vineri, 6 aprilie 2018

Victorie cu a doua clasată: AMEFA - Unirea Florești 3-2 (2-1)

AMEFA continuă seria rezultatelor pozitive cu un succes de moral, obținut pe teren propriu, în Parcul Sportiv Universitar ”Iuliu Hațieganu”, duminică, 1 aprilie, de la ora 17, în fața ocupantei poziției secunde în clasament și fostă echipă de liga a 4-a (anul trecut) și de liga a 3-a (mai demult), Unirea Florești. Pe o vreme rece, cu un cer înnorat și câțiva stropi trecători de ploaie dar și cu ceva vânt, un număr relativ mare de spectatori au venit să asiste la această partidă. Fiind Paștele catolic și protestant, respectiv Duminica Floriilor pentru ortodocși, din ambele echipe au lipsit mai mulți jucători. Mai afectați au părut oaspeții, care au avut doar două rezerve, dar asta și datorită suspendărilor dictate împotriva unor jucători de la Unirea Florești în etapa precedentă, când au jucat cu Viitorul Sânpaul, în duel direct pentru primul loc, și pe care floreștenii l-au pierdut cu 2-0.
AMEFA (în roșu-negru) a evoluat cu: Paul Șofron - Marius Someșan, Mircea Eugen Ciobanu, Emil Trifan (cpt.), Horațiu Moldovan - Cosmin Hetea, Andrei Dicu (55 Andrei Lakatos), Horațiu Brici, Bogdan Puskas (61 Lucian Baciu) - Rareș Suciaghi, Giuseppe Perelli (75 Ionuț Pintilie). Rezerve neutilizate: Tudor Herlea, Bogdan Chiorean, Lucian Macri (accidentat). Antrenor-jucător: Emil Trifan. Alături de echipă au mai fost, printre alții, Raularian Rusu, Răzvan Bătinaș, prof. Liviu Muntean, Robert Rus, Andrei Șișoe, Cosmin Țurcă, Răzvan Costina, Cosmin Matifălean (care a asigurat, în premieră, o filmare cu mijloace profesioniste a meciului).
Unirea Florești (în albastru) a jucat cu: Torkos Zsolt (cpt.) - Ovidiu Cornea, Bogdan Corojan, Alex Nicolae Gyonos, Adrian Vasile Kallos, Răzvan Munteanu, Mihai Mureșan, Cosmin Carol Proca, Alin Ștefan Stan (75 Ionuț Alexandru Vămanu), Dan Vidrean Căpușan (46 Kalman Jozsef Attila), Denis Cătălin Vidrean.
Meciul a fost arbitrat de o brigadă clujeană, cu Vasile Rodina la centru, Dragoș Daniel Popa și Tudor Pop Moldovan - asistenți. Observatorul partidei a fost domnul Ovidiu Fărăgău (Cluj-Napoca). Cartonașe galbene: Marius Someșan (min. 38), respectiv Kalman Jozsef Attila (min. 63) și Mihai Mureșan (min. 79).
AMEFA a început meciul foarte curajos, cu multă ambiție și hotărâre, ceea ce s-a materializat repede și pe tabelă: Horațiu Brici a recuperat o minge în jumătatea adversă de teren, i-a pasat lui Bogdan Puskas în banda stângă, acesta i-a retrimis pe un culoar liber și, ajuns în careu, Horațiu Brici a finalizat cu un șut la colțul lung: 1-0 (min. 12). Diferența se putea majora în min. 17, dar șutul-centrare trimis de Andrei Dicu a lovit bara transversală, mingea i-a revenit lui Bogdan Puskas, care a trimis la colțul scurt în bara laterală!
Încetul cu încetul, oaspeții au reușit să echilibreze partida și chiar să egaleze după o minge pierdută ușor de defensiva AMEFA în propria jumătate, Alin Ștefan Stan este bine angajat în careu, unde îl driblează pe Emil Trifan și trimite fără speranță pentru Paul Șofron, la colțul lung: 1-1 (min. 31).
Egalitatea s-a menținut pentru puțin timp deoarece, revenită la timona partidei, AMEFA a revenit repede în avantaj: Marius Someșan a centrat de pe dreapta, portarul Torkos Zsolt, incomodat de un coechipier, scapă mingea în fața porții, iar Giuseppe Perelli profită și înscrie: 2-1 (min. 36). Avantajul gazdelor putea fi și mai mare la pauză, dar Rareș Suciaghi, bine lansat de Bogdan Puskas și scăpat spre poartă, a trimis în portar.
După pauză însă, dominarea celor de la AMEFA s-a concretizat destul de rapid: Cosmin Hetea a recuperat o minge în dreapta, i-a pasat lui Giuseppe Perelli în centru, acesta s-a întors cu fața spre poartă și a trimis un șut senzațional la vinclu de la 25 de metri: 3-1 (min. 48).
Din acest moment, presiunea impusă de echipa gazdă a scăzut tot mai mult în intensitate, în vreme ce oaspeții s-au instalat tot mai comod, dar ineficient, în jumătatea adversă de teren. Ocazii au mai fost la ambele porți, cea mai mare aparținând oaspeților, care au ratat într-o situație în care atacantul lor a scăpat singur cu portarul, dar finalizarea a lăsat de dorit, Paul Șofron prinzând mingea. Jucătorii de la Unirea Florești au reclamat și un penalty, la o posibilă ținere în careu după un corner, dar arbitrul a ignorat protestele oaspeților.
În cele din urmă, Unirea Florești a reușit să mai reducă din handicap, în ultimul minut al prelungirilor, printr-o execuție de excepție a lui Mihai Mureșan, din lovitură liberă, la încheietura barelor: 3-2 (min. 90+2). Era însă prea aproape de finalul partidei ca să se mai poată întâmpla ceva, arbitrul punând capătul meciului imediat după ce mingea a fost reluată de la centru.
Pentru AMEFA este o victorie de moral, care întărește convingerea că în acest moment echipa este capabilă să învingă pe oricine din campionatul județean, zona Cluj, cu condiția ca jucătorii să joace cu aceeași ambiție și dăruire ca și în acest meci, pe care l-au controlat aproape de la un capăt la celălalt, chiar dacă oaspeții au dominat cea mai mare parte a reprizei secunde, mai ales spre final.
Având în vedere că urmează sărbătorile de Paște, meciul următor, cu Progresul Sânnicoară în deplasare, se va desfășura miercuri, 11 aprilie 2018, de la ora 17.30, pe stadionul ”Vasile Moga” din Apahida. Acolo își dispută, mai nou, Progresul Sânnicoară, meciurile de pe teren propriu, fapt care ne bucură oarecum, din două motive: calitatea gazonului și a facilităților de la stadion este net superioară față de ceea ce este (sau mai degrabă nu este) la Sânnicoară, iar AMEFA a câștigat singurul meci disputat la Apahida, 3-2 cu Inter Dezmir, când dezmirenii au avut terenul suspendat, astfel că există și un precedent fericit. Sperăm ca și miercuri AMEFA să se impună și să-și ia revanșa după rușinea din tur, când, tot într-o zi de miercuri (etapă intermediară), Progresul Sânnicoară câștiga în Parcul Sportiv Universitar ”Iuliu Hațieganu” cu 3-1.
Meciul cu Unirea Florești a fost filmat integral și poate fi urmărit, pe ”bucăți”, pe pagina de Facebook a echipei, la următoarele linkuri:
Repriza 1 (min. 1-12)  Repriza 1 (min.12-25)  Repriza 1 (min. 25-31)  Repriza 1 (min. 31-36)  Repriza 1 (min. 36-45)  Repriza a 2-a (min. 46-62)  Repriza a 2-a (min. 62-85)  Repriza a 2-a (min. 85-90+3)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu