sâmbătă, 27 octombrie 2018

Scorul spune totul: Inter Dezmir - AMEFA 5-0 (4-0)

Duminică, 14 octombrie, de la ora 16, pe o vreme frumoasă, Inter Dezmir a dispus de AMEFA cu categoricul scor de 5-0, ecuația jocului fiind rezolvată încă de la pauză, când era deja 4-0. AMEFA a evoluat destul de curajos în anumite momente, dar n-a reușit nici măcar golul de onoare, în vreme ce gazdele au fost foarte eficiente în prima repriză, când au înscris la fiecare ocazie, pentru ca în a doua să o lase mai moale și să-și permită și unele ratări, și un singur gol.
Au evoluat:
Inter Dezmir: Alex Căpățână - Vadim Zabica (60 Gabriel Emanuel Dobra), Călin Daniel Tripon, Tudor Diacenco (87 Costin Sebastian Samir), Traian David Mocan, Cătălin Bogdan Vescan, Bogdan Eduard Cozma (46 Sergiu Petru Albescu), Ciprian Paul Sâncrăian (62 Victor Sonea), Robert Ujvari (46 Alex Răzvan Pârăuan), Sergiu Gorgan, Andrei Vlad Chiorean (85 Vasile Sămărtean).
AMEFA: Tudor Herlea - Vlad Pop, Andrei Lakatos, Emil Trifan, Horațiu Moldovan (80 Paul Șofron) - Giuseppe Perelli (46 Ionuț Pintilie) - Andrei Nemeș, Robert Rus, Alex Chertes, Cosmin Hetea - Radu Neag. Alături de echipă a mai fost Raularian Rusu.
A arbitrat o brigadă din Cluj-Napoca, cu Andrei Budea la centru, Szabo Gero și Andreea Klein - asistenți. Observator din partea AJF a fost doamna Monica Rigo (Cluj-Napoca).

 Cele două echipe aliniate la start, AMEFA în roșu și negru

În mod curios, AMEFA a avut prima mare ocazie, prin Radu Neag, care a trimis mingea în transversală de la marginea careului (min. 6). Gazdele au rezolvat repede meciul în intervalul dintre minutele 10 și 17, cu faze similare: angajare din centru pe partea dreaptă la Sergiu Gorgan, pasă în fața porții la Andrei Vlad Chiorean - pentru golurile de 1-0 (min. 10) și 2-0 (min. 14), sau șut la poartă a lui Sergiu Gorgan - pentru golul de 3-0 (min. 17). În finalul primei reprize, după o minge bâlbâită în propriul careu de apărarea oaspeților, un jucător al gazdelor a șutat din unghi la poartă, Tudor Herlea a respins mingea la Călin Daniel Tripon, care a înscris din apropiere: 4-0 (min. 43).
În a doua repriză, jocul a fost mai echilibrat. S-au ratat mai multe ocazii la ambele porți, de la AMEFA în special prin Radu Neag. Gazdele au reușit în cele din urmă să mai înscrie un gol, chiar pe când la AMEFA se pregătea să intre Paul Șofron, ca jucător de câmp, deoarece din cauza fracturii la deget nu a putut să stea în poartă. Horațiu Moldovan, care trebuia să fie schimbat, a dorit să efectueze schimbarea dar arbitrul a făcut semn că aceasta se va face la următoarea fază, așa că Sergiu Gorgan a scăpat iarăși pe partea dreaptă, a centrat în fața porții de unde Victor Sonea a reluat în plasă cu un plonjon spectaculos: 5-0 (min. 80).
Inter Dezmir rămâne una dintre echipele valoroase ale seriei, în vreme ce AMEFA se afundă tot mai mult în subsolul clasamentului.

joi, 18 octombrie 2018

AMEFA - CS Florești 0-3 la ”masa verde”

Așa cum era de așteptat, Comisia de Disciplină a decis ca CS Florești să câștige cu 3-0 la ”masa verde” meciul cu AMEFA din șaisprezecimile Cupei României, faza județeană.
Reamintim că meciul, disputat miercuri, 10 octombrie, de la ora 20, s-a întrerupt în minutul 58 din cauza unei pene de curent majore, care a lăsat în întuneric nu doar Parcul Sportiv Universitar ”Iuliu Hațieganu”, cât și căminele studențești și cartierele rezidențiale din jur. Defecțiunea nu a putut fi remediată după o oră, astfel că arbitrul a pus capăt jocului, deoarece instalația de nocturnă nu a mai putut fi repornită. În momentul întreruperii jocului, CS Florești conducea cu 2-0.
Deși s-a aplicat regulamentul, credem că la fel de bine se putea lăsa rezultatul de pe teren din minutul 58...
AMEFA este așadar oficial eliminată din Cupa României, acesta fiind cel mai lung parcurs de până acum, după ce a trecut în primele două tururi de Ardealul Cluj-Napoca și Someșul II Gilău.

duminică, 14 octombrie 2018

Când s-a stins nocturna: AMEFA - CS Florești 0-2 (0-1) în șaisprezecimile Cupei României

Miercuri, 10 octombrie, AJF Cluj a organizat șaisprezecimile de finală ale Cupei României, faza județeană. AMEFA, după ce a trecut în precedentele două tururi de Ardealul Cluj și Someșul II Gilău, a avut de data asta un adversar din Liga a IV-a, CS Florești, echipă implicată în lupta pentru titlu și promovare în Liga a III-a.
Meciul a început la ora 20, pe terenul 2, sintetic, din Parcul Sportiv Universitar ”Iuliu Hațieganu”. AMEFA a jucat cu: Paul Șofron - Vlad Pop, Andrei Lakatos, Eugen Ciobanu, Horațiu Moldovan, Emil Trifan - Alex Chertes, Cosmin Hetea, Marius Someșan, Bogdan Puskas (46 Robert Rus) - Giuseppe Perelli. Rezerve neutilizate: Tudor Herlea, Lucian Macri, Victor Iovănescu (accidentat). Alături de echipă au mai fost: Raularian Rusu, Gabriel Suciaghi, Ciprian Moldovan, Loredana Bufnea, Adrian Macavei, Szekely Janos, Cosmin Matifălean (cameraman).
Partida a fost arbitrată de o brigadă din Cluj-Napoca, cu Marius Nechita Chioran la centru, Bogdan Claudiu Stoica și Cătălin Hanga - asistenți. Observator din partea AJF a fost domnul Mirel Albon (Cluj-Napoca).
Cartonaș galben: Cosmin Hetea (min. 55).
CS Florești s-a dovedit o echipă foarte bună, care a atacat foarte hotărât încă din primele minute, masând jucătorii de la AMEFA în jumătatea proprie sau chiar în propriul careu. Apărarea aglomerată a gazdelor a rezistat eroic la ofensiva declanșată de floreșteni, remarcându-se îndeosebi portarul Paul Șofron, cu multe intervenții salvatoare, dar și linia de cinci fundași, care a făcut față nesperat de bine. Oaspeții au avut multe ocazii, inclusiv un șut în bara transversală, iar golul, care ”plutea în aer”, a venit în cele din urmă în min. 30, când o pasă peste defensiva AMEFA l-a găsit singur cu portarul pe unul din atacanții floreșteni, care l-a lobat pe Paul Șofron și apoi a trimis în poarta goală: 0-1.
Partida a continuat în aceleași condiții de dominare teritorială a oaspeților până la pauză, dar fără goluri.
A doua repriză a început în aceleași circumstanțe, și CS Florești a avut chiar în primele minute o ocazie uriașă, Emil Trifan respingând în propria bară transversală (aproape de autogol), apoi mingea a revenit unui jucător al oaspeților, care, cu poarta goală în față, a trimis incredibil alături. În min. 53 însă diferența s-a majorat: la un șut de la distanță, portarul Paul Șofron n-a reușit să rețină mingea din prima încercare, apoi a pus mâna pe minge în momentul în care un atacant advers tocmai șuta pentru 0-2. Golul a fost acordat de arbitru, deși Paul Șofron s-a ales cu o fractură de deget care îl va ține departe de teren o perioadă.
Tocmai pe când se pregătea schimbarea lui cu Tudor Herlea, portarul de rezervă, s-a stins nocturna, în min. 58. A fost o pană de curent majoră, care a afectat tot Parcul ”Iuliu Hațeiganu”, precum și căminele din parc și cartierele din jur (Plopilor). Echipa venită de la Electrica nu a reușit să remedieze defecțiunea în timp util, și astfel, după o oră de așteptare, brigada de arbitri a fluierat formal sfârșitul jocului.
Întrucât AMEFA este considerată echipa gazdă, organizatoare, probabil rezultatul omologat de AJF va fi 3-0 pentru CS Florești. Interesant este ce s-ar fi întâmplat dacă era invers?
Oricum, CS Florești părea să se fi desprins în câștigătoarea acestei confruntări dar ambele echipe au regretat faptul că nu mai pot continua un joc care, altfel, dincolo de aspectul oficial, a fost totodată un test reușit, și pentru AMEFA o nouă șansă de a-și măsura forțele cu o echipă de ligă superioară, după ce anul trecut am fost eliminați din aceeași competiție, Cupa României, de Sticla Arieșul Turda, care între timp a câștigat și Liga a IV-a și a promovat în Liga a III-a, și Cupa României, faza județeană. Cine știe, este posibil ca și CS Florești să reușească aceleași performanțe în acest an.
Pentru AMEFA mai important este acum campionatul, dat fiind că aventura în Cupa României s-a încheiat. Rezultatele negative din ultima perioadă au dus echipa pe un loc 14 (din 16 echipe), care nu face deloc cinste echipei noastre. Urmează un nou meci foarte dificil, în deplasare cu Inter Dezmir, duminică, 14 octombrie, de la ora 16, la concurență cu meciul echipei naționale a României cu Serbia.

marți, 9 octombrie 2018

Norma de șapte goluri... încasate: AMEFA - Viitorul Gârbău 1-7 (1-4)

AMEFA a primit duminică, 7 octombrie, vizita echipei Viitorul Gârbău, una dintre candidatele la câștigarea Campionatului Județean Cluj, zona Cluj, din acest an, echipă clasată pe locul 2 înaintea jocului (și la fel și după joc). Pe o vreme frumoasă, chiar caldă, cu mult soare, partida a început la ora 16 în fața a circa 20 de spectatori aflați în acel moment în Parcul Sportiv Universitar ”Iuliu Hațieganu”. 
AMEFA, ca de obicei în ultima vreme, s-a prezentat fără câțiva jucători de bază. Astfel, au evoluat: Tudor Herlea - Andrei Lakatos, Horațiu Moldovan, Emil Trifan (cpt.), Robert Rus - Marius Someșan - Cosmin Hetea, Alex Chertes, Rareș Ciprian Câmpan, Bogdan Puskas (54 Vlad Pop) - Giuseppe Perelli (67 Ionuț Pintilie). Alături de echipă au mai fost Raularian Rusu, Gabriel Suciaghi, Cosmin Țurcă, Răzvan Costina, Szekely Janos, Cosmin Matifălean (cameraman).
Viitorul Gârbău a jucat cu: Vlad Hilma (88 Adrian Vasile Șinca) - Csucsulya Krisztian Sorin, Sebastian Greluș, Nagy Lorand Tibor, Teofil Cristea (49 Alexandru Ionuț Rotar), Cristian Moldovan, Călin Pop, Vasile Lucian Nemeș (54 Gheorghe Lucian Broaina), Csaszar Attila (67 Tudor Broaina), Horică Petrică Lehene, Mihai Marius Țurlea.
Meciul a fost arbitrat de o brigadă din Cluj-Napoca, cu Ciprian Boanță la centru, Marius Bălan și Tudor Horea Punteaș - asistenți. În min. 23 s-a făcut o pauză de hidratare, iar Marius Bălan a făcut schimb cu Ciprian Boanță, acesta din urmă rămânând asistent până la sfârșitul meciului. Observator din partea AJF a fost domnul Iuliu Maja (Cluj-Napoca).
Cartonașe galbene: Cosmin Hetea (min. 72) și Horațiu Moldovan (min. 83), respectiv Mihai Marius Țurlea (min. 72).
Așa cum ne-am cam obișnuit, nu au trecut foarte multe minute și oaspeții au deschis scorul: un șut din interiorul careului la colțul scurt, pe jos, trimis de Csaszar Attila, l-a surprins pe Tudor Herlea: 0-1 (min. 8). AMEFA a dat o replică bună și, după o pasă a lui Rareș Ciprian Câmpan, Giuseppe Perelli a scăpat singur în careu pe partea dreaptă și a șutat precis la colțul lung: 1-1 (min. 13).
Cam atât se poate spune de bine despre AMEFA în acest meci. În rest, parcă doar oaspeții s-au aflat pe teren, în fața unei echipe care parcă a renunțat prea devreme la luptă, primind și niște goluri de grădiniță, care au darul de a demoraliza orice echipă.
Mai întâi, gazdele au fost total neatente la un corner bătut de pe partea stângă de gârbăuani, mingea fiind trimisă precis la Vasile Lucian Nemeș, care, singur prin careu, a reluat cu capul din apropiere când încă cei de la AMEFA discutau despre cum să facă marcaj: 1-2 (min. 18). Pe când partida părea să se echilibreze, arbitrul a acordat penalty la un șut din afara careului, mingea lovindu-l în mână pe Emil Trifan, care sărise cu spatele să blocheze șutul. Deși nu se putea vorbi de intenție, mâna era ușor depărtată de corp, și probabil de aceea s-a și dat 11 metri, care a fost transformat de Mihai Marius Țurlea cu ceva noroc (bară-gol): 1-3 (min. 28). Cireașa de pe tort a fost așezată de Horică Lehene, care a prins un șut excepțional din afara careului, direct la vinclu: 1-4 (min. 39).
În a doua repriză, oaspeții au avut o abordare mai prudentă, preferând în primul rând să conserve rezultatul favorabil, și abia apoi să contraatace, mai ales spre final, când zarurile erau aruncate. AMEFA a atacat destul de palid și a avut câteva ocazii, dar n-a mai reușit să înscrie. Au făcut-o în schimb oaspeții, care s-au dezlănțuit în ultimele 20 de minute și au punctat prin Mihai Marius Țurlea (min. 71), Gheorghe Lucian Broaina (min. 75) și din nou Mihai Marius Țurlea (min. 81 - hat-trick), ratând și alte oportunități, astfel că scorul final de 7-1 respectă până la urmă realitatea de pe teren.
O realitate de altfel foarte tristă pentru AMEFA, care, iată, încasează pentru a treia oară consecutiv șapte goluri pe teren propriu, după 1-7 cu Viitorul Poieni și 3-7 cu Someșul II Gilău. Totuși, meciul acesta a fost chiar mai slab decât precedentele două de pe teren propriu, și ne întrebăm când anume se va sfârși această serie neagră din meciurile de ”acasă”? Mai ales că urmează un meci și mai dificil, în turul 3 al Cupei României, cu CS Florești, echipă aflată pe locul 2 în Liga a IV-a și, cu siguranță, una din protagonistele la promovare în Liga a III-a în acest an. Partida va avea loc miercuri, 10 octombrie, de la ora 20, pe terenul 2 (sintetic) din Parcul Sportiv Universitar ”Iuliu Hațieganu”.

sâmbătă, 6 octombrie 2018

Nici de data aceasta: AMEFA - Someșul II Gilău 3-7 (1-4)

Pentru a doua dată în mai puțin de trei săptămâni, AMEFA a trebuit să întâlnească pe teren propriu pe Someșul II Gilău, echipă în fața căreia n-a reușit până în prezent nici o victorie, deși la precedenta întâlnire, disputată miercuri, 12 septembrie, AMEFA a obținut un succes - și anume calificarea în șaisprezecimile Cupei României, însă doar la penalty-uri, scorul fiind egal (2-2) la sfârșitul timpului regulamentar.
La acest meci, duminică, 30 septembrie, cu începere de la ora 17, în afară de vremea frumoasă de afară, lucrurile au stat mai prost pentru AMEFA. În primul rând au lipsit nu mai puțin de 6 jucători care începuseră titulari acel meci de cupă: Paul Șofron, Eugen Ciobanu, Emil Trifan (toți plecați din localitate), Horațiu Moldovan (suspendat), Bogdan Puskas (la servici) și Victor Iovănescu (accidentat). Nu mai amintim aici de jucătorii care absentează în mod obișnuit la AMEFA, plus alții, care de data aceasta au găsit altceva mai bun de făcut, așa că la meci au venit efectiv doar 13 jucători.
În schimb, cei de la Someșul II Gilău au primit întăriri de la echipa ”mare”, care avea pauză în Liga a IV-a. Astfel, oaspeții au plecat din start cu prima șansă.
Pentru AMEFA au evoluat: Tudor Herlea - Vlad Pop, Andrei Lakatos, Rareș Ciprian Câmpan (cpt.), Robert Rus - Cosmin Hetea, Vlad Chertes (56 Andrei Nemeș), Marius Someșan, Lucian Baciu - Radu Neag (73 Ionuț Pintilie), Giuseppe Perelli. Alături de echipă au mai fost: Raularian Rusu, Gabriel Suciaghi, Cosmin Matifălean (cameraman).
Someșul II Gilău: Flaviu Lucian Petric, Daniel Gheorghe Semerean, Paul Cristian Craveț (54 Nicolae Mihai Sfârlea), Viorel Coman, Cristian Vasile Marinca, Mihai Ionuț Vele (65 Raul Ștefan Semerean), Vasile Prigoană, Rareș Marius Mateș, Alexandru Gherman, Vlad Emilian Niște, Vasile Petrișor.
Au arbitrat: George Suciu (Câmpia Turzii) la centru, ajutat de Tudor Horea Punteaș și Szekely Zsolt (ambii din Cluj-Napoca) - asistenți. Observator din partea AJF a fost domnul Ionel Suciu (Cluj-Napoca).
Cartonaș galben: Cosmin Hetea (min. 86).
Meciul a fost destul de echilibrat în prima repriză, cu un ușor plus de partea oaspeților, care au și ratat o ocazie uriașă în primele minute, prin Alexandru Gherman, care l-a depășit și pe Tudor Herlea, dar, intrat ușor în unghi, a șutat în bara laterală, deși era cu poarta goală în față. Până la urmă, gilăuanii au deschis scorul după un un-doi în viteză în centru, în urma căruia Rareș Marius Mateș a scăpat singur cu portarul și a punctat: 0-1 (min. 24).
AMEFA a încercat să dea o replică cât mai consistentă și a avut câteva acțiuni bune de atac, în special prin Radu Neag. La poarta cealaltă, oaspeții au ratat desprinderea la o fază la care Tudor Herlea a fost depășit, dar Andrei Lakatos a salvat de pe linia porții (min. 30).
După câteva încercări, între care merită amintit un șut la vinclu scos în mod miraculos de portarul advers, Radu Neag a reușit să egaleze, cu un lob peste portar, ieșit neinspirat, din pasa lui Alex Chertes: 1-1 (min. 37).
Bucuria gazdelor n-a ținut decât un minut. După un corner de pe partea dreaptă, Vlad Emilian Niște s-a înălțat printre fundașii de la AMEFA și a trimis cu capul sub bară: 1-2 (min. 38). Cu moralul la pământ, jucătorii de la AMEFA au mai luat două goluri, unul după altul: prima dată Vasile Petrișor a depășit pe flancul stâng toți jucătorii care îi erau în cale și a finalizat din careu - 1-3 (min. 42) - iar imediat după reluarea jocului de la centru, Vlad Emilian Niște a scăpat singur cu Tudor Herlea și a punctat fără probleme: 1-4 (min. 43).
Soarta meciului s-a jucat practic în aceste câteva minute, în care gazdele au părut complet debusolate, incapabile să reacționeze, sau să se apere.
În repriza a doua, ambele echipe au fost mai prudente, dar cu toate acestea s-au înscris destule goluri. În min. 56, pe contraatac, Vasile Petrișor a trimis o pasă lungă spre Vlad Emilian Niște, care a scăpat iarăși singur cu Tudor Herlea: 1-5.
Golul meciului i-a aparținut totuși lui Cosmin Hetea, care a șutat incredibil de la 40 de metri, direct în vinclu: 2-5 (min. 63). Giuseppe Perelli a avut și el ocazia de a-și trece numele pe lista marcatorilor, dar a trimis pe lângă poartă din 6 metri (min. 65) iar lovitura liberă executată de Andrei Nemeș a fost scoasă de portarul advers de sub transversală (min. 72), la fel ca și șutul lui Cosmin Hetea (min. 74).
Și, dacă gazdele nu au fost în stare să reducă și mai mult din diferență, au înscris oaspeții. După mai multe faze la care s-a remarcat Tudor Herlea, în min. 80 Vasile Petrișor a trimis o diagonală precisă la Alexandru Gherman, care, deși jenat de Robert Rus, nu a greșit ținta din interiorul careului: 2-6.
La o urcare în atac a fundașilor de la AMEFA, Robert Rus a fost faultat în marginea careului, mingea a ajuns la Andrei Lakatos, care a șutat cu sete de la 17 metri, la colțul porții: 3-6 (min. 88). Oaspeții au acuzat faptul că arbitrul a fluierat inițial fault dar el a indicat centrul terenului, acordând golul, deoarece gazdele au materializat avantajul. Ca lucrurile să fie perfect clare, în ultimul minut de joc, Alexandru Gherman, scăpat liber pe dreapta, a pasat în fața porții lui Vlad Emilian Niște, care a finalizat din apropiere, stabilind scorul final: 3-7.
A fost o victorie clară a celor de la Someșul II Gilău, echipa care în mod evident a fost mai bună. AMEFA a arătat bine în anumite momente, unii jucători au făcut un meci destul de bun, dar a lipsit concentrarea în momentele-cheie, decisive, când oaspeții s-au desprins, pe finalul primei reprizei, respectiv la mijlocul reprizei secunde, când nu s-au materializat ocaziile avute la poarta adversă, într-un moment în care, la un ipotetic 3-5, se mai putea spera.
AMEFA rămâne fără nici un punct obținut pe teren propriu în această ediție de campionat, toate cele 7 puncte (2 victorii și un egal) fiind culese pe terenuri străine. Oare când se va sparge și această serie neagră? Așteptăm cu nerăbdare, mai ales că urmează alte două meciuri foarte grele acasă: cu Viitorul Gârbău, ocupanta locului 2, duminică, 7 octombrie, de la ora 16, în campionat, și cu CS Florești, una dintre pretendentele la titlu de campioană în Liga a IV-a, miercuri, 10 octombrie, de la ora 20, în șaisprezecimile Cupei României, faza județeană.