vineri, 25 octombrie 2024

Învingătoarea s-a conturat în a doua repriză: Voința Sâncraiu - AMEFA 2-6 (2-2)

Duminică, 20 octombrie, de la ora 15, pe o vreme bună, însorită, Voința Sâncraiu și AMEFA au oferit un meci frumos, cu multe goluri, în care, în ciuda diferenței de scor, învingătoarea s-a decis abia în a doua repriză. În prima repriză, ambele echipe s-au aflat pe rând în avantaj, dar la pauză scorul era egal. AMEFA a fost mai bună în a doua repriză și a reușit să preia conducerea cu 3-2, dar evenimentul decisiv a fost eliminarea portarului gazdelor în minutul 69, care a lăsat echipa din Sâncraiu în zece oameni, și mai mult, în poartă a intrat un jucător de câmp. Din acel moment, singura problemă care s-a mai pus a fost cea a proporțiilor scorului. A fost primul meci din acest sezon în care AMEFA a revenit și a câștigat după ce a fost inițial condusă, și este totodată a treia victorie consecutivă, o serie pozitivă pe care ne-o dorim continuată pentru cât mai mult timp.

AMEFA a evoluat cu: Paul Șofron - Andrei Lakatos (60 János Szabó), Andrei Nemeș (74 Sebastian Chiș), Emil Trifan, Rareș-Ciprian Câmpan (74 Vlad Miron) - László Dénes, Rareș Suciaghi, Darian Soporan - Mihnea Jurca, Darius Chindriș (74 Arthur Agopcsa), Adrian Blendea (60 Felix Halbedel). Alături de echipă au mai fost Raularian Rusu și Gabriel Suciaghi.

Meciul a fost arbitrat la centru de Mihai Paul Vasile Lucaciu, ajutat de asistenții Cătălin Hanga și Alin Rus (toți din Cluj-Napoca). Observator din partea AJF a fost domnul Ovidiu Fărăgău (Cluj-Napoca).

Cartonașe galbene: Kovács István (min. 19) și Cătălin Raul Rusu (min. 51) de la gazde, respectiv Andrei Nemeș (min. 55) și Mihnea Jurca (min. 64) de la AMEFA.

Cartonaș roșu: portarul gazdelor, Oltean Levente (min. 69).

Voința Sâncraiu (în albastru), brigada de arbitri și AMEFA (în roșu-negru) înainte de începerea meciului. Foto: Raularian Rusu

Prima repriză a fost una destul de echilibrată, cele două echipe alternând perioadele mai bune cu cele mai puțin bune, atât în compartimentul ofensiv, cât și în cel defensiv. Gazdele au părut ceva mai insistente la început, ratând câteva ocazii bune din careu. În min. 17, la o acțiune a celor de la Voința Sâncraiu desfășurată pe partea stângă a atacului lor, Mihnea Jurca l-a agățat involuntar în careu pe un jucător al gazdelor și arbitrul a acordat penalty. Gazdele au ratat însă, Paul Șofron apărând (min. 18). 

În cele din urmă, Voința Sâncraiu a deschis scorul, după un contraatac, lansat după un corner al AMEFA, la care în defensivă au rămas doar Emil Trifan și Andrei Lakatos. Gazdele au respins mingea spre vârful lor, Mihály Dániel Tamás, care a reușit să se desprindă din marcajul lui Emil Trifan pentru a șuta la colțul lung: 1-0 (min. 24).

Replica oaspeților a venit aproape imediat. Rareș Suciaghi a inițiat o acțiune în centru, i-a pasat lui Darian Soporan, acesta l-a angajat cu o pasă printre fundașii adverși pe Darius Chindriș, iar acesta a înscris din careu cu un șut precis: 1-1 (min. 26). La scurt timp, după o fază foarte frumoasă creată de Adrian Blendea în banda stângă, Rareș-Ciprian Câmpan i-a pasat lui Darian Soporan, care a avut inspirația de a șuta fără preluare de la marginea careului, cu exteriorul, la colțul lung: 1-2 (min. 30).

Nici n-au apucat oaspeții să se bucure de gol, căci gazdele au egalat după exact un minut. Emil Trifan a executat greșit un aut de poartă, la un adversar, acesta i-a pasat lui Mihály Dániel Tamás, în centrul careului, iar atacantul gazdelor nu avea cum să greșească ținta: 2-2 (min. 31).

În finalul primei reprize s-a revenit la situația de la început, în care ambele echipe au încercat să domine centrul terenului și să lanseze atacuri periculoase spre poarta adversă, dar niciuna nu a reușit să mai obțină nimic pe tabelă.

În a doua repriză, AMEFA a fost mai bună, după ce la pauză s-au făcut niște schimbări de natură tactică în privința așezării în teren, printre altele s-a trecut la un sistem cu 4 fundași (care de fapt a existat și în prima repriză, oarecum, dar în teorie s-a jucat cu doar 3 fundași). AMEFA a dominat destul de clar jocul, dar gazdele s-au apărat foarte bine, iar atacanții oaspeților nu au găsit drumul spre poarta adversă în primele 20 de minute ale reprizei secunde.

Și totuși, era evident că golul plutea în aer și că, mai devreme sau mai târziu, avea să vină. Și în cele din urmă a venit. După nenumărate încercări eșuate de a lansa atacanții peste apărarea gazdelor, János Szabó a găsit pasa decisivă spre Mihnea Jurca, iar acesta și-a depășit adversarul direct și a șutat pe sub portarul advers: 2-3 (min. 66).

Cu toate acestea, meciul nu era (încă) jucat. Faza decisivă s-a petrecut câteva minute mai târziu. Emil Trifan a trimis din nou o pasă peste fundașii adverși pentru Mihnea Jurca, acesta a plecat lansat spre poartă, portarul de la Sâncraiu, Oltean Levente, a ieșit în întâmpinarea atacantului de la AMEFA în afara careului, dar a ajuns după Mihnea Jurca, pe care l-a acroșat. Arbitrul a acordat fără ezitări cartonașul roșu portarului Oltean Levente, pentru fault în postură de ultim apărător (min. 69). Mai grav decât că au rămas în zece oameni, a fost faptul că gazdele nu aveau un portar de rezervă, astfel că în poartă a intrat un jucător de câmp.

Consecințele s-au văzut imediat. La lovitura liberă rezultată în urma faultului asupra lui Mihnea Jurca, Emil Trifan a trimis inițial în zid, dar apoi mingea i-a revenit, și al doilea șut (cu dreptul, Emil fiind stângaci) a fost pe spațiul porții: 2-4 (min. 71).

Minutele rămase din joc au fost un adevărat galop de sănătate al AMEFA, care ar fi putut înscrie mult mai multe goluri, dacă jucătorii s-ar fi concentrat la același nivel ca și până atunci. Fiind însă clar că meciul era câștigat, nivelul de concentrare a scăzut, mai ales la finalizare, astfel că gazdele au scăpat de o înfrângere și mai categorică. AMEFA a ratat nenumărate oportunități, și a reușit să fructifice doar două dintre acestea, prin doi jucători introduși pe teren în a doua repriză. Mai întâi, Rareș Suciaghi l-a lansat pe un culoar liber pe Arthur Agopcsa, și acesta a finalizat cu un șut din careu: 2-5 (min. 80). Apoi, după un corner, Felix Halbedel a preluat mingea, și-a depășit un adversar și a șutat la colțul lung: 2-6 (min. 82).

Arbitrul a simțit și el că meciul se îndrepta spre un scor fluviu, oarecum nedrept pentru gazde pentru ceea ce se jucase până în minutul 69, și a pus punct partidei puțin mai repede. AMEFA a meritat însă victoria, dominând clar repriza a doua, chiar și înainte de eliminarea portarului gazdelor.

Acest al treilea succes consecutiv face ca AMEFA să urce pe locul 3 înaintea meciului cu Someșul Gilău (liderul de moment al seriei), care se va desfășura duminică, 27 octombrie, de la ora 18.30, pe nocturnă, pe terenul 2 din Parcul Sportiv Universitar ”Iuliu Hațieganu”. Pe lângă importanța sa în partea superioară a clasamentului seriei, jocul reprezintă și o șansă pentru AMEFA de a-și lua revanșa după înfrângerea categorică (6-1) din Cupa României, suferită în fața echipei din Gilău, în deplasare, chiar în debutul acestui sezon.

sâmbătă, 19 octombrie 2024

Un set... cu emoții în a doua repriză: AMEFA - ACS Someșul Rece 6-4 (3-0)

AMEFA a continuat seria pozitivă cu o nouă victorie, de data aceasta pe teren propriu, duminică, 13 octombrie, de la ora 15:30, în fața unei alte echipe nou-înscrise în campionat, ACS Someșul Rece 1923, care practic este a doua echipă a comunei Gilău în seria Vest a Ligii a 5-a Cluj. În amicalul disputat în această vară, tot în Cluj-Napoca, ACS Someșul Rece câștigaseră cu 2-1, dar de data aceasta, în meci oficial, s-a impus AMEFA cu 6-4, scor mai degrabă de tenis, dar care reflectă numărul mare de ocazii de la ambele porți și seninătatea cu care cele două defensive au tratat meciul, în general, deși la AMEFA problemele din defensivă au apărut abia în a doua repriză. În orice caz, AMEFA a condus la un moment dat cu 4-0 și apoi cu 6-2, astfel că emoțiile nu au fost cu adevărat reale decât atunci când oaspeții au revenit în câteva minute de la 4-0 la 4-2, în condițiile în care mai erau peste 20 de minute de joc. AMEFA a știut însă să gestioneze și aceste momente mai delicate, în vreme ce oaspeții au fost relativ ineficienți pe parcursul meciului, având destul de puține șuturi pe spațiul porții, în ciuda faptului că au dominat teritorial o bună parte din joc. AMEFA a jucat iar fără portar de meserie, în aceste condiții poarta fiind apărată de Rareș Chesăuan, care și-a făcut bine datoria, dar, așa cum s-a subliniat, oaspeții nu prea au găsit spațiul porții decât în a doua repriză. De asemenea, în apărarea gazdelor au lipsit mai mulți dintre titularii obișnuiți (Emil Trifan, Horațiu Moldovan și Robert Rus), dar cuplul László Dénes - Andrei Nemeș a funcționat bine în centru, iar Denis Alexandru a jucat foarte bine în partea stângă a defensivei. AMEFA a folosit cu maximă eficiență arma contraatacului, marcând majoritatea golurilor din astfel de acțiuni rapide.


 AMEFA (în roșu-negru), brigada de arbitri și ACS Someșul Rece (în albastru) înaintea startului partidei. Foto: Raularian Rusu

AMEFA a evoluat cu: Rareș Chesăuan - Andrei Lakatos (76 János Szabó), László Dénes, Andrei Nemeș, Denis Alexandru (54 Felix Halbedel) - Rareș Suciaghi, Rareș Ciprian Câmpan, Lucian Baciu - Adrian Blendea (54 Vlad Miron), Mihnea Jurca (63 Darius Chindriș), Darian Soporan (63 Arthur Agopcsa). Alături de echipă au mai fost Raularian Rusu, Gabriel Suciaghi și Robert Rus (accidentat).

Meciul a fost arbitrat de o brigadă clujeană, cu Octavian Trenca la centru, ajutat de asistenții Bogdan Rus și Székely Zsolt. Observator din partea AJF a fost domnul Szabó Gerő (Cluj-Napoca).

S-a acordat un singur cartonaș galben, lui Rareș Suciaghi (min. 66), pentru lovirea mingii după fluierul arbitrului.

AMEFA a început bine jocul și a deschis scorul repede. Denis Alexandru a aruncat de la margine de pe banda stângă în careul advers, iar Mihnea Jurca a fost acroșat de un fundaș, arbitrul acordând penalty (min. 8). Penalty-ul a fost executat cu siguranță de Rareș Suciaghi: 1-0 (min. 9).

Din acest moment, oaspeții au început să domine teritorial, dar AMEFA a răspuns prin arma favorită, cea a contraatacului, care s-a dovedit decisivă în stabilirea echipei câștigătoare. Astfel, după o minge lungă trimisă de Lucian Baciu pe banda stângă, Darian Soporan a reușit să treacă în viteză de fundașii adverși și, ajuns aproape de linia de fund, i-a pasat precis lui Mihnea Jurca în fața porții, iar acesta nu a ratat din 6 metri: 2-0 (min. 21). O minge înaltă trimisă de Rareș Ciprian Câmpan tot în banda stângă l-a găsit pe Darian Soporan în luptă cu doi fundași adverși, de care extrema de la AMEFA s-a descotorosit elegant, scăpând singur spre poartă și înscriind cu lejeritate din careu cu un șut la colțul lung: 3-0 (min. 33). Putea fi chiar 4-0 la pauză, dacă Adrian Blendea ar fi reușit să înscrie dintr-o situație foarte bună, singur cu portarul advers.

Pe de altă parte, oaspeții au atacat fără orizont, majoritatea acțiunilor încheindu-se cu șuturi imprecise, care au ocolit poarta apărată de Rareș Chesăuan. Spre finalul reprizei, ei au avut și două oportunități mai bune: un șut de la mare distanță care a fost ușor deviat și de Rareș Chesăuan și a lovit bara transversală, și o situație în care portarul AMEFA nu a reușit să rețină mingea în careu, iar un jucător al oaspeților, aflat în lateral stânga, a lobat mingea peste portar și peste fundași, dar nu a nimerit cadrul porții.

În repriza a doua, dominarea celor de la ACS Someșul Rece s-a accentuat, pe măsură ce resursele fizice ale jucătorilor de la AMEFA s-au împuținat. Gazdele au folosit cu succes aceeași tactică din prima repriză, lansând contraatacuri periculoase, care s-au lovit, mai des decât în prima parte, de semnalizări de offside din partea arbitrului asistent de pe acea parte, Székely Zsolt. Și totuși, atunci când nu a fost offside, a fost de cele mai multe ori gol. Astfel, după o combinație de un-doi la centrul terenului cu Rareș Suciaghi, Mihnea Jurca a scăpat singur spre poartă, alături de Darian Soporan și Vlad Miron, dar a ales să nu paseze și să marcheze: 4-0 (min. 58).

Oaspeții s-au apropiat tot mai periculos de poarta gazdelor, ratând o bună ocazie în min. 64, când o lovitură de cap a unui atacant de la Someșul Rece a trecut milimetric pe lângă bară. S-a acordat eronat corner, iar în urma acestei lovituri de la colț, bine executată, Tudor Mădălin Purcel a înscris primul gol al oaspeților, cu capul din 6 metri: 4-1 (min. 65). 

Golul i-a încurajat pe oaspeți, care au lansat un iureș ofensiv generalizat, finalizat cu un nou gol peste câteva minute, opera aceluiași Tudor Mădălin Purcel, al cărui șut puternic din lateral stânga nu a putut fi blocat de Rareș Chesăuan: 4-2 (min. 69).

La acest scor, cu mai bine de 20 de minute rămase din joc și cu oaspeții chitiți să atace cu intensitate, AMEFA trebuia să reacționeze. Arthur Agopcsa a trimis o diagonală spre banda dreaptă, iar fundașul oaspeților, talonat de Vlad Miron, s-a încurcat și apoi a pierdut mingea în careu, Vlad Miron fiind pe fază și punctând cu aplomb: 5-2 (min. 74). Peste doar un minut, după ce oaspeții abia începuseră de la centru, Andrei Nemeș și Rareș Suciaghi au recuperat mingea (printr-un posibil fault) în jumătatea proprie, iar Arthur Agopcsa l-a lansat pe Darius Chindriș, care a scăpat de la centrul terenului și a finalizat cu un șut la colțul lung: 6-2 (min. 75).

Peste alte câteva minute, într-o acțiune similară, același Darius Chindriș ar fi putut face chiar 7-2, dar a ratat singur cu portarul.

În schimb, oaspeții și-au găsit eficiența în minutele de final, când au reușit să mai reducă din diferență. Mai întâi, după o pasă filtrantă pe centru, Alexandru Márton Viski a reușit să ajungă înaintea portarului Rareș Chesăuan și să strecoare mingea pe lângă acesta, iar Andrei Nemeș nu a reușit să ajungă mingea înainte ca aceasta să intre în poartă: 6-3 (min. 87).

În al treilea minut de prelungire, oaspeții au beneficiat de o lovitură liberă de la marginea careului. Spre deosebire de alte lovituri libere similare, care au rămas fără rezultat pe tabelă, de data aceasta Tudor Mădălin Purcel a executat bine și, cu puțin noroc, datorat unei devieri, mingea a intrat în poartă, păcălindu-l pe Rareș Chesăuan: 6-4 (min. 90+3).

Pentru AMEFA este foarte important că s-a obținut un nou succes și că echipa a început în sfârșit să lege niște rezultate pozitive, într-un campionat scurt în care fiecare meci și rezultat contează. Următorul joc al AMEFA va fi în deplasare la Sâncraiu, duminică, 20 octombrie, cu începere de la ora 15.

sâmbătă, 12 octombrie 2024

Prima victorie din actualul sezon: Minerul Aghireșu - AMEFA 0-4 (0-2)

Sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 15, AMEFA a jucat în deplasare cu Minerul Aghireșu, echipă teoretic nouă, dar practic în linii mari aceeași cu cea care anul trecut a evoluat cu numele ACS Aghireșu. Dacă în primăvară, AMEFA se impunea cu dificultate, 1-0, de data aceasta succesul a fost mult mai clar, scorul de 4-0 reflectând diferența de valoare de pe teren. Partida s-a jucat pe o ploaie măruntă, care însă nu a afectat în mod deosebit calitatea jocului.

AMEFA a evoluat cu: Paul Șofron - Andrei Lakatos, Emil Trifan, Robert Rus - László Dénes (46 Rareș Chesăuan), Rareș Suciaghi, Andrei Nemeș, Rareș Ciprian Câmpan (55 Vlad Miron) - Adrian Blendea (55 Felix Halbedel), Mihnea Jurca (65 Denis Alexandru), Darian Soporan (65 Sebastian Chiș). Alături de echipă au fost, ca de obicei, Raularian Rusu și Gabriel Suciaghi.

Partida a fost arbitrată de o brigadă avându-l pe Călin Paul Toșa (Cluj-Napoca) la centru, ajutat de asistenții Mihai Alexandru Ona (Cluj-Napoca) și Viorela Lucia Șuteu (Mociu). Observator din partea AJF a fost domnul Cornel Florea (Cluj-Napoca).

Minerul Aghireșu (în albastru, stânga), brigada de arbitri și AMEFA (în roșu-negru) înainte de startul partidei. Foto: Raularian Rusu

Meciul n-a avut practic istoric, fiind dominat cu autoritate, de la un capăt la celălalt, de echipa oaspete, AMEFA. Gazdele au trecut rareori de centrul terenului, având câteva atacuri timide și doar vreo două situații de gol mai clare în tot jocul. 

În prima jumătate de oră, a fost un asalt constant la poarta gazdelor, a căror portar s-a făcut remarcat prin mai multe intervenții salvatoare, la care s-au adăugat execuțiile nereușite din partea atacanților și mijlocașilor de la AMEFA, rând pe rând, Darian Soporan, Adrian Blendea, Mihnea Jurca, Andrei Nemeș sau László Dénes ratând de puțin deschiderea scorului. În cele din urmă, după o minge recuperată în jumătatea adversă, Andrei Nemeș a găsit șutul potrivit, direct la vinclu, din afara careului: 0-1 (min. 31).

La acest scor, gazdele au ieșit un pic mai mult la joc, și chiar au avut două bune oportunități de a egala, dar de fiecare dată Paul Șofron a apărat. AMEFA a revenit însă în atac și s-a desprins înainte de pauză, după un atac prelungit. László Dénes a centrat de pe partea dreaptă, Adrian Blendea a reușit preluarea în centrul careului și a șutat cu sete, cu stângul, în colțul din dreapta portarului, sus: 0-2 (min. 42).

În a doua repriză, jocul a fost mai puțin spectaculos. Ambele echipe au făcut mai multe schimbări, oaspeții fiind clar avantajați și din acest punct de vedere, deoarece jucătorii de rezervă de la AMEFA au intrat deciși să demonstreze că pot mai mult și merită să fie titulari. În schimb, gazdele au părut că pierd și mai mult din vigoare, și că abia așteaptă fluierul final, fiind incapabile să pună în pericol poarta adversă, și trimițând mingi lungi, la întâmplare, la ce-o fi și ce-o ieși.

De ieșit le-a ieșit mai bine tot oaspeților, care au mai punctat de două ori. La o lovitură liberă de pe partea stângă, executată de Emil Trifan, portarul gazdelor (care până atunci a apărat foarte bine) a ieșit greșit, iar Felix Halbedel a reluat cu capul din centrul careului în poarta rămasă goală: 0-3 (min. 71). Peste alte câteva minute, doi jucători intrați în repriza secundă au creat golul al patrulea al oaspeților. Vlad Miron a pătruns pe partea dreapta, a centrat precis, pe jos, lui Rareș Chesăuan, iar acesta a reluat din careu la colțul scurt, sub bară: 0-4 (min. 79).

Au mai fost și alte ocazii, inclusiv un șut în bară, gazdele au avut și ele o situație controversată în careu, cerând un penalty (care nu s-a acordat), dar în cele din urmă meciul s-a încheiat cu victoria categorică și pe deplin meritată a AMEFA, 4-0. 

Sunt primele trei puncte din actualul sezon, foarte importante, având în vedere că se joacă mult mai puține meciuri. Următorul joc al AMEFA va fi duminică, 13 octombrie, de la ora 15.30, acasă cu ACS Someșul Rece.

sâmbătă, 5 octombrie 2024

Oaspeții, favorizați de vreme, teren, noroc și arbitraj: AMEFA - Viitorul Gârbău 1-2 (1-2)

Duminică, 29 septembrie, pe o vreme ploioasă și pe un teren îmbibat cu apă și cu numeroase bălți, AMEFA a jucat primul său meci pe teren propriu din actualul sezon cu începere de la ora 17 în compania echipei Viitorul Gârbău. Jocul, desfășurat pe terenul 2 (sintetic) din Parcul Sportiv Universitar ”Iuliu Hațieganu”, a fost pe punctul de a fi amânat din cauza condițiilor improprii în care se afla o parte din suprafața de joc sintetică. Totuși, având în vedere dificultățile organizatorice și logistice pe care le presupune amânarea unui meci când toată lumea, inclusiv echipa oaspete, este deja prezentă la teren, s-a luat decizia ca meciul să se dispute. Pentru AMEFA a fost un meci cu mult ghinion, în condițiile în care a dominat partida de la un capăt la altul, a fost echipa mai bună pe teren din aproape toate punctele de vedere, și totuși a pierdut, oaspeții fiind mai eficienți și punctând la două din puținele ocazii pe care le-au avut. Pentru AMEFA, echipa care a avut mai mult posesia și a încercat să construiască ceva, vremea și terenul s-au dovedit adversari mai de temut decât cei din echipa adversă, mingea oprindu-se deseori prin bălți, inclusiv în careul advers, în momente decisive. În plus, arbitrii au pus și ei umărul la victoria oaspeților, prin câteva decizii controversate sau de-a dreptul greșite.

Cele două echipe, AMEFA (în roșu-negru) și Viitorul Gârbău (în galben-negru), și brigada de arbitri înaintea începerii meciului. Foto: Raularian Rusu

AMEFA a jucat cu: Paul Șofron - Andrei Lakatos, László Dénes, Emil Trifan, Robert Rus (66 Denis Alexandru) - Rareș Ciprian Câmpan, Andrei Nemeș, Lucian Baciu - Felix Halbedel (57 Rareș Chesăuan), Mihnea Jurca, Adrian Blendea. Alături de echipă au mai fost Raularian Rusu și Gabriel Suciaghi.

Au arbitrat foarte slab Alin Constantin Vicliuc la centru, Tudor Horea Punteaș și Cătălin Man - asistenți (toți din Cluj-Napoca).

Încă din primele minute, AMEFA a avut câteva șanse bune de a deschide scorul, dar atacanții Felix Halbedel, Mihnea Jurca și Adrian Blendea, deși și-au depășit adversarii și au ajuns în careu în poziție clară de finalizare, au fost încurcați de apa de pe gazon și șuturile lor s-au oprit în baltă sau au fost atenuate, permițând portarului advers să intervină.

Prima fază controversată s-a petrecut în minutul 13, la o minge lungă, de urmărire, pe partea dreaptă. Mihnea Jurca, deși a pornit din spatele adversarului, a reușit să-l depășească în alergare, să-i ”ia fața”. În careu însă, fundașul de la Viitorul Gârbău l-a dezechilibrat pe Mihnea Jurca, provocând căderea acestuia în momentul în care avea mingea sub control și se îndrepta spre poartă. Atât arbitrul de centru, cât și asistentul de pe acea parte (Cătălin Man), au ignorat faultul evident, care ar fi însemnat și penalty și (posibil) cartonaș roșu pentru jucătorul oaspeților.

Peste doar două minute, la prima acțiune de atac a oaspeților, aceștia deschid scorul cu mult noroc: la o centrare de pe partea dreaptă, mingea îl lovește pe Emil Trifan, și din acesta ricoșează nefericit în poartă: 0-1 (min. 15).

AMEFA reia atacurile cu intensitate sporită și reușește egalarea destul de repede. După un corner de pe partea stângă, mingea ajunge pe partea opusă la László Dénes, al cărui șut dintr-un unghi dificil îl păcălește totuși pe portarul advers: 1-1 (min. 20).

În continuare, jocul s-a desfășurat în aceleași coordonate, cu AMEFA căutând să străpungă defensiva adversă, a cărui principal aliat a fost terenul greu și bălțile din fața porții. Chiar și când oaspeții au părut depășiți, au intervenit arbitrii. În min. 40, Andrei Nemeș îi pasează de pe partea stângă lui Felix Halbedel în centru și acesta scapă spre poartă, dar asistentul semnalizează offside. Pe filmare se vede clar că un fundaș de la Viitorul Gârbău era chiar în spatele lui Felix Halbedel și cu cel puțin un picior mai aproape de poartă în momentul pasei.

De altfel, atmosfera s-a tensionat spre finalul primei reprize, pe fondul unei serii de decizii controversate ale brigăzii de arbitri, jucătorii de la AMEFA inflamându-se inclusiv de la faze mai puțin importante, precum un aut de margine. 

În acest context tensionat, a venit și al doilea gol al oaspeților, după un fault dur în atac (nesancționat) asupra lui Emil Trifan, comis chiar înainte de șutul precis din afara careului a lui Alex Marc Calina: 1-2 (min. 44). O fază la care fundașul de la AMEFA nu a putut participa, fiind întins pe jos, fapt care nu i-a impresionat pe arbitri, și nici pe oaspeți, care au continuat jocul și au înscris golul care avea să fie (surprinzător) cel al victoriei.

În repriza a doua, deși toată lumea se aștepta ca AMEFA să răstoarne situația de pe tabelă, acest lucru nu s-a mai întâmplat. Oaspeții au jucat inteligent, la trecerea timpului și conservarea rezultatului, fragmentând jocul cât mai mult, ceea ce nici nu era prea greu în condițiile în care s-a disputat meciul. AMEFA a continuat să atace, dar de multe ori haotic, fără să mai găsească atât de ușor breșe într-o defensivă tot mai compactă a oaspeților, care s-au baricadat în fața porții, cu rare incursiuni în terenul advers. Chiar și așa, oaspeții au fost aproape de 3-1 la o fază la care portarul Paul Șofron a intervenit de două ori în fața atacanților de la Viitorul Gârbău, care au șutat pe rând în blocajul portarului de la AMEFA.

În afară de această dublă ocazie însă, oaspeții nu au contat aproape deloc în ofensivă și au mizat pe o apărare ”beton”, care în cele din urmă a dat roade. Jucătorii de la AMEFA, cu ”bateriile” tot mai pe ”low” pe măsură ce se apropia finalul meciului, n-au mai găsit suficiente resurse și soluții pentru a răsturna scorul sau măcar pentru a egala. Cu toate acestea, o parte din vină se poate atribui și arbitrilor, care au judecat orice fază în favoarea echipei oaspete. Astfel, în min. 51, Adrian Blendea primește o pasă excelentă de pe partea dreaptă, în careu, dar este împiedicat și trântit la pământ de un fundaș, care vine din spate. Arbitrul lasă jocul să continue. În min. 58, după o fază prelungită de atac în careul celor de la Viitorul Gârbău, în care atacanții de la AMEFA au tras în portar de la câțiva metri, Mihnea Jurca finalizează în cele din urmă, dar se semnalizează offside la Rareș Chesăuan, în faza premergătoare golului. Reluările nu sunt clare, dar mai mulți jucători oaspeți și portarul se aflau în careul mic la acea fază, ceea ce face suspicioasă poziția de offside.

Atacurile AMEFA au continuat, cu numeroase alte ocazii, neconcretizate însă. În minutul 84, arbitrul de centru a comis o nouă gafă monumentală, acordând al doilea cartonaș galben și implicit cartonașul roșu căpitanului AMEFA, Emil Trifan, la o fază la care acesta a fost faultat dur de către adversarul direct. Emil Trifan nu a continuat jocul și s-a întors spre adversar, fără să-l atingă. Arbitrul a întrerupt imediat jocul, normal ar fi fost să-l întrerupă pentru acordarea loviturii libere pentru AMEFA din moment ce avantajul nu s-a concretizat. În schimb, arbitrul a acordat cartonașe galbene ambilor jucători, lui Emil Trifan probabil pentru că și-a permis să se oprească după ce a fost ”cosit” de adversar și a avut tupeul să-l înfrunte pe acesta, deși nimic altceva nu s-a întâmplat. Mai mult, în loc ca jocul să se reia cu o lovitură liberă pentru AMEFA, arbitrul a decis că mingea aparține echipei oaspete!

Chiar și în zece, AMEFA a dominat finalul de joc, și a mai ratat o ocazie clară de a egala, prin Adrian Blendea, care, singur în fața porții, a trimis peste transversală.

În cele din urmă, oaspeții au luat toate cele trei puncte, iar AMEFA rămâne cu o uriașă frustrare după un meci pe care l-a avut în mână din toate punctele de vedere, dar pe care l-a pierdut într-o manieră demnă de un scenariu de la Hollywood.

Următorul meci al AMEFA va fi sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 15, la Aghireșu, cu Minerul Aghireșu.