marți, 23 ianuarie 2018

Lotul de jucători al AMEFA înaintea sezonului de primăvară

În toamna anului 2017, lotul de jucători al AMEFA a cunoscut modificări destul de substanțiale. Din diferite motive, mai mulți jucători au abandonat cariera fotbalistică, temporar sau definitiv, sau pur și simplu nu au mai venit la meciuri și au fost situații, în special în deplasare, când echipa a fost la limită ca număr de jucători. În două meciuri, portarul de rezervă, Tudor Herlea, a trebuit să evolueze ca jucător de câmp pentru ca echipa să nu joace cu un om în minus. În alte situații, Cosmin Hetea, care este jucător de câmp, a trebuit să stea în poartă, deoarece nu era prezent nici un portar sau singurul portar a fost eliminat (Tudor Herlea, la meciul de la Liteni cu Avântul Bradu Luna de Sus). În plus, au existat încă de la început probleme între unii jucători și conducerea tehnică a echipei din primele 7 etape de campionat, mai exact cu antrenorul George Cotuț, care a renunțat după șapte înfrângeri consecutive. Înfrângerile nu au fost însă doar din vina antrenorului, ci și din cauzele menționate mai sus, între care lipsa de seriozitate a unora dintre componenții lotului, dovadă că și după schimbarea antrenorului, echipa a mai pierdut două meciuri, bilanțul ajungând la 9 înfrângeri consecutive. Abia din etapa a 10-a, cu victoria din deplasare de la Borșa, AMEFA a început, încet-încet să își revină. Unii dintre jucători, care erau mai apropiați de antrenorul George Cotuț, au renunțat însă să mai vină la jocuri. Portarul Ovidiu Miclăuș, care a apărat în două partide, s-a transferat încă din timpul turului la o altă echipă.
În aceste condiții, contrar politicii obișnuite a clubului, de a legitima jucători doar în pauzele competiționale, a fost imperios necesară legitimarea unor jucători, în general prin asimilare, după ce s-a încheiat perioada de transferuri. Astfel, au fost legitimați jucători precum Andrei Lakatos, Rareș Pereni sau Loránd Nagy, ultimii doi fiind și studenți la specializarea Cartografie, la Facultatea de Geografie. Noul antrenor (și totodată jucător), Emil Trifan, a reușit să coaguleze un grup unit de jucători, cu care să obțină 5 victorii și un egal în ultimele 8 jocuri, pierzând doar două întâlniri.
În prezent, o parte dintre cei care nu au mai venit în a doua parte a turului de campionat s-au transferat sau sunt în curs de a se transfera la alte echipe - Adrian Oltean la Unirea Geaca iar Lucian Dodea la Someșul Bonțida. Marius Bolda, deși a fost prezent la aproape toate meciurile din tur, a cerut și el transferul la Avântul Bradu Luna de Sus. Le mulțumim pe această cale pentru tot ceea ce au făcut pentru echipă în perioada în care au jucat la AMEFA.
Raul Tat, căruia i-a expirat împrumutul la Luceafărul Ghirișu Român, a solicitat un nou împrumut, până în vară, și probabil că și acesta se va rezolva.
Alți opt jucători nu mai sunt în vederile echipei în anul 2018, având în vedere faptul că nu au venit deloc sau aproape deloc în sezonul de toamnă (iar unii chiar de mai multă vreme). Este vorba de Flaviu Cătinean, Cătălin Palfi, Rareș Mocan, Tiberiu Cirebea, Radu Neag, Cosmin Gorga, Vlad Pop și Sorin Pop. Unii au renunțat la activitatea fotbalistică. Ceilalți sunt liberi să se transfere sau să revină la echipă, dacă doresc. În principiu, însă, nu are rost să ne mai bazăm pe ei.
În aceste condiții, înainte de orice transferuri care să aducă jucători, lotul AMEFA arată astfel:
Portari: Paul Șofron, Tudor Herlea.
Fundași: George Deac, Andrei Lakatos, Lucian Macri, Marius Someșan, Horațiu Moldovan, Tibor Razman, Emil Trifan, Robert Rus.
Mijlocași: Cosmin Hetea, Rareș Pereni, Victor Iovănescu, Rareș Ciprian Câmpan, Andrei Dicu, Loránd Nagy, Bogdan Puskas.
Atacanți: Horațiu Brici, Rareș Suciaghi, Giuseppe Perelli.
În total sunt 20 de jucători, care au demonstrat în această perioadă, dificilă pentru echipă, că se poate pune bază pe ei. Cu siguranță, lor li se vor adăuga și alții. Mircea Eugen Ciobanu (Sporting Apahida) dorește să revină la AMEFA. Ar fi un important câștig pentru compartimentul defensiv. De asemenea, Dan Zaharia (Rapid Jibou), și el fost student al Facultății de Geografie, ar dori să se transfere la AMEFA. Ar fi cu adevărat nevoie de un vârf de atac cu calitățile lui. Se intenționează și legitimarea a altor doi jucători care sunt studenți ai Facultății de Geografie: Francisc Feyer de la specializarea Cartografie, anul 2, și care a jucat la Sticla Arieșul Turda (juniori), și Cătălin Moțuț, de la specializarea Planificare Teritorială, anul 2, originar din Satu Mare, unde a și jucat.
De asemenea, rămâne valabil interesul echipei pentru încă un portar.
AMEFA ar mai nevoie și de sponsor(i), fiind singura echipă din acest eșalon care nu depinde de vreo primărie, dar nici nu are vreun sponsor principal. AJF Cluj a înțeles să mărească baremurile de arbitraj din anul 2018, iar cheltuielile aferente returului vor fi mai mari decât se estima inițial. În acest sens, conducerea asociației face în continuare eforturi, deși speranțele sunt destul de ”subțiri”, având în vedere experiențele negative din anii trecuți. Deocamdată, asociația trăiește din donațiile voluntare ale câtorva (puțini) suporteri și din formularele completate cu 2%, bani oricum insuficienți.
Totuși, trebuie să mulțumim Universității ”Babeș-Bolyai”, care pune le dispoziția echipei terenul sintetic (numărul 2) din Parcul Sportiv Universitar ”Iuliu Hațieganu” și firmei de avocatură ”Costaș, Negru & Asociații”, care reprezintă, deocamdată, singurul sprijin al asociației.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu