duminică, 15 noiembrie 2015

Remember: turul campionatului diviziei C, seria a VI-a, 2001-2002

În anul 2000, fotbalul a reînviat pe cea mai veche arenă din ţară, "Astra-CFR". Ultimele meciuri le jucase aici Astra Arad (fosta Vagonul, fosta AMEFA) în sezonul 1993-1994. A urmat apoi, în vara anului 1994, fuziunea cu Aris Arad (fosta Strungul), rezultând FC Arad, echipă care a jucat însă pe stadionul Aris (Strungul) şi a adoptat culorile roşu şi albastru (ale celor de la Aris). După doar un an, şi această echipă avea să fuzioneze cu Telecom Arad, rezultând FC Arad Telecom, ulterior redenumită (mai normal) Telecom Arad, echipă care a jucat meciurile de pe teren propriu pe stadionul Telecom din Micălaca.
La iniţiativa unor oameni de fotbal, vagonari adevăraţi, între care amintim pe George Albu (preşedintele clubului) şi Ovidiu Păcurariu (organizator de competiţii), încă din anul 1999, când s-a sărbătorit centenarul primului meci de fotbal la Arad şi din România de astăzi, s-a ridicat problema resuscitării fotbalului vagonar. A fost preluată din mers echipa arădeană Motorul, care de câţiva ani înota prin apele tulburi ale diviziei D Arad, iar în anul 2000 Motorul-Astra (jucând acasă pe "Motorul") a câştigat divizia D Arad şi a promovat fără baraj în divizia C, profitând de redimensionarea numărului de serii şi mărirea numărului de echipe în această divizie.
Imediat după promovare, echipa s-a mutat pe stadionul ei "istoric", în vreme ce "Motorul" a rămas pentru echipa a doua, meciuri amicale... Cine bănuia atunci că stadionul "Astra-CFR" va fi demolat şi că "Motorul" va redeveni căminul echipei până la desfiinţarea din 2011? A fost chemat Marcel Coraş ca antrenor-manager. Deşi fanii vagonari şi-ar fi dorit revenirea la "Astra", echipa a primit un nume mai complex. S-a numit "Atletic Club" în cinstea primului club de fotbal din Arad şi din România de astăzi, care jucase în 1899 primul meci de fotbal pe stadionul pe care noua echipă şi-a stabilit casa. S-a mai numit şi "Universitatea" deoarece Universitatea "Vasile Goldiş" a devenit unul dintre sponsorii principali (iar mai târziu, chiar unicul sponsor), după ce experimentul cu propria echipă, Universitatea Arad, a eşuat, echipa retrogradând în divizia D, unde a mai evoluat câţiva ani ca echipă a doua. S-a mai numit "Astra Trinity" după numele Fabricii de Vagoane Marfă, unde George Albu deţinea şi o funcţie de director, şi care a susținut echipa atât cât s-a putut (la un moment dat nu s-a mai putut).
Aşadar, Atletic Club Universitatea Astra Trinity Arad era pregătită pentru divizia C iar obiectivul nu putea fi altul decât promovarea! În primul sezon, 2000-2001, echipa a avut o evoluţie bună dar a încheiat abia pe locul 4, după ce multe etape a fost pe podium. Promovarea a fost obţinută fără prea mari dificultăţi de către Universitatea Cluj, cu Ioan Ovidiu Sabău în postură de antrenor-jucător. Una dintre puţinele înfrângeri ale Universităţii din acel an s-a consemnat la Arad, în faţa Astrei! Pe locul 2 s-a clasat Telecom Arad - cea mai bună clasare din istorie pentru acest club mic, condus de Gheorghe Marinca şi care în acel an l-a avut la cârmă, ca antrenor, pe Gheorghe Borugă. În fine, pe finalul campionatului, când meciurile nu mai contau decât pentru palmares, Unirea Dej a depăşit pe ACU Astra şi a terminat pe locul 3.
Dar iată clasamentul final al ediţiei 2000-2001 a diviziei C, seria a VIII-a:
1. Universitatea Cluj 65 (65-19)
2. Telecom Arad 55 (69-27)
3. Unirea Dej 54 (44-20)
4. ACU Astra Arad 46 (44-35)
5. Liber Humana Şomcuta Mare 39 (34-41)
6. Armătura Zalău 38 (39-48)
7. Someşul Satu Mare 37 (27-39)
8. Crişul Aleşd 36 (44-42)
9. Minerul Sărmăşag 36 (44-49)
10. West Petrom Arad 36 (43-48)
11. Oaşul Negreşti Oaş 35 (41-47)
12. Oţelul Ştei 34 (35-46)
13. Lăpuşul Târgu Lăpuş 32 (37-53)
14. Şoimii Satu Mare 27 (32-50)
15. Minerul Ocna Dej 22 (22-56)
16. Phoenix Baia Mare 0 - echipă retrasă în turul campionatului şi căreia i s-au anulat toate rezultatele.
Universitatea Cluj a promovat în divizia B în vreme ce Minerul Ocna Dej şi Phoenix Baia Mare au retrogradat în divizia D. Şoimii Satu Mare, iniţial retrogradată, a fost reprimită datorită numărului mare de abandonuri.
În campionatul următor, ACU Astra Trinity a fost repartizată, alături de celelalte echipe din judeţul Arad, în seria a VI-a, oarecum mai normal din punct de vedere geografic. Trebuie să remarcăm că, în sezonul 2000-2001, FRF a făcut o împărţire destul de ciudată a seriilor din punct de vedere geografic. De exemplu, echipele din judeţul Cluj au fost repartizate în două serii, iar Universitatea şi CFR Cluj au evoluat în serii distincte! Şi în anul următor am remarcat câteva anomalii, chiar dacă mai puţine. Pentru început, echipele arădene şi cele timişorene, foarte apropiate ca distanţă, au fost iarăşi trimise în serii diferite. Apoi, în seria a VI-a au fost repartizate nu mai puţin de 3 echipe retrogradate din divizia B, respectiv Corvinul Hunedoara (care avea să revină în "B"), Mureşul Deva şi Inter Sibiu. Este adevărat că Inter Sibiu a renunţat la competiţie, cedând locul contra cost (după moda de atunci) unei echipe din judeţul Hunedoara, Dacia Orăştie, echipă care nu reuşise nici măcar să câştige divizia D Hunedoara. Aceasta fusese câştigată de CS Vulcan, care a pierdut însă barajul cu Tricotaje Ineu (judeţul Arad). Cealaltă câştigătoare a barajului, repartizată în această serie, a fost Rapid CFR Teiuş (judeţul Alba). În fine, ca o ultimă curiozitate, Minerul Uricani a fost trimisă să joace în seria a V-a în condiţiile în care toate celelalte echipe din judeţul Hunedoara (şi din Valea Jiului) evoluau în seria a VI-a!
Iată aşadar şi cele 16 echipe din seria a VI-a a diviziei C, campionatul 2001-2002:
Corvinul Hunedoara a retrogradat din divizia B dar şi-a refăcut forţele, construind o echipă puternică, şi a reuşit pe ultima sută de metri revenirea în "B" la finele sezonului 2001-2002.
Mureşul Deva este urmaşa echipei Cetate Deva, retrogradată din divizia B dar care nu a mai dorit să se înscrie cu acest nume, renunţând la competiţie. Devenii au cumpărat un loc de divizia C de la Minerul Comăneşti şi s-au înscris cu o echipă nouă (pe hârtie), care s-a constituit într-unul din arbitrii promovării, favorizând pe Minerul Certej.
Dacia Orăştie a luat locul retrogradatei Inter Sibiu şi a luptat pentru supravieţuire în divizia C.
Telecom Arad, echipă clasată pe locul 2 în seria a VIII-a în sezonul 2000-2001, cu Marius Grad pe banca tehnică în locul lui Gheorghe Borugă, nu a mai contat în lupta pentru promovare, fiind totuşi una din echipele bune ale seriei.
ACU Astra Arad, locul 4 în sezonul trecut în seria a VIII-a, a avut drept obiectiv promovarea dar acest obiectiv a trebuit regândit după primele şase etape. Promovarea s-a mai amânat cu un an, ea fiind reuşită la finele campionatului 2002-2003 (când au promovat trei echipe din serie: Jiul Petroşani, Minerul Certej şi ACU Arad).
Minerul Certej, locul 4 în 2000-2001 în seria a VI-a, a fost principala contracandidată la promovare a Corvinului Hunedoara, fiind sprijinită mai direct sau mai indirect şi de alte echipe din serie. Doar blatul de la Ocna Mureş a fost sancţionat de FRF cu pierderea meciului cu 0-3 de către ambele echipe. Alianţa cu cei de la Deva s-a demonstrat în 2003 când, proaspăt promovaţi în "B", cei de la Certej şi-au mutat sediul la Deva.
Cuprirom Abrud, locul 5 în seria a VI-a în sezonul precedent, a făcut un campionat mult mai slab, parţial şi datorită lucrărilor de la propriul stadion, care au făcut ca echipa să joace unele dintre meciurile de "acasă" la Cugir. Moţii, cu Jula în atac, s-au salvat în cele din urmă de la retrogradare.
Minerul Lupeni, locul 7 în seria a VI-a, a fost una dintre echipele bune ale seriei, fără a se implica însă în mod direct în lupta pentru promovare. Va promova în "B" câţiva ani mai târziu.
Aurul Brad, locul 8 în seria a VI-a, nu s-a mai descurcat în sezonul 2001-2002, la finele căruia a retrogradat de pe ultima poziţie, după ce totuşi brădenii au luptat până la final pentru evitarea retrogradării. Au fost însă reprimiţi în sezonul 2002-2003 datorită numărului mare de echipe retrase.
Soda Ocna Mureş, locul 9 în seria a VI-a, a fost una dintre echipele-surpriză ale campionatului. Având câţiva jucători de mare talent şi calitate (Ovidiu Maier fiind unul dintre ei), Soda a tras la promovare în prima parte a turului după care a renunţat. În retur a avut o evoluţie submediocră.
Inter Petrila, locul 10 în seria a VI-a, a fost una dintre echipele care s-a luptat pentru evitarea retrogradării, ceea ce n-a reuşit. La fel ca şi Aurul Brad, a beneficiat de clemenţa Federaţiei, fiind reprimită în sezonul următor al diviziei C datorită abandonurilor altor echipe.
West Petrom Pecica, locul 10 în seria a VIII-a, şi-a schimbat şi oficial sediul de la Arad la Pecica, unde oricum îşi disputa meciurile de "acasă". Schimbarea n-a produs efecte pozitive, echipa străduindu-se din răsputeri să scape de la retrogradare, fapt împlinit cu multe emoţii.
Marmosim Simeria, locul 11 în seria a VI-a în campionatul precedent, a fost în sezonul 2001-2002 o echipă de mijlocul clasamentului, cu rezultate mulţumitoare.
Metalurgistul Cugir, locul 12 în seria a VI-a, a făcut un campionat mai bun, în special în retur, când a scăpat de grijile retrogradării şi chiar s-a clasat peste celelalte echipe din judeţul Alba.
Tricotaje Ineu, promovată din divizia D în urma barajului câştigat cu 2-1 în faţa echipei CS Vulcan, a avut o evoluţie meritorie pentru un prim sezon în divizia C.
Rapid CFR Teiuş, de asemenea promovată după baraj, a fost puternic implicată în lupta din subsolul clasamentului, evitând "la mustaţă" retrogradarea.
Pe județe, situația s-a prezentat în felul următor:
Județul Arad: Telecom Arad, ACU Astra Arad, West Petrom Pecica, Tricotaje Ineu.
Județul Hunedoara: Corvinul Hunedoara, Mureșul Deva, Dacia Orăștie, Minerul Certej, Aurul Brad, Marmosim Simeria, Minerul Lupeni, Inter Petrila.
Județul Alba: Soda Ocna Mureș, Metalurgistul Cugir, Cuprirom Abrud, Rapid CFR Teiuș.
În ceea ce priveşte echipa ACU Astra Arad, înaintea începerii campionatului, antrenorul Marcel Coraş a remaniat lotul de jucători. Pe parcursul returului campionatului 2000-2001 sau în pauza competiţională s-a renunţat la portarul Irimia, la fundaşii Bogoșel şi Adrian Vizitiu, la mijlocaşii Corsenti, Schmidt şi Kovacs, la atacanţii Plisca şi Blăniţă, printre alţii. Dintre aceştia, doar Bogoşel avea să mai revină, însă doar peste un an. Au fost aduşi: portarul Paşcalău (Şoimii Lipova), fundaşul Mogoşanu (UTA), mijlocaşii Gal (UTA) şi Levente Paul (Oaşul Negreşti), atacantul Sebastian Roşca (Oţelul Ştei). Au revenit la echipă, după ce și-au încercat norocul prin alte părți, Norbert Varga şi Bâgu.
Astfel, lotul pentru turul campionatului 2001-2002 a fost următorul: Rusu, Paşcalău, Zaharia (portari), Chirilă, Oprean, Lung, Mogoşanu, Bâgu, Rus (fundaşi), Coriolan Vizitiu, Aslău, N. Varga, L. Paul, Folea, Gal, Omuţ (mijlocaşi), Ciprian Roşca, F. Pavel, S. Roşca, Clepe, Negrilă (atacanţi). 
Şi în acest campionat, Marcel Coraş a preferat să joace un sistem 1-3-5-2, cu mijlocaşi laterali care puteau deveni oricând fundaşi laterali, transformându-se aşadar în 1-5-3-2.
În poartă, Rusu a fost titular indiscutabil, în vreme ce Paşcalău şi-a făcut debutul în divizia C.
În partea centrală a apărării, a fost preferat aproape meci de meci trio-ul format din Chirilă (libero), Oprean şi Lung (fundaşi centrali). Mogoşanu, Rus (pe banda dreaptă) şi Bâgu (pe banda stângă) au jucat şi ei câteva meciuri, în principal ca fundaşi laterali.
La mijloc, în faţa apărării, a fost folosit mai mereu Norbert Varga, probabil cel mai valoros jucător al echipei la acel moment. Alături de el, dar cu roluri mai creative, la "distribuţie" dar şi la executarea de faze fixe, au evoluat Aslău (căpitanul echipei) şi Levente Paul, singura "achiziţie" care a dat un randament satisfăcător şi şi-a câştigat rolul de titular. Pe banda dreaptă a fost utilizat preponderent Coriolan Vizitiu, în creştere de formă, iar pe stânga, de multe ori, Folea, jucător care a fost însă folosit şi pe alte posturi, situație în care pe partea stângă a jucat Bâgu.
În atac a fost anul lui Ciprian Roşca, titular incontestabil şi golgeterul echipei. Alături de el a evoluat de obicei Flavius Pavel.
Astfel, formaţia standard a fost aproximativ următoarea: Rusu - Oprean, Chirilă, Lung - C. Vizitiu, Aslău, N. Varga, L. Paul, Folea - F. Pavel, C. Roşca.
Iată şi rezultatele din acest tur de campionat:

Etapa 1 (18.08.2001)
Rapid CFR Teiuş – Marmosim Simeria 1-0 (0-0) Cr. Stan 70.
Inter Petrila – Minerul Lupeni 2-0 (1-0) Boyte 25, Iordache 64p.
Tricotaje Ineu – Cuprirom Abrud 1-0 (1-0) Ştefeligă 30.
Telecom Arad – Corvinul Hunedoara 2-3 (0-1) Petruţ 51, Mitu 82 – Rupa 8, Pepenar 71, Oprescu 79a.
Minerul Certej – West Petrom Arad 2-0 (0-0) G. Ştefan 54p, Marcadonatu 68.
Soda Ocna Mureş – Metalurgistul Cugir 2-1 (0-0) Raţiu 61, Miclea 66 – Isac 88.
Mureşul Deva – Aurul Brad 3-1 (2-0) Ciba 12, 78, Popa 13 – Filipaş 57 – s-a jucat în 21.08.2001.
Dacia Orăştie – ACU Astra Arad 0-0 – s-a jucat în 21.08.2001.

Etapa 2 (25.08.2001)

ACU Astra Arad – Soda Ocna Mureş 3-3 (1-2) Varga 40, Paul 76, C. Roşca 79 – Mândroc 14, 24, 86.
Marmosim Simeria – Dacia Orăştie 2-0 (0-0) Biriş 62p, Baciu 65.
Cuprirom Abrud – Inter Petrila 1-0 (1-0) Gorgan 10.
Corvinul Hunedoara – Tricotaje Ineu 4-0 (3-0) Vişan 25, Pepenar 30, Băban 41, 53.
Aurul Brad – Telecom Arad 2-1 (1-1) Vereş 21, Surugiu 53p – Ardelean 3.
West Petrom Arad – Mureşul Deva 3-5 (1-2) Varga 39, G. Radu 55, Lăzău 63 – Sbertea 10, Chiliman 30p, Szemely 52, Ciba 84, Voinea 90.
Metalurgistul Cugir – Minerul Certej 3-4 (2-2) Isac 15, 33, G. Ştefan 57a – Lupea 39, Marcadonatu 40, 54, 74.
Minerul Lupeni – Rapid CFR Teiuş 1-0 (0-0) Frumoca 65p.

Etapa 3 (01.09.2001)

Marmosim Simeria – ACU Astra Arad 3-2 (1-1) Budeic 45p, Simianu 60, Cojocaru 86 – C. Roşca 25, Pavel 50.
Dacia Orăştie – Minerul Lupeni 2-0 (2-0) Costea 16, Lucian 42.
Rapid CFR Teiuş – Cuprirom Abrud 3-2 (1-1) Domşa 20p, 86, Crişan 88 – Oroian 44, Făgăraş 83.
Inter Petrila – Corvinul Hunedoara 0-2 (0-2) Rupa 16, Băban 44.
Tricotaje Ineu – Aurul Brad 2-1 (1-0) Pantea 27, Munteanu 49p – Filipaş 80.
Telecom Arad – West Petrom Arad 2-0 (1-0) Corinda 13, Petruţ 75.
Mureşul Deva – Metalurgistul Cugir 3-1 (3-0) Voinea 2, Szemely 20, Chiliman 45p – Marcu 71p.
Minerul Certej – Soda Ocna Mureş 3-2 (0-1) Fartuşnic 63p, Lupea 70, Rădos 85 – Miclea 2, Mândroc 76.

Etapa 4 (08.09.2001)

ACU Astra Arad – Minerul Certej 4-2 (1-0) C. Roşca 24, 48, 89, S. Roşca 64 – Andrei 61, Rădos 74.
Minerul Lupeni – Marmosim Simeria 2-0 (1-0) Acs 35, Stancu 69p.
Cuprirom Abrud – Dacia Orăştie 0-0.
Corvinul Hunedoara – Rapid CFR Teiuş 7-0 (2-0) Vişan 6, 27, Bordean 58p, Băban 63, 69, 89, Pepenar 64.
Aurul Brad – Inter Petrila 0-0.
West Petrom Arad – Tricotaje ineu 3-3 (0-0) Cioară 56, Varga 83, Fritea 90 – Pantea 48, 69, Ştefeligă 72.
Metalurgistul Cugir – Telecom Arad 1-0 (1-0) Iovănescu 33.
Soda Ocna Mureş – Mureşul Deva 3-1 (2-0) Marina 20, Miclea 32, 69 – Bădoi 90.

Etapa 5 (15.09.2001)

Minerul Lupeni – ACU Astra Arad 3-0 (1-0) Neiconi 36p, Stancu 51, 76.
Dacia Orăştie – Corvinul Hunedoara 1-2 (1-1) Vărzaru 42 – Avasiloaie 33, Băban 69.
Mureşul Deva – Minerul Certej 0-1 (0-0) Bădescu 51.
Marmosim Simeria – Cuprirom Abrud 2-1 (1-0) Budeic 8p, Popovici 89 – Miheţ 86.
Rapid CFR Teiuş – Aurul Brad 1-0 (0-0) Boar 60.
Inter Petrila – West Petrom Arad 1-1 (0-0) Botezatu 88 – Albu 60.
Tricotaje Ineu – Metalurgistul Cugir 5-0 (2-0) Horman 20, Pap 30, 85, Balaci 47, Pantea 59.
Telecom Arad – Soda Ocna Mureş 2-1 (1-0) Corinda 37p, Ardelean 56 – Miclea 57.

Etapa 6 (22.09.2001)

ACU Astra Arad – Mureşul Deva 0-0.
Corvinul Hunedoara – Marmosim Simeria 4-0 (3-0) Avasiloaie 10, Vişan 22, Băban 40, 65.
Minerul Certej – Telecom Arad 2-0 (0-0) Marcadonatu 58, Naniu 83.
Cuprirom Abrud – Minerul Lupeni 0-2 (0-0) Stancu 68, Barbu 82.
Soda Ocna Mureş – Tricotaje Ineu 1-1 (0-0) Ov. Maier 90 – Ştefeligă 85.
Aurul Brad – Dacia Orăştie 2-0 (0-0) Vereş 52, Socaci 85.
West Petrom Arad – Rapid CFR Teiuş 3-2 (2-1) Grozav 5p, Nedelea 45, 50 – Goangă 15, Crişan 58.
Metalurgistul Cugir – Inter Petrila 2-2 (1-1) Isac 12, Şuteu 69 – Boyte 32, Constantin 75.

Etapa 7 (29.09.2001)

Marmosim Simeria – Aurul Brad 1-0 (1-0) Budeic 20p.
Rapid CFR Teiuş – Metalurgistul Cugir 0-0.
Tricotaje Ineu – Minerul Certej 1-2 (0-1) Munteanu 90p – Tăgârţă 30, Andrei 80.
Dacia Orăştie – West Petrom Arad 6-0 (3-0) Coste 1, Stîngu 5, 23, Slătaru 49, Kutyfalvi 61, Chira 90.
Telecom Arad – Mureşul Deva 3-2 (2-1) Sabou 8, Militaru 11, Szelelky 90 – Bădoi 30, Ciba 55.
Cuprirom Abrud – ACU Astra Arad 0-1 (0-0) Lung 65.
Inter Petrila – Soda Ocna Mureş 0-2 (0-1) Ov. Maier 44, Mândroc 71.
Minerul Lupeni – Corvinul Hunedoara 1-1 (0-1) Dobra 47 – Pepenar 43.

Etapa 8 (06.10.2001)

Corvinul Hunedoara – Cuprirom Abrud 2-0 (0-0) Mâcnea 55, Mitrică 71p.
Mureşul Deva – Tricotaje Ineu 1-0 (1-0) Tănase 15.
Minerul Certej – Inter Petrila 2-0 (2-0) G. Ştefan 35p – Tăgârţă 45.
Soda Ocna Mureş – Rapid CFR Teiuş 6-1 (4-0) Marina 10, Ov. Maier 18, 23p, 55, Miclea 21, 80 – Domşa 85.
Aurul Brad – Minerul Lupeni 0-1 (0-1) Cizmaşiu 28.
ACU Astra Arad – Telecom Arad 7-0 (4-0) C. Roşca 8, 21, 90, Oprescu 10a, Varga 43, 62, Lung 89.
Metalurgistul Cugir – Dacia Orăştie 3-0 (1-0) Iovănescu 5, 80, Creţu 65.
West Petrom Arad – Marmosim Simeria 0-0.

Etapa 9 (13.10.2001)

Marmosim Simeria – Metalurgistul Cugir 3-1 (1-0) Baciu 15, Kollman 66, Ordean 70 – Creţu 58.
Rapid CFR Teiuş – Minerul Certej 1-1 (1-0) Boar 5 – Andrei 73.
Tricotaje Ineu – Telecom Arad 1-0 (1-0) Jurcă 34.
Dacia Orăştie – Soda Ocna Mureş 1-3 (1-0) Slătaru 43 – Miclea 49, 83, Verdeş 81.
Cuprirom Abrud – Aurul Brad 1-0 (1-0) Popa 35.
Inter Petrila – Mureşul Deva 2-0 (1-0) Iordache 35p, Istvan 67.
Minerul Lupeni – West Petrom Arad 3-0 (0-0) Cizmaşiu 72, Stancu 76, 79.
ACU Astra Arad – Corvinul Hunedoara 1-1 (0-0) Varga 57 – Băban 87.

Etapa 10 (20.10.2001)

Mureşul Deva – Rapid CFR Teiuş 7-1 (5-1) Chiliman 10, 14, 43, Szemely 23, 26p, I. Popa 50, 75 – Crişan 22.
Minerul Certej – Dacia Orăştie 5-0 (2-0) Filip 18, Lupea 20, 87, Naniu 65, Rădos 75.
Tricotaje Ineu – ACU Astra Arad 0-3 (0-2) C. Roşca 7p, 34, 60.
Soda Ocna Mureş – Marmosim Simeria 8-0 (4-0) Raciu 5, 31, Roşca 35, Miclea 37, 50, 75, Ov. Maier 55, 82p.
Telecom Arad – Inter Petrila 3-1 (0-1) Ardelean 78, 85, 90 – Istvan 26.
Aurul Brad – Corvinul Hunedoara 0-0.
Metalurgistul Cugir – Minerul Lupeni 1-0 (0-0) Marcu 75p.
West Petrom Arad – Cuprirom Abrud 2-0 (0-0) G. Radu 47, Fritea 49.

Etapa 11 (27.10.2001)

Corvinul Hunedoara – West Petrom Arad 4-1 (0-0) Mitrică 56, Bordean 64, Băban 71, Pepenar 90 – Grozavu 47.
Marmosim Simeria – Minerul Certej 0-0.
Rapid CFR Teiuş – Telecom Arad 2-3 (1-3) I. Domşa 15, T. Domşa 80p – Militaru 9, Petruţ 20, Ardelean 31.
Dacia Orăştie – Mureşul Deva 1-0 (0-0) Stîngu 50.
Cuprirom Abrud – Metalurgistul Cugir 3-2 (1-0) C. Popa 36, Gorgan 49, 80 – Iovănescu 54, Petcu 63.
Inter Petrila – Tricotaje Ineu 2-1 (1-0) Iordache 25, 50 – Ştefeligă 71.
Minerul Lupeni – Soda Ocna Mureş 2-1 (0-0) Neiconi 58, Stancu 74 – Miclea 77.
ACU Astra Arad – Aurul Brad 2-0 (1-0) Lung 33, Aslău 70.

Etapa 12 (03.11.2001)

Mureşul Deva – Marmosim Simeria 4-1 (1-0) Porumboiu 22, 90, E. Popa 50, Moldoveanu 73 – Popovici 46.
Minerul Certej – Minerul Lupeni 3-1 (2-0) Turcan 41, Ambruş 43, Rupea 84 – Stancu 53.
Tricotaje Ineu – Rapid CFR Teiuş 2-1 (2-1) Balaci 35, Ştefeligă 42 – Domşa 10.
Soda Ocna Mureş – Cuprirom Abrud 2-1 (1-0) Ov. Maier 37p, 67p – Căldăraru 72.
Telecom Arad – Dacia Orăştie 6-0 (2-0) Grad 12, Ardelean 45, 80, Petruţ 57, Szelelky 61, Militaru 73.
Inter Petrila – ACU Astra Arad 1-3 (0-2) Krautil 50 – Varga 20, 65, C. Roşca 25.
Metalurgistul Cugir – Corvinul Hunedoara 0-1 (0-0) Lupu 84.
West Petrom Arad – Aurul Brad 1-1 (0-1) G. Radu 70 – Bănărescu 38.

Etapa 13 (10.11.2001)

Corvinul Hunedoara – Soda Ocna Mureş 3-1 (1-0) Băban 4, Mitrică 58p, Mâcnea 88 – Mândroc 81.
Marmosim Simeria – Telecom Arad 1-3 (1-2) Baciu 21 – Szilyer 15, Ardelean 40, 75.
Rapid CFR Teiuş – Inter Petrila 5-1 (2-0) Crişan 16, T. Domşa 26, 70, Goangă 62, C. Stan 90 – Iordache 77.
Dacia Orăştie – Tricotaje Ineu 0-0.
Cuprirom Abrud – Minerul Certej 0-2 (0-0) G. Ştefan 52, Costăchescu 87.
Aurul Brad – Metalurgistul Cugir 0-0.
Minerul Lupeni – Mureşul Deva 3-1 (1-1) Neiconi 30, 62, 78 – Porumboiu 44.
ACU Astra Arad – West Petrom Arad 2-0 (0-0) Lung 66, C. Roşca 83p.

Etapa 14 (17.11.2001)

Mureşul Deva – Cuprirom Abrud 1-2 (1-0) Ciba 33 – Şipoş 50, Popa 55.
Minerul Certej – Corvinul Hunedoara 1-0 (0-0) Turcan 65.
Rapid CFR Teiuş – ACU Astra Arad 1-2 (0-2) T. Domşa 56 – Pavel 17, Bâgu 20.
Tricotaje Ineu – Marmosim Simeria 6-1 (3-1) Georgiu 6, Munteanu 22, Pantea 37, 54, Ştefeligă 62, Boloş 75 – Ţibichi 30.
Soda Ocna Mureş – Aurul Brad 6-1 (4-0) Marina 12, 22, Mândroc 26, Miclea 42, 50, Ov. Maier 65 – Socaciu 53.
Telecom Arad – Minerul Lupeni 1-1 (1-0) Arman 14 – Marcu 62.
Inter Petrila – Dacia Orăştie 4-1 (1-1) Krautil 35, Istvan 68, Iordache 70, Boyte 86 – Kutyfalvi 21.
Metalurgistul Cugir – West Petrom Arad 4-1 (2-0) Iovănescu 21, Creţu 27, 46, Petcu 56 – Bene 54.

Etapa 15 (24.11.2001)

Corvinul Hunedoara – Mureşul Deva 4-0 (1-0) Mitrică 42, 61 Rupa 67, Pepenar 87.
Marmosim Simeria – Inter Petrila 2-1 (0-0) Baciu 48, 58 – Iordache 79p.
Dacia Orăştie – Rapid CFR Teiuş 2-2 (1-0) Chira 6, 75p – Boar 58, T. Domşa 80.
Cuprirom Abrud – Telecom Arad 3-1 (3-0) Şipoş 16, Jula 18, 31 – Mereniuc 63.
Aurul Brad – Minerul Certej 1-2 (0-1) Vereş 65 – Rădos 15, Tăgârţă 70.
Minerul Lupeni – Tricotaje Ineu 2-0 (2-0) Frumoca 16, Stancu 28p.
ACU Astra Arad – Metalurgistul Cugir 1-0 (0-0) L. Paul 68.
West Petrom Arad – Soda Ocna Mureş 1-0 (0-0) Fritea 79.

Clasamentul turului (echipă, puncte, golaveraj, "adevăr")

1. Minerul Certej 38 (32-13) + 17
2. Corvinul Hunedoara 36 (38-8) + 15
3. ACU Astra Arad 31 (31-14) + 7
4. Minerul Lupeni 29 (22-12) + 5
5. Soda Ocna Mureş 26 (41-21) + 5
6. Telecom Arad 22 (27-27) + 1
7. Tricotaje Ineu 21 (23-21) - 3
8. Marmosim Simeria 20 (16-33) - 4
9. Mureşul Deva 19 (28-26) - 2
10. Cuprirom Abrud 16 (14-21) - 8
11. Metalurgistul Cugir 15 (19-25) - 6
12. Inter Petrila 15  (17-25) - 9
13. Rapid CFR Teiuş 15 (21-37) - 9
14. Dacia Orăştie 13 (14-29) - 11
15. West Petrom Arad 13 (16-35) - 8
16. Aurul Brad 10 (9-21) - 11

Practic, avansul primelor două clasate la sfârşitul turului a fost suficient ca lupta pentru promovare să se dea doar între aceste două echipe, Minerul Certej şi Corvinul Hunedoara, până în ultima etapă! ACU Astra Arad a pierdut lupta pentru promovare în primele şase etape, când a obţinut o singură victorie (e adevărat, cu Minerul Certej, una din protagonistele seriei). La sfârşitul meciului din etapa a 6-a, de "acasă", cu Mureşul Deva, încheiat 0-0, antrenorul Marcel Coraş şi-a anunţat demisia! Din fericire, aceasta nu s-a mai produs iar în următoarele 9 etape ACU Astra Arad a obţinut 25 de puncte, adică opt victorii şi un egal ("acasă", 1-1 cu Corvinul Hunedoara)!

6 comentarii:

  1. Mă întreb, oare de ce Celălalte echipe, nu au trecute componența echipelor, unii poate s-ar regăsi. Poate totuși veți afișa și loturile echipelor. Vă mulțumesc. Aștept!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună ziua, vă mulțumesc pentru interes. Sper totuși să înțelegeți că acest blog se ocupă aproape exclusiv de echipa AMEFA și de urmașele sau predecesoarele acesteia, printre care se numără și ACU Arad. E vorba de 111 ani de istorie, uneori foarte greu de documentat chiar și pentru echipa noastră. Cu atât mai greu ar fi dacă ne-am documenta și despre echipele celelalte la nivelul de detaliu pe care dumneavoastră vi-l doriți. Este, credem, dreptul fiecărui club de a-și prezenta propria istorie, în felul în care dorește. Nimic nu-i împiedică pe reprezentanții celorlalte cluburi care au jucat în acel sezon de divizia C să prezinte loturile propriilor echipe. Vă mulțumim pentru înțelegere.

      Ștergere
  2. Bună ziua. Vă mulțumesc pentru răspuns, este pentru înțelesul tuturor. Îmi cer scuze, chiar nu am vrut să supăr pe nimeni, și sper că nu am supărat. Personal am crezut că se poate, deoarece am făcut parte din lotul echipei RAPID CFR TEIUȘ și nu am regăsit nicăieri acest lucru. Pentru mine personal ar fi fost o onoare să îmi văd numele. Mulțumesc. Dacă credeți că vă ajută pot face public numele meu. O zi bună, și spor în ceea ce faceți.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună ziua, nu este nici un fel de supărare, și chiar vă rugăm, dacă doriți, să vă precizați numele și, de asemenea, numele altor colegi din lotul echipei Rapid CFR Teiuș. Vă mulțumim anticipat.

      Ștergere
  3. ULICI VICTOR VIOREL este numele meu, portar, am câteva minute bune jucate pentru acest club, din păcate nu cred că îmi voi amintii de toți foști colegi, de la care îmi cer mii de scuze, dar cu siguranță ei toți își aduc aminte de mine. DOMSA(BAKE) ii spuneam noi, DOMNSA(JAJA) La fel. CRISTI STAN, N. OARGĂ. N. BOAR, GOANGĂ. IEDINAK. Celălalt portar, care noi ii spuneam Nionu, și mulți alții. Scuze față de toți ceilalți colegi de care regret că nu îmi aduc aminte cu numele, dar cu siguranță mi-aș dori să ne întâlnim, de dragul vremurilor frumoase petrecute împreună. Vă salut, și vă respect.

    RăspundețiȘtergere
  4. Bună ziua, oare a-ți avea un răspuns și pentru mine, mă refer la lotul echipei RAPID CFR TEIUȘ. Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere