miercuri, 28 septembrie 2016

Gazdele au întors rezultatul în ultimele minute: Bradul Mărișel - AMEFA 2-1 (0-1)

Singurele echipe care aveau la activ doar victorii în acest start de campionat, Bradul Mărișel și AMEFA, s-au întâlnit duminică, 25 septembrie, de la ora 17, pe terenul din Gilău, unde cei din Mărișel își dispută partidele de pe teren propriu. În fața a circa 50 de spectatori care au umplut micuța tribună și gardurile din jur, împărțiți în funcție de simpatii (AMEFA a avut o neașteptată galerie), cele două echipe au oferit un spectacol fotbalistic de calitate pentru nivelul Ligii a 5-a, dovedind că nu sunt degeaba pe poziții fruntașe în clasament. Vremea însorită și gazonul bun au avut contribuția lor la calitatea jocului.
AMEFA s-a prezentat cu un lot mai subțirel decât în etapele precedente, lipsind și doi titulari (fundașul central Călin Pop și mijlocașul stânga Marius Bolda), astfel că pe teren au fost prezenți următorii: Paul Șofron (46 Bogdan Chiorean) - Horațiu Moldovan (46 Marius Someșan), Sorin Pop, Mircea Eugen Ciobanu, Robert Rus - Tiberiu Cirebea, Lucian Dodea, Rareș Ciprian Câmpan (77 Victor Iovănescu), Horațiu Brici - Cosmin Gorga, Radu Neag (55 Raul Tat). Antrenor: Radu Mureșan. Pe bancă au mai stat Tudor Herlea (rezervă neutilizată) și Raularian Rusu (președinte).
Au arbitrat Horațiu Popa (la centru), Alin Cristian Mureșan și Tudor Punteaș - asistenți, toți din Cluj-Napoca. Obsevatorul partidei a fost domnul Vasile Ielciu (Cluj-Napoca). Cartonașe galbene: Viorel Coman (min. 56) și Remus Stan (min. 77), respectiv Tiberiu Cirebea (min. 63) și Victor Iovănescu (min. 83).
AMEFA a început foarte bine jocul și a controlat primul sfert de oră cu multă autoritate, oaspeții părăsind rareori propria jumătate de teren. Radu Neag a avut câteva șanse de a înscrie, dar nu a fost în forma sa obișnuită, iar gazdele s-au închis suficient în defensivă. De pe la mijlocul reprizei, Bradul Mărișel a preluat inițiativa și s-a instalat în atac, având și câteva bune oportunități, portarul Paul Șofron remarcându-se la un șut la colțul lung. Cu toate acestea, pe finalul reprizei, AMEFA a deschis scorul: Lucian Dodea a trimis o ”torpilă” de la peste 30 de metri iar portarul advers n-a reușit să respingă mingea decât în proprie poartă: 0-1 (min. 42).
În repriza a doua, Bradul Mărișel a fost echipa care a dominat teritorial iar poarta lui Bogdan Chiorean (intrat la pauză în locul lui Paul Șofron) a fost supusă unui asalt sistematic, dar cu puține șanse cu adevărat periculoase. Evidențiem totuși câteva șuturi care au trecut puțin pe lângă poartă sau au fost parate de Bogdan Chiorean, iar cea mai mare ocazie a fost la o fază la care mingea a lovit bara transversală și apoi a revenit în portarul AMEFA, de unde a ricoșat cu noroc în altă direcție. În acest răstimp, AMEFA a replicat periculos pe contraatac și ar fi putut face 2-0 dacă ar fi materializat măcar una din șansele pe care le-a avut, prin Marius Someșan, Cosmin Gorga, Raul Tat sau Rareș Ciprian Câmpan.
Rezultatul final s-a stabilit în ultimul sfert de oră al partidei. La un duel pentru minge, început în afara careului și continuat în careu, Mircea Eugen Ciobanu l-a faultat (din neglijență) pe atacantul advers și arbitrul a dictat penalty, transformat de Vasile Petrișor: 1-1 (min. 79). Între timp, AMEFA a rămas practic în zece oameni, deoarece Raul Tat s-a accidentat și nu mai erau jucători cu care să fie schimbat (Tudor Herlea e portar), astfel că gazdele, cu un om în plus, au forțat victoria. Aceasta a venit oarecum în mod neașteptat în min. 89, după o lovitură liberă de pe partea stângă, Sorin Pop, la prima bară, reluând mingea cu capul în proprie poartă: 2-1. Cele trei minute de prelungire dictate de arbitru nu au mai folosit la nimic, decât pentru a consemna victoria muncită a gazdelor.
AMEFA a ieșit de pe teren învinsă și cu capul plecat, mai ales pentru maniera în care s-a pierdut acest joc, pe care l-am avut ”în mână”. Cei doi fundași centrali, care altfel au evoluat foarte bine și au dus ”greul” în defensivă, au greșit copilărește pe final, dar la fel de bine se poate spune că meciul ar fi fost câștigat la acel moment, dacă jucătorii cu profil ofensiv ar fi avut un aport mai semnificativ și ar fi concretizat măcar încă una din șansele avute.
Urmează o etapă intermediară, joi, 29 septembrie, când, de la ora 17, AMEFA întâlnește pe teren propriu (în Parcul Sportiv Universitar ”Iuliu Hațieganu”) pe Viitorul Poieni, o altă echipă nou înscrisă în campionat.

Un comentariu: