vineri, 24 noiembrie 2017

Trei puncte, la limită: ACS Aghireșu - AMEFA 3-4 (1-0)

Duminică, 19 noiembrie, AMEFA s-a deplasat pe terenul ultimei clasate, ACS Aghireșu, care obținuse un singur punct în precedentele 15 etape, și pe care AMEFA a învins-o de fiecare dată până acum, în sezoanele precedente de campionat. Cu toate acestea, nu a fost deloc un meci ușor, și gazdele au fost destul de aproape de a face o surpriză. La fel ca și în turul de campionat anterior, când meciul s-a jucat la Cluj, echipa din Aghireșu a condus, dar în cele din urmă AMEFA s-a impus, chiar dacă de data aceasta răsturnarea de situație n-a mai fost la fel de spectaculoasă (atunci AMEFA a întors de la 0-2 pentru a câștiga cu 7-2). În schimb, au fost mai multe emoții, deoarece gazdele au condus cu 1-0 și 2-1 și apoi au egalat, 3-3, deși de fiecare dată AMEFA părea că se îndreaptă liniștită spre victorie.
Pe o vreme relativ bună pentru fotbal, dar destul de rece și cu vânt, s-au adunat mai puțini spectatori ca de obicei, iar la ora 14, când a început jocul, în tribună erau doar circa 10 persoane. Gazonul s-a prezentat în condiții foarte bune, ca de obicei la Aghireșu. 
AMEFA a evoluat cu: Paul Șofron - Andrei Lakatos (75 Lucian Macri), Horațiu Moldovan, Emil Trifan, Robert Rus - Cosmin Hetea, Victor Iovănescu (85 Loránd Nagy), Rareș Ciprian Câmpan, Andrei Dicu - Horațiu Brici - Giuseppe Perelli. Antrenor-jucător: Emil Trifan.
Meciul a fost arbitrat de o brigadă clujeană, cu Daniel Vasile Telecan la centru, Mihai Radu Muntean și Adrian Dorin Fertea - asistenți. Observator din partea AJF a fost domnul Claudiu Rusu. Cartonașe galbene: Krisztián Csucsulya min. 44, Victor Fătu min. 70, Vlad Ștefan Pleș min. 74, Radu Iulian Coldea min. 81, Alex Eduard Costea min. 81 și 87 de la gazde respectiv Horațiu Moldovan min. 81 și Emil Trifan min. 84 (de la AMEFA). Cartonaș roșu: Alex Eduard Costea - min. 87 (cumul de cartonașe galbene).
Jocul a fost controlat în cea mai mare parte de AMEFA, care a ratat o sumedenie de ocazii, în special în prima repriză, când mingea nu a vrut efectiv să intre în poarta gazdelor. După un prim sfert de oră fără evenimente notabile, în min. 17 Andrei Dicu a scăpat singur spre poartă dar a fost blocat de portarul gazdelor, apoi mingea a ricoșat la Giuseppe Perelli, care a trimis pe lângă poartă. Cele mai multe ocazii l-au avut în prim-plan pe Horațiu Brici, fie în postură de pasator, fie în cea de finalizator. În prima postură, am remarcat situația în care Horațiu a driblat toți adversarii din careu și de lângă linia de fund l-a servit pe Giuseppe Perelli în 6 metri, dar fundașii gazdelor au reușit să devieze în corner șutul acestuia. Puțin mai târziu, Horațiu Brici a scăpat spre poartă, a trimis peste portarul ieșit în întâmpinare dar, deviată ușor de vânt, mingea a lovit bara laterală și s-a plimbat pe linia porții, înainte de a fi degajată de un fundaș! Peste câteva minute, am asistat la cea mai mare șansă de gol a primei reprize: Horațiu Brici a depășit în lateral mai mulți adversari în careu, l-a driblat inclusiv pe portar, dar a șutat în afara cadrului porții din dreptul punctului de la 11 metri! Am mai notat o lovitură liberă bine executată de Emil Trifan, apărată însă de portar, un șut al lui Rareș Ciprian Câmpan din marginea careului, puțin alături, și o execuție mai rară din lateral dreapta, a lui Andrei Lakatos, mingea lovind bara laterală, lângă vinclu!
Cum toate acestea nu puteau rămâne fără urmări pe tabelă și, cum se spune, în fotbal ocaziile se răzbună, la primul atac mai serios al celor de la ACS Aghireșu, aceștia au deschis scorul după o minge centrată în careu de pe partea dreaptă, care a ajuns surprinzător la colțul lung la Andrei Sârb, care a reluat în plasă din careul mic: 1-0 (min. 42).
În repriza a doua, deși au fost mai puține ocazii, eficiența a crescut și s-au marcat nu mai puțin de șase goluri. AMEFA a egalat repede, așa cum își propusese: Cosmin Hetea a centrat precis de pe dreapta și Giuseppe Perelli a reluat cu capul din careu, plasat: 1-1 (min. 49). AMEFA a continuat să atace pentru a prelua conducerea dar golul a venit, surprinzător, în cealaltă poartă, la o fază la care Alex Eduard Costea (scos din offside de un fundaș al oaspeților) a scăpat singur cu Paul Șofron și a trimis pe lângă acesta mingea în poartă: 2-1 (min. 56).
Bucuria celor de la Aghireșu n-a durat însă foarte mult. La un corner de pe partea stângă executat foarte bine de Andrei Dicu, fundașul gazdelor Radu Iulian Coldea a respins greșit mingea din propriul careu, spre poarta proprie, portarul a încercat să respingă, dar mingea a lovit transversala, a ricoșat în portar și a intrat în poartă, un autogol cum rar se poate vedea: 2-2 (min. 59). Peste alte trei minute, AMEFA părea să încheie definitiv conturile: Andrei Lakatos a pornit într-o acțiune individuală cu mingea la picior din propria jumătate, a combinat cu Rareș Ciprian Câmpan, care i-a retrimis în marginea careului, între fundași, iar Andrei Lakatos a intrat în careu și a șutat bine la colțul lung: 2-3 (min. 62).
Gazdele au mai avut însă replică, și au egalat în min. 71, când Victor Fătu a pătruns în viteză pe banda stângă, a trecut printre mai mulți fundași adverși și a finalizat pe lângă Paul Șofron, ieșit în întâmpinare: 3-3. Scorul final s-a stabilit cu câteva minute mai târziu: după o acțiune prelungită de atac a AMEFA, Horațiu Brici i-a pasat lui Giuseppe Perelii în fața porții, iar acesta doar a pus latul pentru a direcționa mingea spre poartă, din câțiva metri: 3-4 (min. 74). Gazdele au parlamentat cu arbitrii pe seama acestui gol, acuzând o poziție de offside la Giuseppe Perelli, deși doi fundași de la Aghireșu se aflau, împreună cu portarul, pe linia porții în momentul pasei.
Finalul a fost destul de aprins, ACS Aghireșu încercând din răsputeri să egaleze. Au fost și câteva altercații, pe care preferăm să nu le comentăm, dar care s-au lăsat cu cartonașe galbene în ambele tabere. În min. 87 Alex Eduard Costea a primit al doilea cartonaș galben după un fault destul de dur asupra lui Robert Rus, plus protestele vehemente de rigoare, după ce cu puțin timp în urmă văzuse primul cartonaș galben.
În cele din urmă partida s-a încheiat cu victoria meritată a AMEFA, care, iată, acumulează 13 puncte și se instalează ”confortabil” pe locul... 14 în clasament, înaintea ultimei etape din tur, care se va juca duminică, 26 noiembrie. AMEFA va întâlni pe teren propriu, de la ora 14, pe Progresul Vlaha și, indiferent de rezultat, va rămâne pe aceeași poziție, a 14-a, dată fiind situația din clasament.
Totuși, chiar dacă aceasta este ultima etapă din tur, nu va fi și ultima din acest an, 2017, deoarece AJF Cluj a hotărât ca în continuare, respectiv în 3 și 10 decembrie, să se mai dispute încă două etape, din retur. Astfel, AMEFA va juca un al doilea meci consecutiv pe teren propriu și duminica cealaltă, 3 decembrie, cu Someșul II Gilău, iar în 10 decembrie va juca în deplasare cu Ardealul, dar tot în Cluj-Napoca, pe terenul bazei sportive din Someșeni.

luni, 20 noiembrie 2017

Un egal echitabil... dar atât de aproape de victorie: AMEFA - Viitorul Gârbău 2-2 (1-0)

Timp bun pentru fotbal, duminică, 12 noiembrie, când, de la ora 14, pe terenul 2 (sintetic) din Parcul Sportiv Universitar ”Iuliu Hațieganu” s-au înfruntat în etapa a 15-a a Campionatului Județean Cluj, zona Cluj (liga a 5-a), AMEFA și Viitorul Gârbău. La ultima întâlnire dintre cele două echipe, în primăvara acestui an, la Gârbău, scorul a fost egal 2-2, deși Viitorul pornea ca mare favorită. La fel ca și atunci, s-a înregistrat același rezultat, iar AMEFA, deși și de aceasta dată în postura de outsider, a condus cu 1-0 și 2-1 și a fost la doar câteva minute distanță de a obține toate cele trei puncte. Nu este mai puțin adevărat că oaspeții au avut și ei multe ocazii și, în ansamblu, rezultatul reflectă în bună măsură echilibrul de pe teren.

 Fază de atac a echipei Viitorul Gârbău (în galben-albastru)

AMEFA (în roșu-negru) a evoluat cu: Tudor Herlea - Marius Someșan (46 Andrei Dicu), Horațiu Moldovan, Emil Trifan, Robert Rus (70 Lucian Macri) - Victor Iovănescu (62 Bogdan Puskas) - Cosmin Hetea, Rareș Suciaghi, Horațiu Brici, Marius Bolda (78 Rareș Pereni) - Giuseppe Perelli (84 Nagy Loránd). Antrenor-jucător: Emil Trifan. Pe bancă au mai fost, alături de echipă: Raularian Rusu, Gabriel Suciaghi, Janos Szekely, Eugen Ciobanu, Dragoș Conț și Cosmin Țurcă.
Meciul a fost arbitrat de o brigadă clujeană, cu Mihai Lucaciu la centru, Petrică Ionuț Câmpeanu și Ovidiu Sonher - asistenți. Observator AJF: Cornel Florea (Cluj-Napoca).


Încă de la început, oaspeții și-au arătat intențiile ofensive, dar, deși au beneficiat de câteva bune oportunități, au ratat cu seninătate. Nu la fel s-a întâmplat și la poarta lor, unde, în min. 16, Rareș Suciaghi i-a așezat o minge lui Cosmin Hetea, care a șutat năpraznic de la 20 de metri, sub tranversală: 1-0.

Cosmin Hetea în centrul imaginii (numărul 20) trimite mingea sub transversală: 1-0 (min. 16)

Până la pauză să mai notăm faptul că tot Viitorul Gîrbău a avut ocaziile mai mari, dar fie a apărat Tudor Herlea, fie mingile trimise de ei au ocolit poarta. Cea mai mare ocazie s-a consemnat în min. 36, când Tudor Herlea a scos cu dificultate un șut al unui atacant advers, apoi acesta a fost ușor împins când dorea să reia cu capul spre poartă mingea care îi revenise. Arbitrul a considerat că nu a fost nimic neregulamentar, deși cei de la Viitorul au cerut cu insistență penalty.
Ca de obicei, repriza a doua a fost mai bogată în evenimente. Andrei Dicu (min. 47) și Giuseppe Perelli (min. 57) au fost aproape să majoreze diferența. Dar așa cum se întâmplă în fotbal (și nu numai), deși oaspeții au început mai modest repriza secundă, ei au reușit să egaleze. La o degajare lungă a portarului Bogdan Chiorean (fost component al AMEFA), mingea a ajuns până în careul gazdelor, iar Tudor Herlea a ieșit neinspirat în fața atacantului oaspeților, deși acesta se afla mult în lateral și ar fi avut șanse mici să controleze balonul sau să înscrie. Faultul s-a soldat cu un cartonaș galben pentru Tudor Herlea și penalty pentru oaspeți, transformat de Claudiu Bean: 1-1 (min. 59).

 Claudiu Bean transformă penalty-ul pentru Viitorul Gârbău: 1-1 (min. 59)

Viitorul Gârbău părea acum favorită să răstoarne rezultatul, atacând tot mai insistent. Cu toate acestea, AMEFA revine în avantaj: după o minge recuperată de Robert Rus, Andrei Dicu pasează inteligent cu călcâiul pentru Marius Bolda, în banda dreaptă, acesta centrează pe jos în partea opusă a careului, de unde Bogdan Puskas, intrat doar de câteva minute, reia în poartă: 2-1 (min. 69).

 Bogdan Puskas (în stânga) înscrie pentru 2-1, jucătorii de la AMEFA se bucură (min. 69)

Finalul meciului a fost deosebit de disputat. Gazdele au ratat câteva bune oportunități de a face 3-1 și probabil de a închide meciul, prin Giuseppe Perelli (min. 75) și Rareș Pereni (min. 82 și 84). Oaspeții au lăsat spații mai mari în defensivă, în încercarea de a egala, și până la urmă au reușit în min. 88: la o lovitură liberă de pe partea dreaptă, mingea a fost centrată în careu și, venit din spate, Marius Vasile Nechifor a reluat cu capul din 8 metri: 2-2.

 Marius Vasile Nechifor reia cu capul din careu după o centrare din partea dreaptă: 2-2 (min. 88)

Avea să fie scorul final, dar au mai fost incidente până la final. Imediat după golul de 2-2, Bogdan Puskas a fost faultat pe partea stângă, arbitrul a lăsat jocul să continue, iar jucătorul de la AMEFA a protestat și chiar a înjurat, ceea ce i-a atras un cartonaș roșu.
Rămași în zece, jucătorii de la AMEFA au trebuit să se apere în minutele de prelungiri acordate și au obținut în cele din urmă un punct, deși cu puțin timp înainte speram la o nouă victorie. Este primul egal din această ediție de campionat pentru AMEFA, după un joc echilibrat, în care echipele și-au împărțit perioadele de dominare.

duminică, 12 noiembrie 2017

Succes conturat pe final: AMEFA - Viitorul Poieni 4-3 (2-3)

În ciuda startului mai slab de campionat și a înfrângerii la scor (0-7) din etapa precedentă, AMEFA reușește să mențină intact palmaresul exclusiv victorios în fața celor de la Viitorul Poieni. Duminică, 29 octombrie, de la ora 14, a început partida care a dus la cel de-al treilea succes din tot atâtea meciuri cu Viitorul Poieni, deși oaspeții s-au prezentat mai bine decât în sezonul anterior și nu au fost departe de un rezultat pozitiv. Pe o vreme ploioasă, AMEFA a făcut un meci bun și, pentru prima dată în acest campionat, a întors rezultatul în favoarea sa după ce oaspeții au condus cu 2-0 și 3-2.
AMEFA a jucat cu: Paul Șofron - Cosmin Hetea (56 Andrei Lakatos), Marius Someșan (72 Lucian Macri), Victor Iovănescu, Robert Rus - Andrei Dicu, Rareș Suciaghi, Horațiu Brici, Bogdan Puskas (66 Loránd Nagy) - Giuseppe Perelli, Marius Bolda. A lipsit antrenorul-jucător din ultimele etape, Emil Trifan, iar pe bancă au stat Raularian Rusu, Gabriel Suciaghi și viitorii componenți ai echipei, Rareș Pereni și Cătălin Moțuț.
Partida a fost arbitrată de o brigadă din Turda, cu Ovidiu Ioan Feneșan la centru, Bogdan Beian și Sorin Miheșan - asistenți. Observator a fost domnul Marius Predatu (Cluj-Napoca). Cartonașe galbene: Cosmin Hetea (min. 46) respectiv Cosmin Marcel Banciu (min. 15), Raul Vlad Popa (min. 43) și Ovidiu Arthur Abrudan (min. 63).
Meciul a început în nota de dominare a oaspeților, care au profitat și de un sistem 3-5-2 experimentat pentru prima dată de AMEFA, dar care n-a dat rezultatele scontate, ba dimpotrivă. După o primă ocazie uriașă în min. 5, Viitorul Poieni a deschis scorul la o fază pornită de pe partea dreaptă de atac, mingea a ajuns în careu unde, în încercarea de a controla balonul, Rareș Suciaghi l-a servit ideal pe atacantul oaspeților, Ovidiu Arthur Abrudan, care a punctat cu ușurință: 0-1 (min. 9). Nu peste mult timp, avantajul celor din Poieni s-a dublat: după un corner de pe partea stângă, mingea a traversat careul și a ajuns la Raul Negru, care a reluat în poartă din 6 metri: 0-2 (min. 16).
După această fază, Victor Iovănescu a trecut de la mijloc în apărare, jucând foarte bine pe postul de fundaș central.
AMEFA a replicat bine și repede. După o minge recuperată de Robert Rus, Rareș Suciaghi a pornit în dribling prin centrul de defensivei adverse și a finalizat în stil de mare jucător, cu un șut lângă bară, din 16 metri: 1-2 (min. 22). Oaspeții încă nu se treziseră când AMEFA a egalat: Horațiu Brici l-a deschis pe Marius Bolda în dreapta, acesta i-a pasat lui Andrei Dicu, care a centrat în careu pentru Giuseppe Perelli și acesta a reluat ca în curtea școlii în plasă: 2-2 (min. 24). Seria golurilor nu s-a oprit însă aici, pentru că oaspeții au avut o reacție de orgoliu și, la o centrare de pe partea stângă, Ovidiu Arthur Abrudan a trimis în poartă din apropiere, după ce Paul Șofron reușise într-o primă fază să respingă: 2-3 (min. 25).
După 5 goluri în primele 25 de minute, lucrurile s-au liniștit și nu s-au mai consemnat alte reușite pe parcursul primei reprize, deși ocazii au mai fost la ambele porți.
De altfel, și repriza secundă a avut, în mare, același aspect, cu ultimele 20 de minute din prima repriză: un joc de uzură, desfășurat cu precădere la mijlocul terenului, cele două echipe fiind mai bine organizate în defensivă. Oaspeții, pe măsură ce timpul trecea, au încercat tot mai mult să păstreze posesia, să conserve rezultatul, în vreme ce AMEFA, cu un cuplu de mijlocași centrali foarte activi (Rareș Suciaghi - Horațiu Brici), a încercat să forțeze egalarea.
Meciul s-a decis în ultimele 10 minute. În min. 81, după un corner, Andrei Lakatos a recuperat mingea în partea dreaptă a careului oaspeților, i-a pasat lui Rareș Suciaghi, care a fost faultat de un adversar. Penalty-ul a fost transformat cu siguranță de același Rareș Suciaghi: 3-3 (min. 82).
Finalul a fost foarte disputat, ambele echipe forțând obținerea celor trei puncte. AMEFA a dat lovitura în min. 86: Rareș Suciaghi l-a lansat pe partea stângă pe debutantul Loránd Nagy, acesta a intrat în careu și a șutat, mingea a fost atinsă de portar, dar Giuseppe Perelli, venit din spate, a finalizat din careul mic, în poarta rămasă goală: 4-3, scor cu care s-a și încheiat partida, în ciuda încercărilor disperate ale oaspeților de a reveni în joc.
Pentru AMEFA, care are o zestre foarte săracă de puncte și se află abia pe locul 15 (din 17 echipe), mult sub pretenții și posibilități, este o victorie foarte importantă, inclusiv pentru moral, mai ales că adversarii se aflau pe o poziție fruntașă (locul 4 înaintea acestui meci). Urmează o săptămână de pauză, cauzată de retragerea din competiție a echipei Iris Cluj-Napoca, și apoi un meci pe teren propriu cu Viitorul Gârbău, duminică, 12 noiembrie, tot de la ora 14.

luni, 6 noiembrie 2017

Eșec dur cu un om în minus: Speranța Jucu - AMEFA 7-0 (3-0)

După două victorii la rând, se părea că AMEFA și-a revenit și că nu va mai repeta evoluțiile slabe din primele nouă etape, când a pierdut câteva meciuri la diferențe exagerat de mari - 9-1 cu Avântul Bradu Luna de Sus, 9-2 cu Viitorul Sânpaul, 5-1 cu Vlădeasa Huedin sau (acasă) cu Inter Dezmir. Cu toate acestea, duminică, 22 noiembrie, de la ora 16, pe stadionul din Jucu de Mijloc, am asistat la o nouă ”execuție” cu public, de data aceasta din partea echipei Speranța Jucu, nou înființată pe scheletul mai vechii Unirea II Jucu. AMEFA are scuza că a jucat în zece oameni din minutul 8, când jucătorul cel mai important din compartimentul defensiv și totodată căpitanul echipei, Emil Trifan, a fost eliminat pentru fault (ținere de tricou) din postura de ultim apărător, la o minge care l-a sărit din cauza unei denivelări în gazon, și care era controlată de atacantul advers, Adrian Anca, care ar fi urmat să intre în careu, perpendicular pe poartă. Privind retrospectiv, se poate spune că ar fi fost mai bine ca fundașul de la AMEFA să-l lase pe atacant, nu era 100% că înscrie (mai era și Paul Șofron în poartă), și chiar dacă ar fi înscris, poate alta ar fi fost istoria meciului la scorul de 1-0 și 11 contra 11, decât ceea ce a urmat.
AMEFA a jucat cu: Paul Șofron (67 Tudor Herlea) - Cosmin Hetea, Andrei Lakatos, Emil Trifan, Robert Rus (46 Bogdan Puskas) - Marius Someșan, Andrei Dicu (46 Victor Iovănescu), Rareș Suciaghi, Marius Bolda - Radu Neag, Giuseppe Perelli. Au mai însoțit echipa Raularian Rusu (președinte), Gabriel Suciaghi și un grup gălăgios de suporteri, condus de Eugen Ciobanu.
Meciul a fost arbitrat de Sorin Vădana la centru, Alin Cristian Mureșan și Szekely Zsolt (asistenți) - toți din Cluj-Napoca. Observator din partea AJF: Monica Rigo (Cluj-Napoca). Cartonașe galbene: Adrian Anca (min. 58), Lucian Almaș (min. 68) și Vasile Petru Pop (min. 85), respectiv Robert Rus (min. 32), Giuseppe Perelli (min. 37), Cosmin Hetea (min. 50), Bogdan Puskas (min. 54) și Tudor Herlea (min. 88). Cartonaș roșu: Emil Trifan (min. 8). Cea mai mare parte a cartonașelor galbene încasate de oaspeți au fost pentru proteste la deciziile arbitrului de centru, interpretate de cea mai mare parte a jucătorilor ca fiind părtinitoare.
După eliminarea lui Emil Trifan, Speranța Jucu a lansat o ofensivă generală, la care oaspeții au rezistat doar până în min. 20, când un șut destul de slab al lui Adrian Anca din careu n-a putut fi respins de Paul Șofron, mingea intrând pe sub el în poartă: 1-0. Partida s-a echilibrat puțin după gol, gazdele relaxându-se și oferind posibilitatea și celor de la AMEFA să iasă la joc. În min. 36, la o minge disputată în careul gazdelor, jucătorii de la AMEFA au solicitat (pe bună dreptate, credem noi) henț la unul din fundașii de la Speranța, dar arbitrul a lăsat jocul să continue. Protestele oaspeților au avut drept singur rezultat un cartonaș galben pentru Giuseppe Perelli care, intrat pe teren ca vârf de atac, a trebuit să revină în apărare pe postul de fundaș central, în locul lui Emil Trifan, eliminat.
Și cum AMEFA n-a înscris, au făcut-o gazdele, prin noul intrat (în min. 37) Lucian Almaș, care a reluat din careu la colțul scurt o minge centrată de pe partea dreaptă de Adrian Anca: 2-0 (min. 40). Dezamăgirea instalată în tabăra oaspeților a fost repede speculată de jucani, care au mai punctat încă odată înainte de pauză prin același omniprezent Adrian Anca: 3-0 (min. 43).
La acest scor, era clar pentru toată lumea că zarurile erau aruncate, iar în a doua repriză scorul ar fi putut căpăta proporții gigantice, dacă nu ar fi fost altruismul exagerat al unor jucători de la Speranța de a-i lăsa și pe alții să înscrie, pe de o parte, și intervențiile foarte bune ale portarilor, în special ale lui Tudor Herlea, intrat în locul lui Paul Șofron în min. 67. Până atunci însă, mai înscriseseră Vlad Pojar în min. 53 și 65, și Adrian Anca în min. 61, scorul ajungând la 6-0. Se părea că Tudor Herlea va reuși să păstreze poarta imaculată în perioada în care a apărat el, dar în cele din urmă Adrian Anca, după mai multe faze în care a fost foarte aproape să puncteze, l-a învins și pe el în min. 88, stabilind scorul final: 7-0.

sâmbătă, 4 noiembrie 2017

Scorul obișnuit: AMEFA - Viitorul Dezmir 5-1 (3-1)

După victoria cu AS Borșa, starea de spirit în rândul echipei AMEFA s-a ameliorat substanțial iar meciul cu Viitorul Dezmir, una dintre codașele clasamentului, a fost abordat cu mult optimism. Vremea frumoasă a făcut ca duminică, 15 octombrie 2017, AMEFA să se bucure de un nou succes alături de un număr mai mare de suporteri decât de obicei. Și cum precedentele două întâlniri de pe teren propriu cu Viitorul Dezmir s-au încheiat la același scor, 5-1, și de data aceasta s-a terminat la fel, deși AMEFA a avut unele probleme de lot - au lipsit ambii portari, și în poartă a stat Cosmin Hetea, care s-a achitat însă foarte bine de sarcini, primind gol doar din penalty.
AMEFA a evoluat așadar cu: Cosmin Hetea - George Deac, Andrei Lakatos (46 Marius Someșan), Emil Trifan, Lucian Macri (46 Robert Rus) - Victor Iovănescu, Rareș Suciaghi, Andrei Dicu, Marius Bolda (52 Horațiu Brici) - Radu Neag, Giuseppe Perelli. Nu au fost rezerve neutilizate. Pe bancă au stat, printre alții, Raularian Rusu (președinte), Eugen Ciobanu (venit în calitate de suporter), prof. Florin Moldovan, precum și viitori componenți ai lotului, Rareș Pereni și Lorand Nagy.
Partida a fost arbitrată de o brigadă clujeană, cu Dragoș Nicolae Lunca la centru, Dragoș Daniel Popa și Szekely Zsolt - asistenți. Observator din partea AJF a fost domnul Vasile Ielciu. Cartonașe galbene: Andrei Lakatos (min. 31) și Radu Neag (min. 62), respectiv Paul Alin Morar (min. 50).
Meciul a început foarte bine pentru AMEFA: Giuseppe Perelli i-a așezat o minge lui George Deac pe banda dreaptă, acesta a centrat pentru Rareș Suciaghi, care, demarcat în careu, a reluat imparabil sub transversală: 1-0 (min. 3). Puțin mai târziu, Andrei Dicu a prins un șutat senzațional de la 20 de metri în vinclu: 2-0 (min. 11). La acest scor, gazdele au abordat cu mai multă liniște partida, iar oaspeții au început să iasă și ei mai mult la joc. La o fază de contraatac în min. 31, o centrare din marginea careului l-a atins în mână pe Andrei Lakatos în careu și, deși hențul a fost involuntar, arbitrul a acordat penalty și cartonaș galben pentru fundașul gazdelor. Penalty-ul a fost transformat de Paul Alin Morar: 2-1 (min. 32).
AMEFA a revenit mai serios în ofensivă, având în vedere diferența fragilă de pe tabela de marcaj. În min. 40, la o centrare de pe partea stângă, Giuseppe Perelli a reluat spre poartă dar portarul oaspeților a respins în corner. Cornerul s-a executat de pe partea dreaptă, de data aceasta defensiva adversă nu a respins cum trebuie balonul, care a căzut în 6 metri și a fost împins în plasă de George Deac, aflat la locul potrivit: 3-1 (min. 41), scor care s-a consemnat și la pauză.
În a doua repriză, gazdele s-au întrecut în ratări. În min. 48, Marius Bolda a primit o minge ideală în careu, pe partea stângă, dar, deși singur, a trimis peste transversală. Peste câteva minute însă, același Marius Bolda l-a deschis bine în careu pe partea dreaptă pe Rareș Suciaghi, acesta i-a pasat în fața porții lui Giuseppe Perelli, care a reluat ca la antrenament: 4-1 (min. 51). Imediat după gol, pe teren a intrat Horațiu Brici, revenit la AMEFA după aproape un an de absență, timp în care a evoluat la Unirea Florești (Liga a IV-a) în primăvară și apoi a fost plecat din țară. Horațiu ar fi putut reveni cu gol, dar a ratat singur cu portarul, așa cum au făcut și alți colegi ai săi din ofensivă, într-o partidă în care singura problemă care se mai punea era cea a scorului, oaspeții fiind preocupați în principal de a limita proporțiile acestuia.
În cele din urmă, Radu Neag a reușit o acțiune individuală de mare frumusețe, în care a depășit în viteză toată apărarea adversă, și a trimis pe lângă portar, stabilind scorul final: 5-1 (min. 84).
După nouă înfrângeri consecutive, iată că AMEFA reușește două victorii la rând, semn că echipa și-a mai revenit. Succesul la scor consolidează starea de optimism din sânul grupării noastre, absolut necesară pentru a aborda cu încredere meciurile care au mai rămas de disputat din turul de campionat.