele minute ale jocului. Cei de la ”Dan Matei” par să fie abonați la meciuri cu multe goluri: în etapa precedentă au câștigat în deplasare cu 4-3 la Vultureni, cu ACSP Chinteni, iar acum au câștigat cu 5-4, după un joc în care gazdele au condus de două ori la două goluri diferență (2-0 și 4-2), iar AMEFA a avut de fiecare dată puterea să revină și să egaleze (2-2 și 4-4), pentru ca lovitura decisivă să aparțină tot gazdelor. Meciul, început la ora 17, s-a desfășurat pe o vreme neprietenoasă, cu cer foarte întunecat și vânt puternic în prima repriză, și ploaie uneori torențială, vânt foarte puternic și întuneric aproape total în repriza secundă, mai ales spre final, când jucătorii orbecăiau efectiv pe teren.

AMEFA, ca de obicei în ultima perioadă, a avut destule probleme de lot, și a jucat cu: Cătălin Dodea - János Szabó (46 László Dénes), Horațiu Moldovan, Emil Trifan, Vlad Miron (70 Rareș Chesăuan) - Marius Frîncu, Rareș Ciprian Câmpan, Andrei Nemeș - Lucian Baciu, Cristi Cifor (64 Darius Pogan), Darian Soporan. Alături de echipă au mai fost: Robert Rus, Gabriel Suciaghi, Tudor Herlea și, în a doua repriză, Raularian Rusu.

Meciul a fost arbitrat de Matei Șerban (Cluj-Napoca) la centru, ajutat de asistenții George Suciu (Câmpia Turzii) și Antal Csaba (Cluj-Napoca). Observator din partea AJF a fost domnul Ovidiu Fărăgău (Cluj-Napoca).

Școala de Fotbal ”Dan Matei” (în roșu), brigada de arbitri și AMEFA (în alb-negru) la startul partidei. Foto: Robert Rus.

La fel ca și în precedentele două meciuri, AMEFA a încasat gol la prima acțiune de atac a gazdelor, desfășurată pe partea stângă, unde un jucător l-a depășit cu ușurință pe János Szabó, a pătruns în careu, a centrat în fața porții, iar Dacian Horea Rus a înscris: 1-0 (min. 2). AMEFA a încercat să dea replica, dar portarul gazdelor a respins un șut bun al lui Darian Soporan (min. 5). Tot gazdele aveau însă să înscrie, după o acțiune rapidă de contraatac, finalizată cu un șut puternic, respins în față de Cătălin Dodea, iar Rareș Mihnea Șutea a fost la locul potrivit pentru a relua în plasă: 2-0 (min. 12).

Din acest moment, oaspeții au pus încetul cu încetul stăpânire pe joc, ajungând tot mai des în preajma porții adverse, unde Cristi Cifor a avut o bună oportunitate de a reduce din handicap, dar a ratat. Lucian Baciu, pe dreapta, și Darian Soporan, pe stânga, au tot încercat să penetreze defensiva adversă, și în cele din urmă Darian Soporan a reușit, fiind oprit cu prețul unui fault în careu (min. 33). Tot el avea să-și asume executarea loviturii de pedeapsă, pe care a și transformat-o: 2-1 (min. 34). Peste doar câteva minute, Rareș Ciprian Câmpan a reușit o pasă ideală, peste defensiva adversă, care l-a găsit pe Darian Soporan singur în careu, iar acesta a punctat din nou: 2-2 (min. 38).

La scorul de 2-2, meciul s-a mai echilibrat, iar la începutul reprizei secunde gazdele au avut o nouă perioadă foarte bună, în care s-au desprins din nou la două goluri diferență. La o lovitură liberă din apropierea liniei de centru a terenului executată de Dan Matei, mingea a fost trimisă înalt în careu, Emil Trifan a respins cu capul la un jucător advers, care i-a pasat lui Dacian Horea Rus, nemarcat, al cărui șut din poziție centrală a fost imposibil de apărat: 3-2 (min. 49). Doar câteva minute mai târziu, după o acțiune rapidă, același Dacian Horea Rus, dintr-un unghi destul de închis, în lateral dreapta, a găsit ”portița” prin care mingea șutată de el să intre în poartă, la colțul lung: 4-2 (min. 57).

Scenariul din prima repriză a părut că se repetă în întregime, cu AMEFA preluând din nou frâiele jocului, în vreme ce gazdele s-au concentrat aproape exclusiv pe defensivă, în speranța că vor putea apăra avantajul înregistrat pe tabelă. O speranță deșartă, după cum s-a văzut, dar a durat însă destul de mult până când AMEFA a redus din handicap, mai exact în ultimele zece minute ale jocului, când s-a și scris de fapt ”istoria” acestui meci. Mai întâi, într-unul din rarele momente când gazdele atacau, AMEFA a avut șansa de a lansa un contraatac, Darian Soporan deschizându-l pe Lucian Baciu pe partea stângă, iar acesta din urmă a pătruns spre poarta adversă și a finalizat cu un șut înșelător, la colțul scurt, care l-a păcălit pe portar: 4-3 (min. 81). Trei minute mai târziu, Andrei Nemeș a centrat de pe stânga, iar noul intrat Darius Pogan a reluat din careu: 4-4 (min. 84).

Bucuria a fost totală în tabăra oaspeților, care păreau a fi ”pe val” și chiar atacau pentru golul victoriei, dar lucrurile au stat exact invers. Rareș Chesăuan a pierdut o minge la centrul terenului, în fața lui Dan Matei, acesta a înaintat nestingherit spre careul advers, și a șutat imparabil, la vinclu, de la aproximativ 20 de metri: 5-4 (min. 87). Să mai spunem că jucătorul care dă și numele clubului a mai avut câteva șuturi de la distanță pe parcursul meciului, care însă nu și-au atins ținta... a contat în cele din urmă că acesta și-a atins-o, a fost golul victoriei!

AMEFA a făcut eforturi să egaleze, dar totul a fost în zadar, iar Școala de Fotbal ”Dan Matei” înregistrează a doua victorie consecutivă, iar AMEFA a doua înfrângere în deplasare (din tot atâtea deplasări).

Pentru AMEFA urmează un nou meci în deplasare, cu ACS Pădureni Chinteni, la Vultureni, duminică, 1 octombrie, de la ora 11:30.

vineri, 22 septembrie 2023

Mult mai greu decât pare: AMEFA - Speranța 2 Jucu 6-2 (2-1)

AMEFA a obținut prima victorie din acest sezon duminică, 17 septembrie, când a întâlnit pe teren propriu pe Speranța 2 Jucu, cu începere de la ora 17. Pe o vreme frumoasă și neobișnuit de caldă pentru a doua jumătate a lunii septembrie, cele două echipe au oferit un spectacol fotbalistic de calitate, meciul fiind foarte bogat în evenimente: multe goluri, multe faze de poartă, răsturnări de situație, un penalty ratat, două cartonașe roșii și destule controverse. În cele din urmă, AMEFA a câștigat la o diferență chiar semnificativă de scor, dar victoria s-a conturat abia în repriza secundă.

AMEFA a jucat cu: Paul Șofron (67 Cătălin Dodea) - János Szabó (67 László Dénes), Andrei Lakatos, Emil Trifan, Vlad Miron (58 Rareș Chesăuan) - Andrei Nemeș, Rareș Ciprian Câmpan, Sebastian Chiș (46 Rareș Suciaghi) - Adrian Blendea (21 Horațiu Moldovan), Lucian Baciu, Darian Soporan. Alături de echipă au mai fost Raularian Rusu, Gabriel Suciaghi și Robert Rus (accidentat).

Meciul a fost arbitrat de Mihai Mureșan la centru, ajutat de Cătălin Hanga și Cătălin Man - asistenți (toți din Cluj-Napoca). Observator din partea AJF a fost domnul Cristian Cosmin Brașovean (Cluj-Napoca).

S-au acordat multe cartonașe galbene, precum și două cartonașe roșii directe, ambele pentru fault în postură de ultim apărător, pentru Flavius Miriștean (Speranța 2 Jucu) în minutul 32, respectiv pentru Emil Trifan (AMEFA) în minutul 83.

AMEFA (în alb-albastru), Speranța 2 Jucu (în galben-negru) și brigada de arbitri la startul partidei. Foto: Raularian Rusu

Echipele și arbitrii la centrul terenului. Foto: Raularian Rusu

Oaspeții au început vijelios meciul și au deschis scorul foarte repede: atacantul lor a preluat inteligent o minge cu capul, între fundașii centrali ai gazdelor, spre poartă, și apoi a înscris pe lângă portarul Paul Șofron: 0-1 (min. 3).

După o scurtă perioadă de uluire, timp în care oaspeții au continuat să domine, AMEFA a reușit să egaleze la prima fază de atac mai consistentă. Rareș Ciprian Câmpan a recuperat o minge în banda dreaptă, l-a lansat pe Adrian Blendea, iar acesta, din colțul careului, a trimis un șut năpraznic la colțul scurt: 1-1 (min. 12).

Din păcate, Adrian Blendea, care era în formă excelentă, a suferit o accidentare în urma unui fault destul de dur în minutul 20 și a trebuit să fie înlocuit. Cu toate acestea, AMEFA a preluat conducerea la scurt timp după acest eveniment. Lucian Baciu a câștigat un duel aerian cu un fundaș advers, și a șutat apoi puternic și plasat din afara careului: 2-1 (min. 25).

În toată această perioadă, oaspeții au fost foarte periculoși, atacând destul de agresiv și constant, în vreme ce AMEFA a răspuns mai ales pe contraatac. La un astfel de contraatac, Darian Soporan a scăpat singur spre poarta adversă, dar Flavius Miriștean a intervenit, busculându-l în afara careului, în ceea ce probabil s-ar fi dorit a fi un ”umăr la umăr”, dar a rezultat un atac prin forță disporporționată (min. 32). Arbitrul Mihai Mureșan i-a acordat cartonașul roșu pentru oprirea unei acțiuni clare de gol, atacantul de la AMEFA fiind în poziție centrală, scăpat spre poartă.

Rămași în zece, oaspeții nu au renunțat la ofensivă, ba dimpotrivă, au profitat de o anumită relaxare care s-a instalat în tabăra gazdelor, care s-au văzut deja victorioși, având avantaj pe tabelă și un om în plus pe teren. La o fază de atac desfășurată în careul gazdelor, Sebastian Chiș l-a faultat involuntar pe unul din atacanții adverși și arbitrul a dictat penalty pentru Speranța 2 Jucu. Adrian Anca a șutat însă în bara laterală (min. 40). Astfel, AMEFA avea la pauză un avantaj minim pe tabelă, 2-1.

Și în a doua repriză, jucanii au preferat să joace totul pe cartea ofensivei, ratând însă numeroase ocazii. Pe de altă parte, AMEFA a profitat de spațiile largi lăsate de oaspeți în defensivă și, cu Rareș Suciaghi intrat pe teren, gazdele și-au mărit constant avantajul de pe tabelă. Astfel, după o serie de ratări la ambele porți, Rareș Suciaghi a finalizat o fază superbă de contraatac construită de jucătorii de atac de la AMEFA, pornită de la Rareș Ciprian Câmpan, pasa decisivă fiind livrată, în fața porții, de Lucian Baciu: 3-1 (min. 58).

Peste zece minute, același Rareș Suciaghi a profitat de o indecizie a fundașilor adverși și a portarului pentru a se ”infiltra” și a înscrie din apropiere: 4-1 (min. 68). Peste doar două minute însă, Speranța 2 Jucu a redus din diferență, cu un șut puternic din afara careului, care a intrat în plasă lângă bara din dreapta portarului Cătălin Dodea, care tocmai intrase pe teren: 4-2 (min. 70).

Festivalul de ratări a continuat, dar în cele din urmă tot AMEFA a înscris: Darian Soporan l-a angajat excelent pe Rareș Ciprian Câmpan pe un culoar liber exact pe centru, iar acesta a trimis mingea pe lângă portarul ieșit în întâmpinare: 5-2 (min. 80).

Din păcate, la o fază de atac a oaspeților, Emil Trifan a intervenit prin fault asupra unui atacant care scăpase pe banda dreaptă, și a fost la rândul său eliminat (min. 83). Deși s-a restabilit egalitatea numerică, tot AMEFA avea să înscrie ultimul gol. Lucian Baciu a reușit o cursă de senzație în banda dreaptă, a șutat din unghi, portarul advers a respins cu piciorul, dar mingea i-a revenit lui Darian Soporan care, pe fază, a șutat la colțul lung: 6-2 (min. 87). Să mai menționăm că oaspeții au ratat pe final o ocazie uriașă, cu poarta goală, mingea fiind trimisă în bara transversală.

Meciul a fost mult mai greu decât arată scorul, și mult mai tensionat decât ar fi fost cazul. Pentru AMEFA este important că a reușit să obțină primul succes din acest sezon, și moralul echipei este în momentul de față pe ”plus”. Urmează un meci în deplasare, de fapt tot în Cluj-Napoca, pe terenul mare din Baza Sportivă ”Unirea” din cartierul Mănăștur, duminică, 24 septembrie, de la ora 17, în compania echipei Școala de Fotbal ”Dan Matei”, nou înscrisă în campionat.

sâmbătă, 16 septembrie 2023

Prima etapă, prima înfrângere: Someșul Gilău - AMEFA 3-0 (2-0)

Campionatul Ligii a 5-a Cluj, sezonul 2023-2024, a început destul de târziu, prima etapă fiind programată duminică, 10 septembrie. De la ora 17, la Gilău, AMEFA a suferit o înfrângere destul de severă, pe un teren unde rareori a obținut rezultate pozitive. Gazdele, Someșul Gilău, au preluat conducerea încă din primul minut și au câștigat autoritar, profitând și de unele absențe în tabăra oaspeților, precum și de incapacitatea acestora de a se adapta la suprafața de joc (iarbă naturală, teren cu denivelări) și de lipsa de pregătire fizică după o vară lungă și, ca niciodată, fără meciuri amicale.

AMEFA a evoluat cu: Paul Șofron - Andrei Lakatos, Horațiu Moldovan (67 Sebastian Chiș), Emil Trifan, János Szabó (46 Rareș Suciaghi, 72 Darius Pogan) - Rareș Ciprian Câmpan - Vlad Miron, Lucian Baciu, Mihnea Jurca, Darian Soporan - Cristi Cifor (67 Rareș Chesăuan). Alături de echipă au mai fost Raularian Rusu și Gabriel Suciaghi.

Meciul a fost arbitrat de o brigadă clujeană, cu Matei Șerban la centru, ajutat de asistenții Teo Șomlea și Cătălin Man. Observator din partea AJF a fost domnul Mihai Prodan (Cluj-Napoca).

Someșul Gilău (în vișiniu), AMEFA (în alb-negru) și brigada de arbitri înainte de startul partidei. Foto: Raularian Rusu

Cele două echipe și brigada de arbitri salută publicul înainte de începutul jocului. Foto: Raularian Rusu

Meciul a început practic de la 1-0 pentru Someșul Gilău, care a marcat la prima acțiune de atac: Mihai Vele l-a lansat pe Vlad Niște, care l-a depășit în viteză pe Horațiu Moldovan și a trecut mingea printre picioarele lui Paul Șofron, ieșit în întâmpinare: 1-0 (secunda 42).

În această situație, evident, AMEFA a ieșit la joc și a dominat teritorial, dar fără a-și crea situații clare de gol, în condițiile în care gazdele s-au apărat foarte exact. În plus, terenul denivelat a ridicat probleme serioase jucătorilor de la AMEFA, al căror joc combinativ a fost subminat și de calitatea slabă a gazonului. În schimb, gilăuanii au dovedit că sunt perfect adaptați la aceste condiții, jucând simplu, cu mingi lungi, contraatacurile lor dovedindu-se a fi foarte periculoase.

Cele mai mari ocazii ale AMEFA din prima repriză au fost ratate de Lucian Baciu. În minutul 15, acesta a prins un șut sănătos din marginea careului, dar mingea a trecut milimetric pe lângă bară, iar în minutul 38 el a fost excelent angajat în careul advers de Mihnea Jurca, dar șutul, din poziție ideală, a fost ratat, mingea trecând peste transversală. În ambele cazuri, un șut pe spațiul porții ar fi însemnat, probabil, egalarea. AMEFA a mai avut situații bune, Darian Soporan reușind câteva incursiuni pe partea stângă, dar acestea nu au fost finalizate.

De partea cealaltă, gazdele au avut de partea lor și soarele, în prima repriză, care i-a ”orbit” pe fundașii și pe portarul de la AMEFA la câteva mingi lungi, care s-au transformat în situații de gol (minutele 30, 39 și 43), ratate de atacanții gilăuani sau salvate în cele din urmă de defensiva oaspeților. Cu toate acestea, ca lucrurile să fie cât mai ”rotunde”, dacă s-a marcat la prima acțiune de atac a reprizei, de ce să nu se înscrie și la ultima acțiune de atac a reprizei? Pe un contraatac clasic, cu o minge lungă aruncată oarecum la întâmplare și bâlbâită de fundașii oaspeților, Gabriel Marinca a scăpat singur cu Paul Șofron, a tras prima dată în acesta, dar mingea i-a revenit și a doua oară nu a mai ratat, cu toată opoziția lui Emil Trifan, aflat aproape de linia porții: 2-0 (min. 45).

La pauză, Rareș Suciaghi, deși bolnav, a intrat la AMEFA pentru a adăuga un plus de valoare liniei de mijloc. Din păcate, el n-a rezistat pe teren decât 27 de minute, fiind la rândul său înlocuit de Darius Pogan, care a debutat astfel pentru AMEFA în campionat.

Nici repriza a doua nu a adus însă măcar golul de onoare pentru AMEFA, și asta în ciuda unei dominări teritoriale (la fel ca în prima repriză), dar care n-a dat nici un fel de rezultate. Dimpotrivă, gazdele au demonstrat că stăpânesc la perfecția lecția contraatacului, și au ratat ocazii mai multe și mai clare. Înaintea acestora a fost însă încă un gol, care a venit destul de devreme în repriză și care a turnat și mai mult plumb în ghetele oaspeților: Mihai Vele a șutat de la mare distanță, mingea a ”mușcat” pământul chiar în fața portarului Paul Șofron, care a respins în față, iar Viorel Jujana, pe fază, a reluat în plasă: 3-0 (min. 53). Gazdele au ratat două ocazii mari de a face 4-0 în minutele 58 și 62, dar și AMEFA ar fi putut reduce din handicap. Mai întâi, la o lovitură liberă de la mare distanță, Emil Trifan a trimis mingea în transversală (min. 64), iar la faza imediat următoare, Cristi Cifor a scăpat în careu pe partea stângă, dar, singur cu portarul advers, a șutat în acesta (min. 65).

Spre finalul jocului, dominarea oaspeților s-a intensificat, dar aceștia nu au reușit nicicum să străpungă apărarea bine organizată a gilăuanilor. Încetul cu încetul s-a instalat și oboseala, precum și convingerea că scorul nu mai poate fi întors. Nici gazdele nu au mai lansat contraatacuri la fel de tăioase, astfel că meciul s-a încheiat cu un sec 3-0.

În etapa următoare, AMEFA va întâlni pe teren propriu pe Speranța 2 Jucu, duminică, 17 septembrie, de la ora 17, pe terenul 2 (sintetic) din Parcul Sportiv Universitar ”Prof. Dr. Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

sâmbătă, 2 septembrie 2023

Sezonul 2023-2024 a început cu turul 1 al Cupei României, faza județeană: AMEFA - Viitorul Poieni 1-2 (0-2)

Din cele 14 echipe înscrise în campionatul Ligii a 5-a, zona Cluj, 13 sunt eligibile pentru a evolua și în faza județeană a Cupei României, adică toate, cu excepția echipei Speranța 2 Jucu, deoarece echipele secunde nu au drept de participare în Cupa României. AJF Cluj a organizat competiția la nivelul zonei Cluj astfel: din cele 13 participante, 3 echipe (trase la sorți) se califică fără joc în turul 2, iar celelalte 10 joacă între ele o singură manșă pentru a stabili celelalte 5 echipe care se califică în turul 2, care va coincide de fapt cu faza sferturilor de finală, fiind calificate în total 8 echipe. Turul 1 s-a jucat în data de 27 august 2023, iar turul 2 se va juca în 3 septembrie. Tragerea la sorți a fost una nefavorabilă pentru primele două clasate din campionatul Ligii a 5-a, zona Cluj, sezonul 2022-2023, și anume Viitorul Poieni (locul 1) și AMEFA (locul 2), care s-au nimerit să joace una împotriva celeilalte încă din turul 1.

Astfel, duminică, 27 august, de la ora 18, pe soare și căldură (mai ales în prima repriză), AMEFA și Viitorul Poieni s-au întâlnit pe terenul 2 (sintetic) din Parcul Sportiv Universitar ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca. Ambele echipe s-au prezentat cu un lot relativ restrâns, perioada vacanțelor nefiind încă terminată. Oaspeții s-au impus în cele din urmă, după o primă repriză foarte bună, în care au dominat clar jocul, și o a doua repriză ceva mai echilibrată, în care AMEFA a reușit să reducă din handicap, dar nu să și egaleze.

AMEFA a evoluat cu: Paul Șofron - János Szabó, Andrei Lakatos, Emil Trifan, Denis Alexandru - Vlad Miron (59 Sebastian Chiș), Rareș Suciaghi, Mihnea Jurca, Adrian Blendea - Lucian Baciu, Rareș Chesăuan. Alături de echipă au mai fost Raularian Rusu, Gabriel Suciaghi și Darius Pogan.

Meciul a fost arbitrat de Matei Șerban la centru, ajutat de Ionuț Ovidiu Sabou și Antal Csaba (toți din Cluj-Napoca). Observator din partea AJF a fost domnul Dan Dreve (Cluj-Napoca).

AMEFA (în roșu și negru), brigada de arbitri și Viitorul Poieni (în alb) la startul partidei. Foto: Raularian Rusu

Oaspeții au început în forță meciul, dominând cu destulă autoritate și ratând câteva ocazii încă din primele minute, dar defensiva AMEFA a rezistat, portarul Paul Șofron având câteva intervenții salvatoare. La pauza de hidratare, acordată la jumătatea primei reprize, scorul era încă 0-0. Cu toate acestea, imediat după pauza de hidratare, la primul atac al celor de la Viitorul Poieni, Julius Nebangwa Chenwi a driblat câțiva adversari în fața careului advers, și-a potrivit mingea pe piciorul stâng, și a șutat puternic și precis de la 20 de metri în stânga lui Paul Șofron: 0-1 (min. 25).

La acest scor, AMEFA a mai încercat să iasă din propria jumătate și să creeze mai mult pericol la poarta adversă, în condițiile în care posesia balonului a aparținut predominant tot oaspeților. Astfel, AMEFA a încercat mai mult pe contraatac, cu lansări spre vârful Rareș Chesăuan, care a reușit în sfârșit să se desprindă la un moment dat de fundașii adverși pe partea dreaptă, după o pasă a lui Andrei Lakatos, dar execuția sa (ceva între șut și centrare) a trecut prin fața porții (min. 40). Imediat, Viitorul Poieni și-a dublat avantajul, prin același Julius Nebangwa Chenwi, care a găsit un culoar de șut din afara careului și nu a ezitat să tragă, de data asta cu piciorul drept, exact în același colț: 0-2 (min. 42). 

AMEFA a răspuns în minutul următor: Denis Alexandru a reușit o diagonală de senzație, găsindu-l demarcat pe Rareș Chesăuan, care a scăpat singur cu portarul, dar șutul său a trecut alături (min. 43).

În a doua repriză, Lucian Baciu a trecut ca al doilea vârf de atac pentru AMEFA și urmările s-au văzut. Deși oaspeții au continuat să domine teritorial, contraatacurile gazdelor au fost mult mai periculoase. Rareș Suciaghi l-a deschis pe Lucian Baciu pe un culoar, printre fundașii adverși, dar șutul acestuia a lovit bara laterală (min. 49). Peste câteva minute, avea însă să fie gol: Rareș Chesăuan l-a lansat pe același Lucian Baciu, acesta a driblat și portarul, pentru a înscrie în poarta goală: 1-2 (min. 53). O fază aproape similară cu acestea două a avut loc patru minute mai târziu, când același Lucian Baciu a primit o pasă identică, între fundași, dar, pentru a doua oară, șutul său a nimerit bara laterală (min. 57). Pe lângă aceste ocazii mari, mai merită menționat și un șut excepțional al lui Lucian Baciu, prin surprindere, de la mare distanță, care era cât pe-aici să intre, portarul advers respingând cu un ultim efort.

Încetul cu încetul, cei de la Viitorul Poieni s-au organizat mai bine în defensivă, și au evoluat mai pragmatic, oferind mult mai puține șanse gazdelor de a egala. Mai mult, oaspeții au ratat câteva bune ocazii, la rândul lor, de a se distanța pe tabelă. Finalul a fost mai degrabă unul pe contre, AMEFA forțând egalarea cu un număr tot mai mare de jucători în atac, ceea ce a lăsat unele spații în apărare, de care însă oaspeții nu au reușit să profite. Deși au existat destule șanse, nu s-a mai înscris. Jucătorii ambelor echipe au părut obosiți pe final, după o vacanță lungă de vară.

Viitorul Poieni se califică pe merit în turul 2 al competiției, în vreme ce AMEFA va aștepta până pe 10 septembrie pentru următorul meci oficial, în deplasare cu Someșul Gilău, în prima etapă de campionat.

sâmbătă, 24 iunie 2023

AMEFA încheie sezonul pe locul 2, după a șasea victorie consecutivă: 3-2 (2-0) în deplasare cu Speranța 2 Jucu

Pentru AMEFA, ultimul meci din acest sezon s-a disputat sâmbătă, 17 iunie, de la ora 11, pe terenul din Jucu de Sus, în compania echipei Speranța 2 Jucu. Deși în tur AMEFA câștigase cu 10-0, de data aceasta meciul a fost mult mai dificil, iar gazdele au reușit în final să revină de la 0-3 la 2-3, provocând emoții în tabăra AMEFA, care, în cazul unui egal, și-ar fi compromis serios șansele la ocuparea poziției secunde la finalul campionatului, depinzând de rezultatul unui alt joc (Avântul Bradu Luna de Sus - Ardealul Cluj). În cele din urmă, AMEFA a reușit să își conserve fragilul avantaj de pe tabelă, după ce vreme de 70 de minute părea desprinsă în învingătoare sigură. Vremea a ținut și ea cu fotbalul: după zile întregi de ploaie constantă, aceasta s-a oprit chiar cu jumătate de oră înainte de începerea jocului, și a plouat doar foarte puțin (și slab) în repriza secundă. Gazonul de la Jucu de Sus s-a prezentat în condiții impecabile.

AMEFA a jucat cu: Paul Șofron - Andrei Lakatos (78 János Szabó), Horațiu Moldovan, Emil Trifan, Robert Rus (78 Denis Alexandru) - Andrei Nemeș - Lucian Baciu (85 Vlad Miron), Rareș Suciaghi, Rareș Ciprian Câmpan (62 Marius Vlad Ciortea), Darian Soporan (89 Sebastian Chiș) - Mihnea Jurca (89 Rareș Chesăuan). Antrenor-jucător: Emil Trifan. Alături de echipă au mai fost Raularian Rusu și Gabriel Suciaghi.

Meciul a fost arbitrat de Alex Răzvan Prisăcariu la centru, ajutat de Tudor Horea Punteaș și Andrei Doduț - asistenți (toți din Cluj-Napoca). Observator din partea AJF a fost domnul Mircea Ciglenean (Cluj-Napoca).

Cele două echipe și brigada de arbitri se îndreaptă spre centrul terenului. Foto: Raularian Rusu

Speranța 2 Jucu (în galben), brigada de arbitri și AMEFA (în alb) înainte de începerea meciului. Foto: Raularian Rusu

Partida a început extrem de ”tare”, ambele echipe încercând să se impună încă din start. Gazdele au avut o primă ocazie, un șut splendid din marginea careului care a lovit transversala (min. 4). Cu toate acestea, oaspeții s-au dovedit mai eficienți, deschizând scorul. Emil Trifan a trimis mingea lung din propriul careu (aut de poartă), fundașii adverși au fost prinși pe picior greșit, iar Darian Soporan a profitat, pătrunzând perpendicular spre poarta adversă și finalizând cu ajutorul (neintenționat) al fundașului care încerca să-l blocheze: 0-1 (min. 9).

După gol, AMEFA a preluat aproape complet frâiele jocului, dominând cu autoritate restul primei reprize și o bună parte din cea de-a doua repriză. Oaspeții au căutat să înscrie cât mai repede și golul al doilea, pentru a risipi din emoții, dar șutul lui Rareș Suciaghi a lovit bara (min. 16), iar cel al lui Robert Rus a ocolit de puțin vinclul (min. 18). Inevitabilul avea să se producă totuși: Andrei Nemeș l-a lansat pe Mihnea Jurca pe banda dreaptă, iar acesta, deși între doi fundași adverși, a reușit să se descotorosească de unul și a șutat pe lângă celălalt, din unghi, la colțul lung: 0-2 (min. 22).

Din acest moment, AMEFA a trecut la un joc de posesie, menit a descuraja orice tentativă a gazdelor de a prelua controlul partidei. Numărul de faze de poartă a scăzut în a doua jumătate a primei reprize.

Chiar dacă jucătorii de la Speranța 2 Jucu și-au propus la pauză să revină în joc pe parcursul celei de-a doua reprize, speranțele lor le-au fost disipate încă din start, deoarece diferența de scor s-a mărit. După o acțiune pe banda stângă purtată de Mihnea Jurca și Darian Soporan, acesta din urmă i-a pasat în centru lui Rareș Ciprian Câmpan, care are timp să-și ridice mingea pentru un șut cu șiretul la vinclu: 0-3 (min. 49).

Au urmat mai bine de 20 de minute în care jucătorii gazdă au încercat fără succes să se apropie de poarta lui Paul Șofron, părând în multe momente resemnați cu scorul de pe tabelă și cu înfrângerea ce părea inevitabilă. AMEFA ar fi avut șansa de a face de mai multe ori 4-0 pe contraatac, dar jucătorii cu profil ofensiv au tratat cu o oarecare superficialitate fazele de gol, mai ales că meciul părea a fi gata câștigat.

Și, după cum se întâmplă uneori în astfel de situații, intervine hazardul și... arbitrul. La o fază care nu anunța nimic, Rareș Suciaghi îi pasează propriului portar, Paul Șofron preia mingea bine, dar și-o prelungește prea mult în lateral, fiind deposedat de un atacant advers venit în presing, pe care apoi îl faultează (min. 71). Arbitrul, aflat la mare distanță de fază, indică penalty, deși (după cum se vede și pe filmare) faultul a fost comis în afara careului. Protestele lui Paul Șofron nu aduc nimic altceva decât un cartonaș galben. Penalty-ul este în cele din urmă executat și transformat: 1-3 (min. 73).

Golul readuce speranța pentru... Speranța, care atacă furibund în următoarele minute. După cinci minute, gazdele reușesc și golul doi, după o acțiune de atac prelungită, finalizată cu un șut precis, din afara careului, în stânga lui Paul Șofron: 2-3 (min. 78).

Văzând că gluma se îngroașă, AMEFA a încercat să echilibreze jocul și să dea o replică cât mai consistentă în minutele rămase (au fost și 5 minute de prelungiri). S-a jucat în mare măsură pe contre în minutele de final, dar niciuna din echipe nu a mai reușit să înscrie, astfel că AMEFA a obținut în cele din urmă victoria și, cu cele trei puncte obținute, și-a asigurat locul 2 la finalul sezonului 2022-2023 de Liga a V-a, zona Cluj.

A urmat ceremonia de decernare a medaliilor de argint și a cupei asociate poziției secunde din clasamentul final pentru jucătorii și staff-ul echipei AMEFA, organizată de domnii Mircea Ciglenean și Ovidiu Fărăgău de la AJF Cluj, și care a avut loc imediat după încheierea partidei, pe gazonul din Jucu de Sus.

 Jucătorii și staff-ul echipei AMEFA sărbătorind, după decernarea medaliilor și a cupei pentru locul 2.

Poate că sunt cuvinte prea mari, dar pentru AMEFA acest loc 2 este o performanță istorică, fiind de departe cea mai bună poziție obținută în clasamentul final al Ligii a V-a, zona Cluj, după 8 ani de participare în această competiție, precedenta performanță fiind un loc 6 obținut în chiar primul sezon, 2015-2016. AMEFA a avut o linie de clasament extraordinară, cu 17 victorii, 3 egaluri și 4 înfrângeri în cele 24 de meciuri, totalizând 54 de puncte, respectiv 2,25 puncte/meci în medie, de asemenea un nou record. Cele 54 de puncte reprezintă ele însele un nou record la finalul unui sezon, deși au fost obținute după doar 24 de meciuri, comparativ cu alte ediții de campionat, când s-au jucat mai multe meciuri. Totodată, AMEFA a reușit cel mai bun golaveraj din scurta sa istorie, +55 (91-36), marcând în medie 3,8 goluri/meci și primind doar 1,5 goluri/meci, alte recorduri notabile. Din punct de vedere al golurilor marcate, să notăm că trei jucători ai AMEFA s-au remarcat printre golgeterii acestei ediții de campionat: Darian Soporan (22 de goluri), Rareș Suciaghi (16 goluri) și Mihnea Jurca (14 goluri), cei trei marcând împreună mai mult de jumătate din golurile înscrise de AMEFA. Pe de altă parte, cu doar 36 de goluri primite, AMEFA are cea mai bună apărare din Liga a V-a, zona Cluj, primind mai puține goluri decât campioana acestei ediții, Viitorul Poieni (39 de goluri încasate), iar în acest sens merită în primul rând felicitări compartimentul defensiv, în frunte cu portarul Paul Șofron, și fundașii titulari Andrei Lakatos, Horațiu Moldovan ”Bebe”, Emil Trifan (antrenorul, căpitanul și ”inima” acestei echipe) și Robert Rus, precum și mijlocașii defensivi care au avut un rol esențial, Andrei Nemeș și Marius Frîncu. Meritele pentru aceste rezultate excepționale sunt însă alte întregii echipe, începând cu ”veteranul” Rareș Ciprian Câmpan, și încheind cu cei mai noi veniți, precum Adrian Blendea, Denis Alexandru, János Szabó sau Cristian Cifor. Mai trebuie remarcat că această serie de 6 victorii consecutive obținute în aceste ultime etape reprezintă ea însăși un record (vechiul record era de 5 victorii consecutive) și practic acestea au făcut în cele din urmă diferența între locul 2 al AMEFA și locul 3, obținut de Avântul Bradu Luna de Sus, care a încheiat cu doar un punct mai puțin, meciul decisiv fiind cel direct din penultima etapă.

Clasamentul final al Ligii a V-a, zona Cluj, sezonul 2022-2023

După meci, jucătorii și staff-ul de la AMEFA au sărbătorit această performanță la Pizzeria ”La Șes” din Cluj-Napoca, care se pare că a devenit locul tradițional de celebrare a finalului de tur sau de sezon, fiind situată în apropierea Parcului Sportiv Universitar ”Prof. Dr. Iuliu Hațieganu”, unde AMEFA își dispută meciurile de acasă. Sărbătoarea a continuat până târziu în noapte, mutându-se la un moment dat într-un alt local, de lângă Piața Flora (cartier Mănăștur), alt loc de sărbătorire devenit tradițional în ultima vreme.

Urmează o vacanță bine meritată pentru toată lumea, deși evident gândurile tuturor se îndreaptă spre viitorul sezon, 2023-2024, când AMEFA, pentru a depăși actuala performanță, ar trebui să devină campioană!