luni, 25 februarie 2019

Amical: AMEFA - Viitorul Gârbău 2-5 (0-2)

În ultimul meci amical de dinaintea începerii sezonului oficial, pe o vreme destul de rece, AMEFA a întâlnit pe teren propriu pe Viitorul Gârbău, duminică, 24 februarie, de la ora 15. Oaspeții au câștigat destul de clar partida, beneficiind și de o oarecare lipsă de coeziune din partea echipei AMEFA, care și la acest joc s-a prezentat cu mulți jucători noi, în probe.
AMEFA a jucat în prima repriză cu: Cătălin Dodea - Ionuț Pintilie, Ionuț Șanta, Mirel Mureșan, Robert Rus - Cosmin Hetea (Daniel Drăgan), Alex Chertes, Rareș Suciaghi, Andrei Nemeș (Marius Someșan), Aurel Moisă (Ovidiu Balaș) - Giuseppe Perelli.

Andrei Nemeș la minge. Sursa: Moja Turystyka Stadionowa (Witt Wilczynski)

Meciul a fost destul de echilibrat, în special în prima parte a reprizei, înainte de a se efectua schimbările. AMEFA a avut cea mai mare ocazie de a deschide scorul, prin Cosmin Hetea, care a trimis mingea în transversală cu piciorul stâng (!) din marginea careului. Portarul oaspeților a mai avut câteva intervenții foarte bune.

 Corner la poarta oaspeților. Sursa: Moja Turystyka Stadionowa (Witt Wilczynski)

Spre finalul primei părți, oaspeții au preluat inițiativa și controlul partidei. După câteva atacuri mai consistente, a venit și golul, din penalty, acordat după un fault al portarului Cătălin Dodea asupra unui atacant advers, în careu: 0-1 (min. 42). Chiar în ultimul minut al primei reprize, oaspeții au majorat diferența cu un șut sub transversală: 0-2 (min. 45).


Golul de 0-1 din penalty. Sursa: Moja Turystyka Stadionowa (Witt Wilczynski)

În a doua repriză, AMEFA a jucat cu: Cătălin Dodea - Daniel Drăgan (Laurențiu Stoica), Ionuț Șanta, Tudor Ghimbovschi (Ionuț Pintilie), Robert Rus - Mihai Moraru (Daniel Drăgan), Marius Someșan, Rareș Ciprian Câmpan, Rareș Suciaghi, Aurel Moisă - Taha Samir (Andrei Nemeș).
Meciul a fost destul de echilibrat în a doua parte, oaspeții făcând și ei mai multe schimbări. Lipsa de omogenitate în joc a celor două echipe a fost foarte vizibilă, astfel că în multe faze a intervenit hazardul, întâmplarea, sau inspirația unora sau altora dintre jucători.
Oaspeții s-au detașat în min. 49 după o fază individuală foarte frumoasă a unui jucător de la Gârbău, care a driblat aproape toată apărarea gazdelor, înainte de a finaliza: 0-3. AMEFA ar fi putut egala, dar șutul lui Robert Rus a nimerit bara laterală, iar apoi mai mulți jucători nu au reușit să finalizeze din careul mic (min. 61). În minutul 68, Tudor Ghimbovschi a primit cartonașul roșu pentru fault în postură de ultim apărător, dar AMEFA nu a rămas în zece, oaspeții și arbitrul fiind de acord ca acesta să fie înlocuit de Ionuț Pintilie.

 Fază din a doua repriză. Sursa: Moja Turystyka Stadionowa (Witt Wilczynski)

AMEFA a mai salvat din onoare spre final, când, în ultimele 15 minute, s-au înscris mai multe goluri decât în tot restul meciului. Mai întâi, Rareș Suciaghi a punctat după ce a scăpat singur cu portarul, după o pasă foarte bună pe culoar: 1-3 (min. 75). Oaspeții au mai înscris și ei odată, pe contraatac: 1-4 (min. 84). O pătrundere pe partea stângă a lui Aurel Moisă s-a finalizat cu gol, cu toată opoziția portarului advers: 2-4 (min. 88). La ultima fază a meciului, conform tradiției, AMEFA a primit gol, pe fondul neatenției din defensivă: 2-5 (min. 90).
Este greu de tras vreo concluzie după seria de trei meciuri amicale, plus cantonamentul de la Baru Mare. Este cât se poate de clar că toate au fost foarte utile, în perspectiva meciurilor oficiale care ”bat la ușă”. Pe de altă parte, la aceste jocuri au participat, pe lângă componenții obișnuiți ai lotului, și mulți jucători noi, eterogeni din punct de vedere valoric, și care ar avea nevoie de timp ca să se integreze în echipă. Cert este că s-au găsit jucători care să acopere posturile cele mai problematice (fundași centrali și atacanți), mai rămâne ca în această săptămână, premergătoare primului meci oficial, în deplasare la Jucu, cu liderul, să se rezolve și transferul sau legitimarea unora dintre ei. De asemenea, există și soluții de ”întărire” la nivelul staff-ului tehnic și administrativ, care ar fi binevenite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu