AJF Cluj nu se dezminte și a programat și în acest campionat, 2018-2019, o etapă intermediară, miercuri, 26 septembrie, de la ora 17. AMEFA a avut de jucat în deplasare, cu Progresul Sânnicoară; dacă meciul ar fi fost pe teren propriu, cel mai probabil ar fi avut loc în nocturnă, de la ora 20, și ar fi putut participa mai multă lume. Așa, jucătorii care au un servici ce presupune un program până la ora 17 (sau după) nu aveau cum să ajungă în timp util la Apahida, unde s-a desfășurat partida, pe stadionul ”Vasile Moga”.
Pe o vreme frumoasă și pe un gazon bun, în fața a circa 20 de spectatori (majoritatea neutri, dar unii au ajuns în cele din urmă să țină cu AMEFA), au evoluat formațiile:
Progresul Sânnicoară: Rareș Călin Mărișan - Mircea Florin Manea, Andrei Mirel Pascu, Daniel Petrică Șter, Gabriel Popan, Alex Răzvan Prisăcariu, Alex Dorin Păcurar, Dragoș Bogdan Popa (46 Mihai Ilie Lorincz), Cornel Nichiteanu (46 Vasile Dan Bob), Andrei Ionuț Nichiteanu, Dănuț Marian Mihalcea (72 Octavian Onica). Rezervă neutilizată: Vasile Alin Antal. Antrenor: Radu Păcurar.
AMEFA: Paul Șofron - Andrei Lakatos, Horațiu Moldovan, Emil Trifan, Marius Someșan - Andrei Nemeș (60 Adrian Berchi), Rareș Ciprian Câmpan, Alex Chertes - Cosmin Hetea, Giuseppe Perelli, Lucian Baciu. Rezerve neutilizate: Tudor Herlea, Victor Iovănescu (accidentat). Au mai fost alături de echipă: Raularian Rusu și Cosmin Matifălean (cameraman).
A arbitrat o brigadă clujeană, cu Adrian Teodor Roman la centru, Anghel Todea și David Suba - asistenți. Observator a fost domnul Vasile Marc, președintele AJF Cluj.
Cartonașe galbene: Emil Trifan (min. 33) și Cosmin Hetea (min. 85).
Cartonaș roșu: Horațiu Moldovan (min. 29).
Meciul a început cu aproape un sfert de oră întârziere, din cauza faptului că echipele nu s-au putut strânge la timp și a durat puțin mai mult completarea rapoartelor de joc.
AMEFA a părut echipa mai hotărâtă, care a și deschis scorul destul de repede: Lucian Baciu a profitat de o uriașă eroare defensivă a gazdelor, l-a driblat și pe portarul Rareș Călin Mărișan și a trimis mingea în poarta goală: 0-1 (min. 8). Replica celor de la Progresul a venit destul de repede: Dănuț Marian Mihalcea a beneficiat de o ieșire greșită la offside a defensivei oaspeților, a scăpat singur cu Paul Șofron, și a trimis pe lângă acesta: 1-1 (min. 15). Oaspeții au mai avut câteva situații bune de a înscrie, prin Giuseppe Perelli și Cosmin Hetea, dar aceștia nu au reușit să finalizeze. În min. 29 însă Horațiu Moldovan a comis un fault în postură de ultim apărător (oare?) în afara careului și a fost eliminat destul de ușor de arbitru, deși a fost o simplă ținere de tricou și s-a petrecut în dreptul liniei de fundași ai AMEFA, care erau destul de aproape, și, chiar dacă acțiunea se petrecea perpendicular pe poartă, nu era o situație atât de clară de gol.
În fine, AMEFA a rămas (din nou!) în zece oameni și a jucat în inferioritate numerică restul partidei. Ceea ce trebuie remarcat însă este că această inferioritate nu s-a văzut pe teren, jucătorii de la AMEFA mobilizându-se exemplar și dominând în multe momente jocul! Chiar și pe finalul primei reprize, ocaziile mai clare le-au aparținut oaspeților, în special cea a lui Cosmin Hetea, care a scăpat singur cu portarul, dar nu l-a putut învinge pe acesta.
În repriza secundă, gazdele au încercat mai mult să se apropie de poarta lui Paul Șofron, și au fost într-adevăr destule momente de presiune la poarta acestuia, și câteva oportunități mari de a înscrie. Jucătorii de la AMEFA s-au organizat destul de bine în defensivă, cu Rareș Ciprian Câmpan coborât în postură de fundaș central după eliminarea lui Horațiu Moldovan. Oaspeții au reușit mai multe contraatacuri tăioase, în care fragila defensivă a celor de la Sânnicoară a fost uneori depășită, iar în min. 56, după un astfel de contraatac, Lucian Baciu a reușit dubla: 1-2.
Din păcate, nici acest avantaj n-a rezistat foarte mult pe tabelă, pentru că gazdele au egalat după o fază foarte bine lucrată, cea mai bună a lor din întreaga partidă, cu combinații și pase precise, care l-au adus pe Andrei Ionuț Nichiteanu în poziție de finalizare: 2-2 (min. 62).
A doua jumătate a reprizei secunde a adus mai multe ocazii la cele două porți decât tot restul meciului. Ambele echipe au avut numeroase oportunități de a ”da lovitura”, unele mai clare decât altele. Paul Șofron a fost nevoit să intervină decisiv în 4 situații de unu contra unu cu atacanții adverși. La poarta gazdelor, Cosmin Hetea a fost de mai multe ori în prim-plan dar n-a reușit finalizarea, dar ocazia cea mai mare i-a aparținut lui Giuseppe Perelli, care a trimis mingea printre picioarele portarului, aceasta se îndrepta spre poarta goală... dar smocurile de iarbă i-au schimbat ușor traiectoria și mingea a lovit bara laterală!
De asemenea, în minutele de prelungire, după o serie de cornere la poarta gazdelor, o minge centrată de Cosmin Hetea în fața porții a fost reluată de la câțiva metri de Andrei Lakatos pe lângă poartă, dintr-o poziție de unde se spune că e mai greu să ratezi decât să dai gol.
Totuși, ținând cont de numărul ocaziilor și de perioadele de dominare, rezultatul este echitabil. Dacă AMEFA ar fi rămas în efectivul complet, poate că erau motive de supărare pentru faptul că nu au fost obținute cele trei puncte în fața unei echipe, Progresul Sânnicoară, care a părut mai slabă în 11 contra 10.
Este primul egal pentru AMEFA din acest sezon de campionat, după două victorii (ambele în deplasare) și două înfrângeri (ambele acasă), astfel echipa își menține invincibilitatea pe teren străin. Sperăm totuși ca AMEFA să ”spargă gheața” și pe teren propriu, duminică, 30 septembrie, de la ora 17, când va întâlni din nou pe Someșul II Gilău, echipă cu care a jucat recent în Cupa României, meci în care s-a înregistrat același rezultat de egalitate (2-2), AMEFA calificându-se după loviturile de departajare.