sâmbătă, 24 noiembrie 2018

Continuă seria negativă: AMEFA - Voința Pata 1-5 (0-3)

Nimic nou sub soare duminică, 18 noiembrie, când, de la ora 14, AMEFA a înfruntat pe teren propriu pe Voința Pata, un adversar care în ultimii ani s-a obișnuit să câștige în Parcul ”Iuliu Hațieganu”. Nici de data aceasta nu a fost altfel, AMEFA prezentându-se fără niciunul din fundașii centrali obișnuiți, ceea ce a subminat complet defensiva.
Pe o vreme bună pentru fotbal, au evoluat echipele:
AMEFA: Tudor Herlea - Ionuț Pintilie (46 Andrei Lakatos), Marius Someșan, Andrei Nemeș, Robert Rus - Rareș Pereni, Rareș Suciaghi, Horațiu Brici, Alex Chertes, Rareș Ciprian Câmpan - Giuseppe Perelli (72 Vlad Pop). Alături de echipă au mai fost: Raularian Rusu, Gabriel Suciaghi, Cosmin Matifălean (cameraman), Roland Török, Andrei Fîrțală, Răzvan Costina, Mihai Bența, Cosmin Țurcă.
Voința Pata: Andrei Ratoni, Daniel Ardelean, Mihai Tudor Pop, Vlad Ionuț Samfira, Gabriel Emil Marian (56 Ioan Petruț), Andrei György (64 Attila Muszka), Grigore Boroș, Ștefan Bohan, Virgil Alexandru Pașcaș (46 Teodor Opriș), Sorin Adelean, Alin Gabriel Farcaș. Delegat: Csabai István.
Partida a fost arbitrată de o brigadă clujeană, cu Adrian Teodor Roman la centru, Emanuel Murgoi și Andreea Klein - asistenți. Observator: Monica Rigo.
Cartonașe galbene (doar la oaspeți): Virgil Alexandru Pașcaș (min. 30), Andrei György (min. 43) și Ștefan Bohan (min. 81).
Voința Pata a câștigat meciul în primele 20 de minute, perioadă în care a înscris 3 goluri. De altfel, primul gol a venit la prima acțiune de atac a oaspeților: un atacant a scăpat singur spre poartă pe partea stângă (dintr-o poziție suspectă de offside), a șutat în bara laterală, de unde mingea i-a ricoșat cu noroc lui Alin Gabriel Farcaș, aflat în centrul careului: 0-1 (min. 1).
Evident, AMEFA a preluat inițiativa iar oaspeții au jucat mai mult pe contraatac, profitând de unele erori monumentale în defensiva gazdelor. Prima asemenea eroare a survenit în min. 11, când Rareș Ciprian Câmpan, în loc să lase mingea să curgă liniștită în brațele portarului venit după ea la marginea careului, a preluat și i-a pasat perfect lui Sorin Adelean, aflat pe fază, care a punctat în poarta goală: 0-2. Este exact genul de gol care demoralizează o echipă încă din startul meciului. Peste doar câteva minute, același Rareș Ciprian Câmpan l-a lăsat pe același Sorin Adelean să scape singur cu Tudor Herlea: 0-3 (min. 18). La acest scor, Andrei Nemeș a preluat poziția de fundaș central, de care s-a achitat foarte bine, iar Rareș Ciprian Câmpan a trecut la mijlocul terenului. Scorul era însă deja greu de întors.
Altfel, AMEFA a jucat destul de bine, a combinat frumos, dar, ca de obicei, finalizarea a lăsat mult de dorit. În prima repriză, șuturile spre poartă, destul de numeroase, nu prea și-au atins ținta.
A doua repriză a început la fel de prost (pentru gazde) ca și prima, Sorin Adelean reușind din nou să puncteze pentru 0-4 (min. 52), în ciuda faptului că AMEFA domina destul de clar teritorial.
Golul de onoare al gazdelor s-a marcat aproape imediat: o centrare de pe partea dreaptă a lui Rareș Pereni a ajuns la Robert Rus, pe partea opusă a careului, acesta a șutat în bara transversală, de unde mingea a sărit la Rareș Suciaghi, în centrul careului, iar acesta a reluat din voleu, cu sete: 1-4 (min. 54).
Replica celor de la Voința Pata a venit și ea, prin același Sorin Adelean, care a profitat de o neînțelegere în defensiva AMEFA și a punctat din nou din careu (într-o poziție, iarăși, suspectă de offside): 1-5 (min. 60).
Ocaziile, tot mai mari, au continuat să ”curgă” la poarta oaspeților, Rareș Pereni ratând de trei ori în situație de singur cu portarul, iar Giuseppe Perelli a trimis peste poartă din careul mic, într-o situație foarte clară de gol. Și oaspeții au mai avut unele șanse pe contraatac, dar Tudor Herlea a reușit să respingă câteva șuturi.
AMEFA are deja o serie de 10 meciuri fără victorie, și pare să nu-și mai revină. Mai sunt câteva etape până la finalul turului, plus, probabil, se va juca și o etapă din retur în decembrie, și echipa trebuie să strângă rândurile. Urmează duminică, 25 noiembrie, o deplasare la Aghireșu, echipă pe care am învins-o de fiecare dată până acum, dar care s-a întărit semnificativ în ultima vreme.

sâmbătă, 17 noiembrie 2018

Final de infarct: AMEFA - Vlădeasa Huedin 2-3 (0-0)

Meci de coșmar pentru AMEFA duminică, 4 noiembrie, pe terenul sintetic din Parcul Sportiv Universitar ”Iuliu Hațieganu”, unde, de la ora 14, pe o vreme bună, AMEFA a întâlnit pe Vlădeasa Huedin. Totul a părut că merge bine până în ultimele minute, când lucrurile au degenerat lamentabil, ajungându-se la 4 cartonașe roșii, iar, colac peste pupăză, oaspeții au întors scorul în minutele de prelungire de la 2-1 pentru AMEFA la 3-2 pentru ei. Au evoluat:
AMEFA: Paul Șofron - Cosmin Hetea, Andrei Lakatos, Marius Someșan, Robert Rus - Victor Iovănescu (46 Horațiu Moldovan) - Lucian Baciu, Andrei Nemeș (73 Ionuț Pintilie), Rareș Suciaghi (59 Rareș Ciprian Câmpan), Horațiu Brici (81 Vlad Pop) - Giuseppe Perelli (82 Tudor Herlea). Pe bancă au mai fost, alături de echipă: Raularian Rusu, prof. Florin Moldovan, Gabriel Suciaghi.
Vlădeasa Huedin: Kovacs Istvan - Sebastian Șușman, Traian Pavel, George Vlad Iancu, Bogdan Ionuț Oneț, Adrian Ioan Rus (21 Bogdan Ioan Chiorean), Dragoș Costel Toadere (53 Andrei Dănuț Onețiu), Cristian Marcu, Flaviu Badiu, Ionuț Radoviciu, Tudor Mircea Ilea.
A arbitrat o brigadă clujeană, cu Mihai Radu Muntean la centru, ajutat de Alin Cristian Mureșan și Cristian Alexandru Pop - asistenți. Observator din partea AJF a fost domnul Ovidiu Fărăgău (Cluj-Napoca).
Cartonașe galbene: Cosmin Hetea (min. 34), Vlad Pop (min. 88), respectiv Flaviu Badiu (min. 24), Bogdan Chiorean (min. 50).
Cartonașe roșii: Cosmin Hetea (min. 80) și Paul Șofron (min. 81), respectiv Flaviu Badiu (min. 76) și Ionuț Radoviciu (min. 80). Cristian Marcu (Vlădeasa Huedin) a ieșit de pe teren în min. 75, lăsându-și colegii în inferioritate numerică, dar în min. 81 a avut o altercație cu Paul Șofron, în încercarea de a-l admonesta pe observatorul partidei. În urma acestui incident, Paul Șofron a fost eliminat, dar și Cristian Marcu a primit o suspendare de 3 etape din partea Comisiei de Disciplină a AJF, mai mare decât cea de 2 etape primită de ceilalți patru jucători care au văzut cartonașul roșu.
Nimic nu prevedea acest final extrem de tensionat. AMEFA a început bine jocul, a dominat consistent prima repriză, dar a lipsit golul, ca de multe ori în această perioadă. Au ratat pe rând, din situații foarte favorabile, Giuseppe Perelli, Rareș Suciaghi, Horațiu Brici, Andrei Nemeș, Lucian Baciu și chiar fundașul Andrei Lakatos. Cum se întâmplă deseori în fotbal, dacă unii nu marchează, ar putea să o facă ceilalți - iar în ultimele 5 minute ale primei reprize, oaspeții au avut trei șanse uriașe de gol, dar Paul Șofron s-a opus la primele două, în vreme ce la ultima, chiar înainte de a se fluiera sfârșitul primei reprize, jucătorul de la Huedin a trimis în bara transversală după ce driblase și portarul.
Repriza a doua a fost, în primele minute, mai echilibrată decât prima. AMEFA a avut două șanse de gol, prin Andrei Nemeș (din lovitură liberă) și Lucian Baciu, dar și oaspeții au atacat ceva mai hotărât și în minutul 58 au reușit să ”spargă gheața”, la o fază la care defensiva gazdelor s-a oprit pentru un fault, acțiunea a continuat pe partea stângă, fiind finalizată după o pasă în fața porții de Flaviu Badiu: 0-1. AMEFA a replicat aproape imediat. După o combinație cu Horațiu Brici, noul intrat Rareș Ciprian Câmpan i-a pasat în careu lui Giuseppe Perelli, iar acesta a reușit să șuteze puternic și plasat, la colțul lung: 1-1 (min. 61).
După egalare, AMEFA a fost echipa mai bună, ”pe val”, dominând cu autoritate mijlocul terenului, și în cele din urmă a preluat conducerea: după un un-doi de efect cu Lucian Baciu, Horațiu Brici a pătruns în careu și a finalizat la colțul lung: 2-1 (min. 72). Părea să fie golul victoriei, cu atât mai mult cu cât oaspeții au rămas în dublă inferioritate numerică, după ce Cristian Marcu a părăsit terenul, nervos și supărat, iar oaspeții nu au mai avut schimbări la dispoziție, și, în plus, în minutul 76 Flaviu Badiu a văzut cartonașul roșu pentru o intrare foarte dură la Horațiu Brici, pe fondul unei ieșiri în atac (?!) a portarului Kovacs Istvan, poarta oaspeților rămânând goală.
N-a fost însă timp pentru ca AMEFA să profite de această situație. În min. 79, Cosmin Hetea și Ionuț Radoviciu au avut ceva de împărțit, și au sfârșit prin a fi ambii eliminați (min. 80). Pe când să se reia jocul, Cristian Marcu, aflat pe marginea terenului, s-a îndreptat spre observatorul jocului proferând diverse acuze, iar Paul Șofron, aflat în apropiere, s-a interpus și l-a îndepărtat de acea zonă, rezultând într-un cartonaș roșu pentru portarul de la AMEFA (min. 81). 
În poartă a intrat Tudor Herlea, iar în ultimele minute gazdele au avut doar un om în plus pe teren, dar fără mai mulți oameni de bază ieșiți între timp (Horațiu Brici, Rareș Suciaghi, Andrei Nemeș, Victor Iovănescu, Giuseppe Perelli, plus cei eliminați - Cosmin Hetea și portarul Paul Șofron). Chiar și așa, cu avantaj numeric dar și pe tabelă, AMEFA părea clar favorită. Se pare însă că incidentele au avut darul de a-i îndârji pe oaspeți, care au renăscut din propria cenușă, atacând cu toate liniile în final, în ciuda inferiorității numerice, care efectiv nu s-a văzut. Gazdele au avut șansa de a închide meciul pe câteva contraatacuri supranumerice, dar n-au făcut-o, și astfel s-a ajuns în situația neverosimilă ca Vlădeasa Huedin să egaleze în prelungiri, chiar prin portarul Kovacs Istvan, ieșit la atac, într-o situație în care nu mai era nimic de pierdut, cu un șut din careu pe lângă Tudor Herlea: 2-2 (min. 90+3).
Arbitrul nu a fluierat finalul, AMEFA a plecat în ofensivă și a obținut un corner, fază la care a venit în careul advers și portarul Tudor Herlea, pe ideea că e oricum ultima fază și că, dacă portarul celălalt poate să înscrie, de ce nu ar putea și el?
Din păcate, cum se întâmplă în astfel de situații, totul s-a petrecut exact pe dos: cornerul a fost executat, dar mingea a fost recuperată de oaspeți, care, pe contraatac, cu poarta goală, au punctat pentru 3-2 prin Tudor Mircea Ilea (min. 90+4), care a adus o victorie nesperată pentru Vlădeasa Huedin. Arbitrul a fluierat apoi imediat finalul.
În ciuda circumstanțelor favorabile, AMEFA nu reușește să iasă din pasa proastă, continuând seria de înfrângeri, deși a avut la îndemână cele trei puncte. Meciul din deplasare cu Ardealul Cluj, programat inițial pe 11 noiembrie, s-a amânat pentru 2 decembrie (sau mai târziu), deoarece cei de la Ardealul au participat cu toate grupele de juniori la un turneu la Arad în week-endul respectiv. Amânarea a fost binevenită pentru o parte din jucători, foarte deprimați după cele întâmplate la acest joc cu Vlădeasa Huedin.
Astfel, următorul meci pentru AMEFA va fi duminică, 18 noiembrie, de la ora 14, pe teren propriu, cu Voința Pata.

luni, 12 noiembrie 2018

La scor de neprezentare: Viitorul Sânpaul - AMEFA 3-0 (2-0)

În etapa a 10-a a Campionatului Județean (Liga a 5-a), zona Cluj, AMEFA a întâlnit în deplasare pe Viitorul Sânpaul, duminică, 28 octombrie, de la ora 15. Pe o vreme bună pentru fotbal, în fața unui public puțin numeros (comparativ cu alte dăți), gazdele s-au impus cu un categoric 3-0, deși AMEFA a părut în prima jumătate de oră că poate mai mult.
Au evoluat formațiile:
Viitorul Sânpaul: Sebastian Florin Moldovan, Cristian Mihai Petrișor, Ciprian Ioan Pop (46 Nicolae Cucuruzan), Traian Andrei Mardan, Tudor Rareș Petrișor, Tudor Sorin Petrișor, Virgiliu Dumitru Dumbrăvan, Sergiu Marian, Marius Lingurar, Alin Lăcătuș, Cristian Cucuruzan. Delegat: Dănuț Tofan.
AMEFA: Tudor Herlea - Ionuț Pintilie (57 Andrei Lakatos), Horațiu Moldovan, Emil Trifan, Marius Someșan - Andrei Nemeș - Cosmin Hetea, Alex Chertes, Horațiu Brici, Lucian Baciu - Giuseppe Perelli. Delegat: Raularian Rusu.


A arbitrat o brigadă clujeană, cu Cătălin Flonta la centru, Cătălin Hanga și Bogdan Răzvan Mateș - asistenți. Observator din partea AJF: Grigore Szabo (Cluj-Napoca). Cartonașe galbene: Cristian Cucuruzan (min. 24) și Virgiliu Dumitru Dumbrăvan (min. 34).
Ambele echipe s-au prezentat cu un lot minimal de jucători; de la AMEFA au sosit până la începerea meciului fix 11 jucători, iar al 12-lea (Andrei Lakatos) a reușit să ajungă la pauză. În aceste condiții, sigur că și jocul a avut de suferit.
AMEFA a părut echipa mai bună în prima jumătate de oră, când s-a apropiat deseori destul de periculos de poarta adversă, dar, ca de obicei, s-a ratat nepermis de mult. Nici nu mai are rost să pomenim ocaziile. Gazdele au trecut rar de centrul terenului, dar când au făcut-o, au creat panică la poarta apărată de Tudor Herlea. Nu a fost de mirare așadar că în min. 31, după un șut anemic al lui Cristian Cucuruzan, Tudor Herlea a respins neglijent în față iar Marius Lingurar, pe fază, a reluat în plasă: 1-0 (min. 31). Gazdele au prins curaj și până la pauză și-au mărit avantajul, Sergiu Marian reluând în poartă o centrare venită de pe partea dreaptă: 2-0 (min. 44).
A doua repriză a fost mai echilibrată, din toate punctele de vedere. Viitorul Sânpaul a părut echipa mai lucidă, preocupată îndeosebi să nu primească gol, motiv pentru care și vârful de atac Cristian Cucuruzan s-a reprofilat fundaș central. AMEFA a atacat dar tot n-a reușit să spargă gheața, în vreme ce gazdele au făcut ravagii pe contraatac, ratând câteva bune oportunități (inclusiv două bare). Golul al treilea a venit însă dintr-o fază fixă, mai exact un corner, de pe partea dreaptă, executat precis la Traian Andrei Mardan, care a reluat cu capul din colțul opus al careului mic: 3-0 (min. 74).
Nu s-a mai întâmplat nimic notabil până la final, AMEFA pierde din nou, și este la al patrulea meci consecutiv fără gol marcat.

joi, 8 noiembrie 2018

Un nou record negativ: AMEFA - AS Borșa 0-9 (0-5)

Duminică, 21 octombrie, de la ora 16, AMEFA a întâlnit pe teren propriu, în Parcul Sportiv Universitar ”Iuliu Hațieganu”, pe AS Borșa, echipă situată în a doua jumătate a clasamentului, la fel ca și amfitrionii. Rezulta, teoretic, un meci echilibrat, judecând strict după poziția în clasament a celor două echipe. N-a fost însă deloc așa, și oaspeții au câștigat cu un scor aproape incredibil: 9-0, cea mai drastică înfrângere suferită pe teren propriu de AMEFA, și a doua ”all-time” după acel 13-0 încasat de la Ardealul Cluj în primăvară, în deplasare.
La AMEFA au revenit Horațiu Brici și Rareș Suciaghi, dar, deși au jucat 90 de minute, la amândoi s-a văzut pauza destul de îndelungată din activitatea fotbalistică.
După o ploaie zdravănă, terenul a fost un pic îmbibat cu apă, dar a ieșit soarele chiar înainte de începerea partidei și s-a mai zvântat. În tribune și pe marginea terenului, doar câțiva spectatori rătăciți. AMEFA a jucat cu: Tudor Herlea - Vlad Pop (50 Lucian Macri), Andrei Lakatos, Emil Trifan, Robert Rus (46 Ionuț Pintilie) - Marius Someșan - Cosmin Hetea, Rareș Suciaghi, Horațiu Brici, Lucian Baciu - Giuseppe Perelli. Antrenor-jucător: Emil Trifan. Au mai fost alături de echipă: Raularian Rusu, Adrian Macavei, Gabriel Suciaghi, Radu Mihăescu, Ciprian Moldovan, Loredana Bufnea.
AS Borșa: Iosif Marian Farcaș (46 Lucian Ciprian Potor), Sergiu Adrian Mureșan, Nicolae Dorin Vasar, Constantin Merca, Ion Alexandru Măntărău (46 Paul Romulus Resiga), Mihai Sorin Gavrilă, Claudiu Florin Roșca (48 Flaviu Rusu), Valentin Măntărău, Lorand Butka, Flavius Andrei Bizo (54 Nicușor Bochiș), Cosmin Vasile Chiorean.
Meciul a fost arbitrat de o brigadă clujeană, cu Andrei Budea la centru, Anghel Todea și Patricia Alexandra Pantea - asistenți. Observator din partea AJF a fost doamna Teodora Albon. La meci a asistat și domnul Ioan Maja.
În ciuda scorului apocaliptic, AMEFA a avut cam la fel de multe oportunități de gol ca și oaspeții. Pare, la prima vedere, paradoxal. Dar gazdele au reușit performanța de a le rata absolut pe toate, chiar și din situații de unde e mai greu să ratezi decât să înscrii, în vreme ce oaspeții au dovedit o eficiență remarcabilă, punctând cu ușurință la aproape fiecare șansă, profitând și de defensiva extrem de fragilă a celor de la AMEFA.
Lucrurile s-au rezolvat repede, încă din primele minute. După ce Rareș Suciaghi a ratat singur cu portarul, un șut de la distanță a lui Valentin Măntărău nu a putut fi apărat de Tudor Herlea, care a reușit doar să atenueze viteza mingii, care a intrat cu încetinitorul în plasă: 0-1 (min. 7). Peste puțin timp, Flavius Bizo a trimis un lob perfect din lateral dreapta, mingea aterizând cu precizie în vinclu, la colțul lung: 0-2 (min. 10).
AMEFA a mai ratat câteva ocazii, prin același Rareș Suciaghi, dar și prin Giuseppe Perelli, Cosmin Hetea, Lucian Baciu sau Horațiu Brici. Dominarea gazdelor a fost însă întreruptă de acțiuni viguroase ale oaspeților, care, mai eficienți, s-au desprins decisiv după o pătrundere a lui Lorand Butka de pe stânga spre centru, încheiată cu un șut plasat de la marginea careului: 0-3 (min. 34). Scorul pauzei a fost stabilit de Flavius Bizo, cu un alt șut la vinclu de pe partea dreaptă: 0-4 (min. 39).
Dacă până acum, la 4-0 la pauză, echipele adverse se mai opreau sau mai încetineau ritmul jocului, AS Borșa n-a binevoit să se oprească. Astfel, în min. 49, după un contraatac, Paul Romulus Resiga a punctat din careu după o pasă de pe partea stângă: 0-5 (min. 49). După o altă fază asemănătoare, Cosmin Vasile Chiorean a scăpat singur cu Tudor Herlea în zona centrală și a finalizat elegant, cu un lob peste acesta: 0-6 (min. 53). Pe un alt contraatac, Paul Romulus Resiga și-a încercat și șutul din afara careului, și i-a ieșit: 0-7 (min. 59). Pe un contraatac purtat pe partea stângă, Cosmin Vasile Chiorean a finalizat și el cu puțin noroc, Tudor Herlea deviind mingea, dar nu suficient pentru a o scoate de pe traiectoria ce ducea spre poartă: 0-8 (min. 69). În minutul 74, după un corner al AMEFA, oaspeții au plecat pe un nou contraatac, finalizat de același Cosmin Vasile Chiorean (hat-trick), tot cu un lob, și apoi cu capul din apropierea porții: 0-9.
În ultimul sfert de oră nu s-au mai înscris goluri, deși ocazii au mai fost.
La un asemenea scor, orice alte comentarii sunt de prisos.