AMEFA 1911 a încheiat pe poziția a 9-a la finele campionatului ”Fair-Play” 2012-2013, divizia E. Este o clasare sub așteptări, dar total explicabilă datorită numeroaselor schimbări din lotul echipei. Nu știm dacă au fost două etape consecutive în care echipa să se prezinte la teren cu aceiași jucători. Fluctuațiile de la nivelul lotului s-au repercutat direct asupra rezultatelor, care nu au fost chiar atât de slabe, ci le putem considera ca fiind ”mediocre”.
Astfel, AMEFA 1911 a disputat 39 de jocuri, din care 38 în campionat și unul (cu Ambient) care s-a dovedit a fi în cele din urmă a fi un meci ”amical”, al cărui rezultat nu a contat pentru echipa noastră. Totuși, întrucât jucătorii s-au prezentat și au jucat și acel meci ca pe oricare altul cu ”miză”, îl vom lua în considerare în analiză, chit că echipa adversă evoluează cu trei divizii mai sus (divizia B) - ceea ce, între noi fie spus, nu s-a văzut pe teren.
Ca urmare a schimbării modalității de desfășurare a campionatului, și anume sezon regulat (26 de etape) + play-off sau play-out (încă 12 etape), analiza se poate face și separat. După sezonul regulat, primele șapte clasate au evoluat în play-off, pentru promovare, iar ultimele șapte, în play-out, pentru evitarea retrogradării. Întrucât AMEFA a terminat sezonul regulat pe locul 8, am jucat în play-out, ceea ce a reprezentat desigur o mare dezamăgire, ducând și la lipsa motivației. Astfel, deși am pornit ca lideri, am terminat play-out-ul pe locul 2 (după BIANCONERII), respectiv locul 9 la general. Deoarece, așa cum am mai semnalat, site-ul nu a mai funcționat pentru echipele din play-out, nu cunoaștem rezultatele celorlalte echipe, astfel încât nu putem oferi un clasament final. Nici măcar nu știm cine a retrogradat! Vom constata probabil odată cu începerea noului sezon.
În sezonul regulat, linia de clasament pentru AMEFA 1911 a arătat astfel:
26 11 3 12 121-125 36p
În play-out:
12 6 1 5 45-47 19p
Desigur, la clasamentul final din play-out s-a ținut cont și de rezultatele obținute în sezonul regulat între echipele din play-out. De aceea, AMEFA 1911 a început în postură de lider, având 9 victorii din 12 meciuri în sezonul regulat (27 de puncte) cu celelalte șase echipe din a doua jumătate a clasamentului. Dacă însă am fost ”zmei” cu echipele din partea inferioară a clasamentului, cu cele șapte echipe din prima parte a clasamentului am obținut doar două victorii (amândouă cu Pata) și trei egaluri din celelalte 24 de meciuri din sezonul regulat! În aceste condiții, era greu să formulezi orice fel de pretenții la play-off.
În play-out nu ne-am făcut de râs, dar am pierdut ambele întâlniri cu echipele mai bune (BIANCONERII și ȘEPTARII).
Ținând cont și de acel meci amical (pierdut cu 2-5), palmaresul general al echipei în sezonul 2012-2013 a fost următorul:
39 17 4 18 168-165 55p
Așadar, se poate spune că, în ansamblu, rezultatele au fost echilibrate, numărul înfrângerilor depășind (cu una) numărul victoriilor.
La aceste partide a participat pentru AMEFA 1911 un număr record de jucători, și anume 73. Cum spuneam, cel mai important pentru echipă este că a ”supraviețuit” unei crize aproape continue, în condițiile în care nu a existat un nucleu de jucători care să evolueze constant pentru echipă. Din acești 73 de jucători, 31 au venit o singură dată, iar alți 30 de 2-5 ori. Astfel, 61 de jucători din 73, adică aproape 85%, au evoluat în maxim cinci partide, majoritatea însă doar o singură dată. Cum e posibil, în aceste condiții, să se formeze niște relații de joc? De multe ori jucătorii nici nu știau cum îi cheamă pe ceilalți coechipieri.
Cele mai multe prezențe în sezonul 2012-2013 le-au avut următorii:
25 Raularian Rusu
21 Dănuț Huciu
20 Andrei Șișoe
17 Horațiu Mureșan și Mădălin Petcu
15 Paul Șofron
13 Horea Ionuț Meleg
10 Cătălin Palfi
8 Adrian Oltean
7 Robert Macula, Vlad Marian și Adrian Pop
Față de sezonul anterior, cifrele acestea de prezență sunt absolut catastrofale, majoritatea jucătorilor venind de mai puține ori în acest sezon. Mai mult, cinci jucători din acest top (Raularian Rusu, Mădălin Petcu, Paul Șofron, Horea Ionuț Meleg și Cătălin Palfi) sunt mai degrabă ”împrumutați” de la echipa prietenă Geografii (divizia F), alți doi au fost chemați doar conjunctural la meciuri (Vlad Marian și Adrian Pop) iar Adrian Oltean a evoluat și la INTER CLUJ. Este clar că principala sarcină pentru sezonul 2013-2014 va fi alcătuirea unui lot stabil de jucători.
În cele 39 de meciuri s-au cumulat 300 de prezențe, ceea ce înseamnă 7,7 jucători/meci, o medie rezonabilă, mai ales că din acest sezon s-a revenit (câteodată) și la formula 5+1 în loc de 6+1.
În ceea ce privește golurile, accidentarea lui Andrei Șișoe a făcut ca el să evolueze mai mult în poartă, iar golgeterul de anul trecut, Tudor Boier, nu a venit decât la primele meciuri din campionat. Totuși, s-au înscris 168 de goluri, ceea ce înseamnă o medie de 4,3 goluri/meci. La fel de adevărat este că s-au primit aproape la fel de multe goluri, și anume 165. Golgeterii sezonului 2012-2013 au fost următorii:
23 Dănuț Huciu
15 Cătălin Palfi
11 Andrei Șișoe și Horațiu Mureșan
8 Mădălin Petcu și Călin Pop
7 Adrian Oltean, Robert Macula și Cătălin Schuller
6 Vasile Trif
Pe lângă aceștia 10, alți 32 de jucători au marcat cel puțin o dată, și am beneficiat și de un autogol al adversarilor.
Nu putem decât spera ca sezonul viitor să fie unul mai bun decât acesta, din toate punctele de vedere!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu