În sezonul de toamnă 2016-2017, AMEFA a disputat 18 meciuri oficiale, astfel: un singur meci în cupă, pierdut pe teren propriu, ocazie cu care echipa a și părăsit, prematur, această competiție; 16 meciuri în turul de campionat al Ligii a 5-a, zona Cluj, și un meci din returul aceluiași campionat. Bilanțul general este de 10 victorii și 8 înfrângeri (din care 7 în campionat și 1 în cupă); oarecum surprinzător, nu s-a înregistrat niciun egal, deși au fost 5 partide încheiate cu victorii sau înfrângeri la limită. Comparativ cu turul campionatului trecut, echipa a avut o evoluție asemănătoare, terminând pe locul 4 după tur + o etapă din retur. Trebuie spus însă că este o ediție de campionat mult mai echilibrată decât anul trecut, cel puțin în partea superioară a clasamentului, distanța față de locul 1 fiind de doar 6 puncte. Pe de altă parte, și distanța față de locul 10 este una foarte mică, doar 4 puncte, iar dacă AMEFA ar fi pierdut ultimul joc, cel de la Liteni, în deplasare cu Avântul Bradu Luna de Sus, ar fi petrecut vacanța de iarnă pe locul 9! De asemenea, merită remarcat faptul că echipele Bradul Mărișel, Viitorul Sânpaul, Vlădeasa Huedin, Viitorul Poieni și Viitorul Dezmir au un meci în minus.
La echilibrul din partea de sus a clasamentului au contribuit și echipele nou înscrise în campionat - Vlădeasa Huedin, Bradul Mărișel și Viitorul Poieni, precum și Viitorul Feleacu, revenită în Liga a 5-a după un periplu interesant în Liga a 4-a, pe care a și câștigat-o anul trecut, pierzând după prelungiri barajul de promovare jucat în compania echipei Gloria Lunca Teuz Cermei (județul Arad). Toate aceste echipe, cu excepția celor de la Viitorul Poieni, se află în partea superioară a clasamentului, cu șanse reale la o clasare foarte bună la sfârșitul campionatului. În lipsa echipei Viitorul Răscruci, campioana de anul trecut, care a preferat în acest sezon să evolueze în zona Gherla (și a pierdut oricum majoritatea jucătorilor, transferați la Someșul Bonțida), Unirea II Jucu ocupă fotoliul de lider și pare a fi principala candidată la câștigarea seriei. Echipele Inter Dezmir, Voința Pata și Progresul Vlaha, care anul trecut au impresionat prin calitatea bună a jocului și constanța rezultatelor pozitive, se clasează în acest sezon pe poziții mai modeste, la mijlocul clasamentului sau chiar mai spre coada clasamentului. Un progres real se consemnează însă în cazul echipelor Viitorul Sânpaul (multă vreme lider) și Viitorul Gârbău, care par hotărâte să se bată la primele locuri. În partea inferioară a clasamentului, Progresul Sânnicoară, Viitorul Dezmir și ACS Aghireșu au reușit puține rezultate surpriză și au rămas pe ultimele locuri, în mare măsură la fel ca și în campionatul trecut.
AMEFA a avut o campanie bună de transferuri în vară, o bună parte din cei nou veniți ajungând în cel mai scurt timp jucători de bază ai echipei: fundașul Călin Pop, mijlocașii Horațiu Brici, Victor Iovănescu și Marius Bolda. Marius Chiorean a fost al doilea portar al echipei, după Paul Șofron, și a jucat și ca jucător de câmp în unele partide. Sorin Pop și Alex Rednic au evoluat mai puțin, primul fiind multă vreme accidentat.
După înfrângerea din cupă, echipa a început foarte bine campionatul, cu trei victorii consecutive, și a mai avut o serie de trei victorii succesive pe la mijlocul turului (6-0 cu Progresul Sânnicoară, 3-2 la Inter Dezmir și 6-3 cu Voința Pata). Astfel, după etapa a 12-a, AMEFA era pe locul 3 în clasament, despărțită doar la golaveraj de Viitorul Sânpaul (locul 2) și la 2 puncte de liderul Unirea II Jucu, care avea la momentul respectiv un meci în plus disputat. Au urmat însă trei înfrângeri consecutive, care au inclus și singurul eșec de pe teren propriu, totodată cea mai drastică înfrângere din istoria clubului într-un meci oficial, 1-6 cu Viitorul Gârbău. Această serie ”neagră” a început cu un alt meci de tristă amintire, 5-3 cu Viitorul Feleacu în deplasare, singura partidă în care AMEFA a avut jucători eliminați (Mircea Eugen Ciobanu și Lucian Dodea) și s-a încheiat cu o altă înfrângere categorică, 0-3 la Huedin, cu Vlădeasa.
Pe de altă parte, cu excepția meciului amintit cu Viitorul Gârbău, și a meciului din cupă, 2-5 cu Bradul Mărișel, AMEFA a câștigat toate meciurile disputate pe teren propriu, mai exact pe terenul 2 (sintetic) din Parcul Sportiv Universitar ”Iuliu Hațieganu”. Au fost și victorii la scor: 7-1 cu Iris Cluj-Napoca, 6-0 cu Progresul Sânnicoară, 7-2 cu ACS Aghireșu, 5-0 cu Viitorul Sânpaul, dar și două rezultate mai strânse, 3-2 cu Avântul Bradu Luna de Sus și cu Viitorul Poieni. Într-o categorie intermediară se poate include victoria cu Voința Pata, 6-3, joc în care scorul a fost foarte strâns până aproape de final.
În deplasare, în schimb, AMEFA a pierdut prea multe jocuri, obținând doar 3 victorii: 7-2 cu Viitorul Dezmir, 3-2 cu Inter Dezmir și 4-3 cu Avântul Bradu Luna de Sus. Dintre înfrângeri, doar cea de la Gilău, cu Bradul Mărișel, a fost la limită (1-2), celelalte fiind la 2-3 goluri diferență: 0-2 la Progresul Vlaha, 2-4 cu Unirea II Jucu, 3-5 cu Viitorul Feleacu, 0-3 cu Vlădeasa Huedin și 2-5 cu AS Borșa. Se observă că înfrângerile au devenit tot mai drastice spre finalul turului de campionat, pe măsură ce vremea s-a înrăutățit, terenurile au devenit tot mai puțin practicabile iar numărul de jucători pe care AMEFA s-a putut baza a fost tot mai mic, la fel cum s-a întâmplat și la sfârșitul campionatului precedent. S-a ajuns iarăși în situația ca, la unele meciuri, să facă deplasarea doar vreo 12-14 jucători, dintr-un lot de 27!
Dincolo de faptul relativ neobișnuit că echipa nu a înregistrat niciun rezultat de egalitate, ceea ce sugerează o ideologie a jocului bazată pe ”totul sau nimic”, se remarcă și numeroasele situații în care au avut loc răsturnări de scor, fie în favoarea AMEFA, fie în favoarea adversarilor. Astfel, AMEFA a câștigat 3 meciuri în care a fost inițial condusă: 7-2 cu ACS Aghireșu acasă (oaspeții au condus cu 2-0!), 3-2 cu Inter Dezmir în deplasare (Inter a condus cu 1-0 și a egalat, 2-2), 4-3 cu Avântul Bradu Luna de Sus în deplasare (gazdele au condus cu 3-1). AMEFA a și pierdut însă 3 meciuri în care a avut avantaj, toate în deplasare: 1-2 cu Bradul Mărișel (am condus cu 1-0), 3-5 cu Viitorul Feleacu (am condus cu 2-0 și am egalat 3-3) și 2-5 cu AS Borșa (am condus cu 1-0 și am egalat la un moment dat, 2-2). Aceste dese cazuri în care scorul variază aproape imprevizibil pot fi benefice din punctul de vedere al spectatorului neutru dar ridică mari semne de întrebare cu privire la capacitatea echipelor de a menține un rezultat favorabil; în cazul concret al AMEFA, se poate vorbi de o anumită naivitate, în special în faza defensivă, de unde și numărul excesiv de mare de goluri primite: 49, din care 44 în campionat și 5 în partida de cupă, rezultând o medie nu prea grozavă de 2,72 goluri încasate/meci; desigur, aceasta este compensată de numărul și mai mare de goluri marcate, 62, din care 60 în campionat și 2 în cupă, cu o medie de 3,44 goluri/meci.
Această naivitate s-a evidențiat cu precădere în finalurile jocurilor când echipa a primit foarte multe goluri, uneori decisive: cele două goluri încasate de la Bradul Mărișel (la 1-0 pentru AMEFA), cele două goluri de la Progresul Vlaha (la scorul de 0-0), cele două goluri primite de la Viitorul Feleacu (la scorul de 3-3), cele trei goluri încasate la Borșa (la scorul de 2-2). Alteori aceste goluri nu au fost decisive dar ne-au dat emoții, când nu ar fi fost cazul: golul primit de la Avântul Bradu Luna de Sus pe teren propriu (la scorul de 3-1) și cele două goluri primite de la Viitorul Poieni (la scorul de 3-0) au dus la finaluri incendiare, în care AMEFA a reușit cu greu să mențină un avantaj fragil și să câștige cu 3-2.
În oglindă, putem spune că și AMEFA a câștigat meciuri cu goluri în ultimele minute: 3-2 cu Inter Dezmir, 4-3 în deplasare cu Avântul Bradu Luna de Sus, 6-3 cu Voința Pata. Oarecum în această categorie intră și victoria cu 5-0 cu Viitorul Sânpaul, scorul fiind 0-0 până în min. 65.
Dacă am amintit de meciurile cu Viitorul Sânpaul și Voința Pata, în care, în ciuda scorului, a existat un echilibru până aproape de final, să menționăm și faptul că nici celelalte victorii aparent categorice ca scor nu au fost de fapt atât de lejere. În meciul cu ACS Aghireșu, AMEFA a fost condusă cu 2-0 și oaspeții au dominat destul de autoritar în prima repriză, dar au cedat total în a doua parte și AMEFA a câștigat cu 7-2; în meciurile cu Iris Cluj-Napoca (7-1) și Viitorul Dezmir (7-2, în deplasare), AMEFA a deschis scorul dar adversarii au egalat și jocul a stat o vreme sub semnul echilibrului. Din acest punct de vedere, doar victoria cu Progresul Sânnicoară (6-0) a fost una liniștită.
În ceea ce privește lotul de jucători, acesta s-a mărit numeric, ajungând la 27 de persoane, din care doar 26 au jucat efectiv, deoarece Flaviu Cătinean nu a putut participa la niciun meci din motive medicale. Față de turul campionatului precedent, când un jucător a fost integralist (Rareș Suciaghi), de data aceasta niciun jucător nu a fost prezent la toate cele 18 meciuri, ba nici măcar la 16 sau la 17, maximum fiind de 15 prezențe (Rareș Ciprian Câmpan și Victor Iovănescu). Totuși, 15 jucători au participat la minim 10 meciuri (peste jumătate din totalul de 18). În total, s-au înregistrat 255 de prezențe, ceea ce înseamnă o medie de 14,2 jucători/meci, ceva mai bine decât în sezonul precedent dar încă departe de maximul admis de 16/meci, realizabil în condițiile în care antrenorul ar face mereu toate cele cinci schimbări permise de regulament. Raportat la numărul de 26 de jucători, rezultă o medie de 9,8 meciuri/jucător, respectiv cu puțin peste jumătate. Această medie este influențată de prezența în lot a unor jucători cu număr redus de jocuri (Sorin Pop - 2, George Deac - 4, Tudor Herlea, Lucian Macri și Tiberiu Cirebea - 5).
Iată așadar componența lotului:
Portari:
Șofron Paul Chirilă - 13 meciuri, din care 12 ca titular, 1001 minute jucate.
Chiorean Bogdan - 10 meciuri, din care 5 ca titular, 585 minute jucate (a evoluat și ca jucător de câmp).
Herlea Tudor - 5 meciuri, din care 3 ca titular, 259 minute jucate.
Fundași:
Moldovan Horațiu - 11 meciuri, din care 10 ca titular, 862 minute jucate.
Someșan Marius - 11 meciuri, din care 6 ca titular, 537 minute jucate.
Deac George - 4 meciuri, toate ca titular, 321 minute jucate.
Macri Lucian - 5 meciuri, niciunul ca titular, 124 minute jucate.
Pop Vlad - 7 meciuri, din care 4 ca titular, 278 minute jucate.
Ciobanu Mircea Eugen - 13 meciuri, din care 12 ca titular, 1121 minute jucate.
Pop Călin - 8 meciuri, toate ca titular, 692 minute jucate, 1 gol.
Rednic Andrei Alexandru - 7 meciuri, din care 4 ca titular, 307 minute, 1 gol.
Trifan Dan-Emil - 8 meciuri, toate ca titular, 686 minute jucate, 3 goluri (toate din penalty).
Rus Robert - 13 meciuri, din care 10 ca titular, 927 minute jucate.
Mijlocași:
Tat Raul Gabriel - 13 meciuri, din care 11 ca titular, 895 minute jucate, 4 goluri.
Hetea Liviu Cosmin - 11 meciuri, din care 9 ca titular, 829 minute jucate, 2 goluri.
Cirebea Tiberiu - 5 meciuri, din care 4 ca titular, 357 minute jucate, 1 gol.
Iovănescu Victor - 15 meciuri, din care 8 ca titular, 871 minute jucate.
Câmpan Rareș Ciprian - 15 meciuri, din care 13 ca titular, 1221 minute jucate, 1 gol.
Dodea Lucian - 13 meciuri, toate ca titular, 1128 minute jucate, 5 goluri (din care 2 din penalty).
Bolda Marius - 14 meciuri, toate ca titular, 992 minute jucate, 10 goluri.
Puskas Bogdan Sebastian - 9 meciuri, din care 4 ca titular, 478 minute jucate, 4 goluri.
Atacanți:
Brici Horațiu - 13 meciuri, din care 12 ca titular, 1087 minute jucate, 4 goluri.
Gorga Giani Cosmin - 12 meciuri, din care 11 ca titular, 980 minute jucate, 7 goluri.
Neag Radu - 12 meciuri, din care 9 ca titular, 883 minute jucate, 18 goluri.
Rednic Vlad - 6 meciuri, din care 2 ca titular, 256 minute jucate, 1 gol.
Pop Sorin - 2 meciuri, ambele ca titular, 135 minute jucate.
Golgeterul echipei în acest tur de campionat este, așa cum era de așteptat, Radu Neag, cu 18 goluri marcate, foarte eficient, mai ales că a jucat titular doar în jumătate din meciuri. El este urmat de Marius Bolda cu 10 goluri (8 în campionat și 2 în cupă), Cosmin Gorga cu 7 goluri, Lucian Dodea - 5 goluri (2 din penalty), Raul Tat, Bogdan Puskas și Horațiu Brici cu câte 4 goluri înscrise fiecare, Emil Trifan - 3 goluri (toate din penalty).
Este greu de alcătuit o echipă standard, mai ales că jucătorii s-au mai ”rotit” pe posturi, în funcție de imperativele momentului. Totuși, ținând cont mai ales de minutele jucate, o posibilitate ar fi următoarea: Paul Șofron - Horațiu Moldovan, Mircea Eugen Ciobanu, Călin Pop (Emil Trifan), Robert Rus - Raul Tat (Cosmin Hetea), Lucian Dodea, Rareș Ciprian Câmpan, Marius Bolda - Horațiu Brici, Cosmin Gorga (Radu Neag). O astfel de formulă, 4-4-2, îl exclude pe Victor Iovănescu, care este lider ca prezențe, dar care a evoluat preponderent în fața apărării, într-o formulă încercată de câteva ori de antrenorul Radu Mureșan, 4-1-4-1, care ar putea fi văzută astfel: Paul Șofron - Horațiu Moldovan, Mircea Eugen Ciobanu, Rareș Ciprian Câmpan, Robert Rus (Emil Trifan) - Victor Iovănescu (Călin Pop) - Raul Tat (Cosmin Hetea), Lucian Dodea, Horațiu Brici (Cosmin Gorga), Marius Bolda - Radu Neag.
Trebuie menționat și faptul că o serie de jucători, care în mod normal ar fi parte din echipa standard, au lipsit pentru perioade destul de lungi, din diverse motive: Emil Trifan, George Deac și Bogdan Puskas în prima parte a turului de campionat iar Marius Someșan spre finalul sezonului de toamnă. Aceste absențe au avut impact în primul rând asupra compartimentului defensiv. În atac, Cosmin Gorga, lider la prezențe în campionatul precedent, a fost prezent la doar două treimi din jocuri, la fel ca și Radu Neag. În aceste condiții forța ofensivă a echipei a suferit, ei fiind supliniți de multe ori de jucători care au un randament mai bun ca mijlocași (Horațiu Brici, Marius Bolda, Raul Tat). Sorin Pop, adus ca un potențial golgeter al echipei, n-a prea apucat să joace. Principala problemă care s-a conturat a fost cea a postului de fundaș central, iar ea se agravează odată cu plecarea celor doi titulari în pauza de iarnă: Mircea Eugen Ciobanu și Călin Pop.
Și dacă am ajuns și la acest capitol, al noutăților înainte de începerea sezonului de primăvară (căci returul a început deja din decembrie), să notăm faptul că 5 jucători de bază din tur au părăsit echipa în această vacanță de iarnă: Mircea Eugen Ciobanu și Victor Iovănescu s-au transferat (doar pe perioadă determinată, până în vară) la Viitorul ”Mihai Georgescu” Cluj-Napoca (Liga a 4-a), Horațiu Brici s-a transferat definitiv la Unirea Florești (Liga a 4-a), Călin Pop și Bogdan Chiorean - transferați definitiv la Viitorul Gârbău (colega noastră de serie). Le dorim tuturor succes la noile echipe! Este interesant de observat că 4 din cei 5 au venit la AMEFA doar din vară, deci n-au evoluat decât în acest tur de campionat. Doar Mircea Eugen Ciobanu este jucător mai vechi al echipei, practic de la înființarea acesteia, din vara anului 2015, și trebuie să-i mulțumim pentru implicarea de care a dat dovadă și ajutorul constant pe care l-a acordat echipei, atât în plan fotbalistic, cât și în cel organizatoric.
Plecările afectează în primul rând compartimentul defensiv, care rămâne cel mai ”descoperit” în momentul de față, în special în zona centrală. Până la această oră, AMEFA a adus 4 jucători: George Cotuț de la Înfrățirea Livada (Liga a 5-a, zona Gherla), Adrian Oltean și Rareș Mocan de la Unirea Geaca (Liga a 5-a, zona Mociu) și Cătălin Palfi (fost component al echipelor Geografii și AMEFA 1911 pe teren sintetic). Probabil ei vor debuta mâine, duminică 26 februarie, în primul meci oficial al ”primăverii”, acasă cu Viitorul Dezmir, de la ora 15. Este posibil ca AMEFA să mai aducă 1-2 jucători, prin asimilare, în perioada de două săptămâni de până la următorul meci oficial. Reamintim că săptămâna viitoare AMEFA stă.
Dincolo de faptul relativ neobișnuit că echipa nu a înregistrat niciun rezultat de egalitate, ceea ce sugerează o ideologie a jocului bazată pe ”totul sau nimic”, se remarcă și numeroasele situații în care au avut loc răsturnări de scor, fie în favoarea AMEFA, fie în favoarea adversarilor. Astfel, AMEFA a câștigat 3 meciuri în care a fost inițial condusă: 7-2 cu ACS Aghireșu acasă (oaspeții au condus cu 2-0!), 3-2 cu Inter Dezmir în deplasare (Inter a condus cu 1-0 și a egalat, 2-2), 4-3 cu Avântul Bradu Luna de Sus în deplasare (gazdele au condus cu 3-1). AMEFA a și pierdut însă 3 meciuri în care a avut avantaj, toate în deplasare: 1-2 cu Bradul Mărișel (am condus cu 1-0), 3-5 cu Viitorul Feleacu (am condus cu 2-0 și am egalat 3-3) și 2-5 cu AS Borșa (am condus cu 1-0 și am egalat la un moment dat, 2-2). Aceste dese cazuri în care scorul variază aproape imprevizibil pot fi benefice din punctul de vedere al spectatorului neutru dar ridică mari semne de întrebare cu privire la capacitatea echipelor de a menține un rezultat favorabil; în cazul concret al AMEFA, se poate vorbi de o anumită naivitate, în special în faza defensivă, de unde și numărul excesiv de mare de goluri primite: 49, din care 44 în campionat și 5 în partida de cupă, rezultând o medie nu prea grozavă de 2,72 goluri încasate/meci; desigur, aceasta este compensată de numărul și mai mare de goluri marcate, 62, din care 60 în campionat și 2 în cupă, cu o medie de 3,44 goluri/meci.
Această naivitate s-a evidențiat cu precădere în finalurile jocurilor când echipa a primit foarte multe goluri, uneori decisive: cele două goluri încasate de la Bradul Mărișel (la 1-0 pentru AMEFA), cele două goluri de la Progresul Vlaha (la scorul de 0-0), cele două goluri primite de la Viitorul Feleacu (la scorul de 3-3), cele trei goluri încasate la Borșa (la scorul de 2-2). Alteori aceste goluri nu au fost decisive dar ne-au dat emoții, când nu ar fi fost cazul: golul primit de la Avântul Bradu Luna de Sus pe teren propriu (la scorul de 3-1) și cele două goluri primite de la Viitorul Poieni (la scorul de 3-0) au dus la finaluri incendiare, în care AMEFA a reușit cu greu să mențină un avantaj fragil și să câștige cu 3-2.
În oglindă, putem spune că și AMEFA a câștigat meciuri cu goluri în ultimele minute: 3-2 cu Inter Dezmir, 4-3 în deplasare cu Avântul Bradu Luna de Sus, 6-3 cu Voința Pata. Oarecum în această categorie intră și victoria cu 5-0 cu Viitorul Sânpaul, scorul fiind 0-0 până în min. 65.
Dacă am amintit de meciurile cu Viitorul Sânpaul și Voința Pata, în care, în ciuda scorului, a existat un echilibru până aproape de final, să menționăm și faptul că nici celelalte victorii aparent categorice ca scor nu au fost de fapt atât de lejere. În meciul cu ACS Aghireșu, AMEFA a fost condusă cu 2-0 și oaspeții au dominat destul de autoritar în prima repriză, dar au cedat total în a doua parte și AMEFA a câștigat cu 7-2; în meciurile cu Iris Cluj-Napoca (7-1) și Viitorul Dezmir (7-2, în deplasare), AMEFA a deschis scorul dar adversarii au egalat și jocul a stat o vreme sub semnul echilibrului. Din acest punct de vedere, doar victoria cu Progresul Sânnicoară (6-0) a fost una liniștită.
În ceea ce privește lotul de jucători, acesta s-a mărit numeric, ajungând la 27 de persoane, din care doar 26 au jucat efectiv, deoarece Flaviu Cătinean nu a putut participa la niciun meci din motive medicale. Față de turul campionatului precedent, când un jucător a fost integralist (Rareș Suciaghi), de data aceasta niciun jucător nu a fost prezent la toate cele 18 meciuri, ba nici măcar la 16 sau la 17, maximum fiind de 15 prezențe (Rareș Ciprian Câmpan și Victor Iovănescu). Totuși, 15 jucători au participat la minim 10 meciuri (peste jumătate din totalul de 18). În total, s-au înregistrat 255 de prezențe, ceea ce înseamnă o medie de 14,2 jucători/meci, ceva mai bine decât în sezonul precedent dar încă departe de maximul admis de 16/meci, realizabil în condițiile în care antrenorul ar face mereu toate cele cinci schimbări permise de regulament. Raportat la numărul de 26 de jucători, rezultă o medie de 9,8 meciuri/jucător, respectiv cu puțin peste jumătate. Această medie este influențată de prezența în lot a unor jucători cu număr redus de jocuri (Sorin Pop - 2, George Deac - 4, Tudor Herlea, Lucian Macri și Tiberiu Cirebea - 5).
Iată așadar componența lotului:
Portari:
Șofron Paul Chirilă - 13 meciuri, din care 12 ca titular, 1001 minute jucate.
Chiorean Bogdan - 10 meciuri, din care 5 ca titular, 585 minute jucate (a evoluat și ca jucător de câmp).
Herlea Tudor - 5 meciuri, din care 3 ca titular, 259 minute jucate.
Fundași:
Moldovan Horațiu - 11 meciuri, din care 10 ca titular, 862 minute jucate.
Someșan Marius - 11 meciuri, din care 6 ca titular, 537 minute jucate.
Deac George - 4 meciuri, toate ca titular, 321 minute jucate.
Macri Lucian - 5 meciuri, niciunul ca titular, 124 minute jucate.
Pop Vlad - 7 meciuri, din care 4 ca titular, 278 minute jucate.
Ciobanu Mircea Eugen - 13 meciuri, din care 12 ca titular, 1121 minute jucate.
Pop Călin - 8 meciuri, toate ca titular, 692 minute jucate, 1 gol.
Rednic Andrei Alexandru - 7 meciuri, din care 4 ca titular, 307 minute, 1 gol.
Trifan Dan-Emil - 8 meciuri, toate ca titular, 686 minute jucate, 3 goluri (toate din penalty).
Rus Robert - 13 meciuri, din care 10 ca titular, 927 minute jucate.
Mijlocași:
Tat Raul Gabriel - 13 meciuri, din care 11 ca titular, 895 minute jucate, 4 goluri.
Hetea Liviu Cosmin - 11 meciuri, din care 9 ca titular, 829 minute jucate, 2 goluri.
Cirebea Tiberiu - 5 meciuri, din care 4 ca titular, 357 minute jucate, 1 gol.
Iovănescu Victor - 15 meciuri, din care 8 ca titular, 871 minute jucate.
Câmpan Rareș Ciprian - 15 meciuri, din care 13 ca titular, 1221 minute jucate, 1 gol.
Dodea Lucian - 13 meciuri, toate ca titular, 1128 minute jucate, 5 goluri (din care 2 din penalty).
Bolda Marius - 14 meciuri, toate ca titular, 992 minute jucate, 10 goluri.
Puskas Bogdan Sebastian - 9 meciuri, din care 4 ca titular, 478 minute jucate, 4 goluri.
Atacanți:
Brici Horațiu - 13 meciuri, din care 12 ca titular, 1087 minute jucate, 4 goluri.
Gorga Giani Cosmin - 12 meciuri, din care 11 ca titular, 980 minute jucate, 7 goluri.
Neag Radu - 12 meciuri, din care 9 ca titular, 883 minute jucate, 18 goluri.
Rednic Vlad - 6 meciuri, din care 2 ca titular, 256 minute jucate, 1 gol.
Pop Sorin - 2 meciuri, ambele ca titular, 135 minute jucate.
Golgeterul echipei în acest tur de campionat este, așa cum era de așteptat, Radu Neag, cu 18 goluri marcate, foarte eficient, mai ales că a jucat titular doar în jumătate din meciuri. El este urmat de Marius Bolda cu 10 goluri (8 în campionat și 2 în cupă), Cosmin Gorga cu 7 goluri, Lucian Dodea - 5 goluri (2 din penalty), Raul Tat, Bogdan Puskas și Horațiu Brici cu câte 4 goluri înscrise fiecare, Emil Trifan - 3 goluri (toate din penalty).
Este greu de alcătuit o echipă standard, mai ales că jucătorii s-au mai ”rotit” pe posturi, în funcție de imperativele momentului. Totuși, ținând cont mai ales de minutele jucate, o posibilitate ar fi următoarea: Paul Șofron - Horațiu Moldovan, Mircea Eugen Ciobanu, Călin Pop (Emil Trifan), Robert Rus - Raul Tat (Cosmin Hetea), Lucian Dodea, Rareș Ciprian Câmpan, Marius Bolda - Horațiu Brici, Cosmin Gorga (Radu Neag). O astfel de formulă, 4-4-2, îl exclude pe Victor Iovănescu, care este lider ca prezențe, dar care a evoluat preponderent în fața apărării, într-o formulă încercată de câteva ori de antrenorul Radu Mureșan, 4-1-4-1, care ar putea fi văzută astfel: Paul Șofron - Horațiu Moldovan, Mircea Eugen Ciobanu, Rareș Ciprian Câmpan, Robert Rus (Emil Trifan) - Victor Iovănescu (Călin Pop) - Raul Tat (Cosmin Hetea), Lucian Dodea, Horațiu Brici (Cosmin Gorga), Marius Bolda - Radu Neag.
Trebuie menționat și faptul că o serie de jucători, care în mod normal ar fi parte din echipa standard, au lipsit pentru perioade destul de lungi, din diverse motive: Emil Trifan, George Deac și Bogdan Puskas în prima parte a turului de campionat iar Marius Someșan spre finalul sezonului de toamnă. Aceste absențe au avut impact în primul rând asupra compartimentului defensiv. În atac, Cosmin Gorga, lider la prezențe în campionatul precedent, a fost prezent la doar două treimi din jocuri, la fel ca și Radu Neag. În aceste condiții forța ofensivă a echipei a suferit, ei fiind supliniți de multe ori de jucători care au un randament mai bun ca mijlocași (Horațiu Brici, Marius Bolda, Raul Tat). Sorin Pop, adus ca un potențial golgeter al echipei, n-a prea apucat să joace. Principala problemă care s-a conturat a fost cea a postului de fundaș central, iar ea se agravează odată cu plecarea celor doi titulari în pauza de iarnă: Mircea Eugen Ciobanu și Călin Pop.
Și dacă am ajuns și la acest capitol, al noutăților înainte de începerea sezonului de primăvară (căci returul a început deja din decembrie), să notăm faptul că 5 jucători de bază din tur au părăsit echipa în această vacanță de iarnă: Mircea Eugen Ciobanu și Victor Iovănescu s-au transferat (doar pe perioadă determinată, până în vară) la Viitorul ”Mihai Georgescu” Cluj-Napoca (Liga a 4-a), Horațiu Brici s-a transferat definitiv la Unirea Florești (Liga a 4-a), Călin Pop și Bogdan Chiorean - transferați definitiv la Viitorul Gârbău (colega noastră de serie). Le dorim tuturor succes la noile echipe! Este interesant de observat că 4 din cei 5 au venit la AMEFA doar din vară, deci n-au evoluat decât în acest tur de campionat. Doar Mircea Eugen Ciobanu este jucător mai vechi al echipei, practic de la înființarea acesteia, din vara anului 2015, și trebuie să-i mulțumim pentru implicarea de care a dat dovadă și ajutorul constant pe care l-a acordat echipei, atât în plan fotbalistic, cât și în cel organizatoric.
Plecările afectează în primul rând compartimentul defensiv, care rămâne cel mai ”descoperit” în momentul de față, în special în zona centrală. Până la această oră, AMEFA a adus 4 jucători: George Cotuț de la Înfrățirea Livada (Liga a 5-a, zona Gherla), Adrian Oltean și Rareș Mocan de la Unirea Geaca (Liga a 5-a, zona Mociu) și Cătălin Palfi (fost component al echipelor Geografii și AMEFA 1911 pe teren sintetic). Probabil ei vor debuta mâine, duminică 26 februarie, în primul meci oficial al ”primăverii”, acasă cu Viitorul Dezmir, de la ora 15. Este posibil ca AMEFA să mai aducă 1-2 jucători, prin asimilare, în perioada de două săptămâni de până la următorul meci oficial. Reamintim că săptămâna viitoare AMEFA stă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu