Atletic Club Universitatea (ACU) Arad a fost ultima ”variantă” în care echipa de fotbal AMEFA a mai existat la Arad, desigur, într-o formă mult diluată, care, după venirea (în 2005) la conducerea clubului ACU a Gheorghiței Onu, preluarea clubului în exclusivitate de către Universitatea de Vest ”Vasile Goldiș” și mutarea de pe arena istorică CFR-Astra (demolată în 2006 de autoritățile arădene) pe stadionul ”Motorul” din cartierul Aradu Nou, a devenit... și mai diluată. Clubul ACU Arad s-a înființat în 1999, la exact 100 de ani de la primul meci de fotbal disputat pe actualul teritoriu al României, pe locația stadionului CFR-Astra din Arad, și a căutat să-și asume o moștenire foarte bogată: cea a Clubului Atletic Arad, primul club de fotbal din Arad și din România de azi și cea a clubului Astra Arad, continuatorul de fapt și de drept al AMEFA și al unei vaste tradiții a fotbalului vagonar la Arad. La aceasta s-a adăugat dorința Universității de Vest ”Vasile Goldiș” de a avea o echipă competitivă de fotbal, primele încercări în acest sens, cu echipa Universitatea Arad, fiind mai puțin reușite. ACU Arad a evoluat constant bine în Liga a 3-a, evoluând pentru patru sezoane și în Liga a 2-a, respectiv între 2003 și 2005, în 2008-2009 și în 2010-2011. La finalul sezonului 2010-2011 echipa a retrogradat în Liga a 3-a, dar nu a mai continuat din cauza problemelor financiare, desființându-se.
În toată această perioadă, între 1999 și 2011, la ACU Arad s-au trăit momente mai fericite sau mai puțin fericite, dar cel mai rușinos eveniment dintre toate a fost cel care s-a petrecut în data de 13 iunie 2009, la meciul cu FC Bihor din ultima etapă a sezonului 2008-2009. În acel meci, ACU Arad avea obligatoriu nevoie de o victorie pentru a se salva de la retrogradare; misiunea părea destul de simplă, adversarii (FC Bihor) fiind teoretic deja în vacanță, ocupând un loc călduț la mijlocul clasamentului. Adversara celor de la ACU Arad în lupta pentru evitarea retrogradării era însă Universitatea Cluj, echipă importantă, tocmai retrogradată din prima ligă, și care nu accepta ideea unei noi retrogradări, având ca antrenor-jucător pe Dorinel Munteanu. Ori o victorie a celor de la ACU Arad ar fi însemnat pentru U Cluj retrogradarea, indiferent de rezultatul lor din ultima etapă - care nu putea fi altul decât victoria, având în vedere că U juca pe teren propriu cu ultima clasată și demult retrogradată, Mechel Câmpia Turzii. În lupta pentru evitarea retrogradării mai era implicată, teoretic, și CFR Timișoara, care însă ar fi avut nevoie de un miracol ca să se salveze: ei să câștige, iar celelalte două să nu câștige niciuna (nici ACU, nici U Cluj). Până la urmă miracolul s-a îndeplinit, și CFR Timișoara s-a salvat... dar nu din cauza rezultatelor din ultima etapă!
În rezumat, CFR Timișoara era ca și retrogradată indiferent de rezultat (dovadă că a și pierdut meciul de pe teren propriu din ultima etapă), Universitatea Cluj avea ca și câștigat meciul cu vecinii de la Câmpia Turzii, așa că toți ochii erau ațintiți asupra a ceea ce avea să se întâmple la Arad, în meciul dintre ACU și FC Bihor.
Sâmbătă, 13 iunie 2009, la ora 11, pe stadionul ”Motorul” s-a dat lovitura de începere a jocului, pe o vreme frumoasă, cu soare, dar cu ceva vânt. În tribune, aproximativ 1000 de spectatori, majoritatea suporteri arădeni, dar și o trupă consistentă venită de la Oradea să-i încurajeze pe oaspeți.
Echipele:
ACU (albastru / alb / albastru): Pașcalău - Mușuroaia, Nicolau, Lung, Filaret - Paina (64 Țurcaș), Roșca, C. Bota, Andone (75 Țârlea) - A. Drăgan (46 Găldean), Luca. Antrenor: Costel Bogoșel.
FC Bihor (roșu complet): Szasz (46 Fildan) - Șomodean, Muscă, Ambruș, Sânmărtean - Opriceană, Baiano Erison, Filip, Ayza - Olariu (90+1 D. Bota), Lukács (70 Răzvan Radu). Antrenor: Zoltán Vigh.
Arbitri: Mugurel Drăgănescu (Breaza) la centru, ajutat de asistenții Bogdan Medrea și Nicolae Dobrică (ambii din Râmnicu Vâlcea).
Înainte de a trece la desfășurarea partidei, ar trebui făcute totuși câteva observații cu privire la echipa arădeană. Practic, la acest ultim meci, decisiv, gazdele nu au avut la dispoziție întreg lotul de jucători. Dintre absențele mai importante, trebuie remarcat faptul că niciunul din jucătorii care evoluau în mod obișnuit pe postul de fundaș dreapta nu era apt de joc, atât Negrita cât și Aldea fiind accidentați. Obligat de circumstanțe, antrenorul Costel Bogoșel a jucat cu Ilie Mușuroaia pe acel post. La asta s-ar putea adăuga faptul că fiecare echipă de Liga a 2-a era obligată să joace cu un junior pe teren, iar la ACU juniorul în cauză era Richard Filaret, fundașul stânga, care era folosit meci de meci, în lipsă de alternative, deși randamentul său era departe de nivelul cerințelor ligii secunde. Astfel, ACU era vulnerabilă pe benzi, zonă pe unde au zburdat literalmente jucătorii oaspeți. Nici mai sus lucrurile nu stăteau mai bine. Cosmin Paina juca mijlocaș dreapta, în lipsă de alte soluții, deși el era vârf; Radu Andone a jucat mijlocaș stânga, deoarece a lipsit Bogdan Iambor. În centru, antrenorul Costel Bogoșel a preferat să joace cu un singur mijlocaș defensiv, Ciprian Roșca, celălalt mijlocaș central, Călin Bota, având atribuții ofensive. Astfel, ACU începea jocul cu destule improvizații, dar, având în vedere că meciul era unul decisiv, acest aspect n-ar mai fi trebuit să conteze: jucătorii ar fi trebuit să fie motivați la maxim ca să învingă!
Însă cei care au părut (surprinzător) mai motivați au fost oaspeții. Nici n-a început bine jocul, și FC Bihor a marcat. Pașcalău a respins cu dificultate în față un șut de la distanță, și Lukács a reluat din apropiere în poartă (min. 5). Din fericire pentru gazde, a fost offside, semnalizat de la margine. Ar fi trebuit să fie un semnal de alarmă pentru arădeni, dar n-a fost. Și astfel, după doar două minute, oaspeții deschid scorul, și de data asta golul se validează - Ayza a centrat de pe stânga, Olariu a prelungit pentru Lukács, care, deși tatonat de Filaret, reușește să se întoarcă cu fundaș cu tot și înscrie din câțiva metri: 0-1 (min. 7).
Jucătorii de la FC Bihor sărbătoresc de parcă ar fi câștigat Liga Campionilor. Sursa foto: Nyugati Jelen
Pe stadion parcă ar fi explodat o bombă, nu altceva, jucătorii gazdelor nu par să-și revină decât cu greu din șoc și amorțeală. Cu chiu, cu vai, se apropie și ei de poarta adversă, ACU devenind periculoasă mai ales din faze fixe, lovituri libere executate de Călin Bota sau Radu Andone, la care portarul oaspeților iese suspect de greșit, dar Luca (min. 12) și Nicolau (min. 17) nu reușesc să profite. Pe de altă parte, orice fază de atac a oaspeților este periculoasă. La o lovitură liberă executată de pe partea dreaptă de Șomodean, mingea este prelungită până la Ayza, care reia năpraznic în bara transversală (min. 18). La 0-2 totul ar fi fost aproape jucat!
Jucătorii gazdelor, impulsionați și de tribune, încearcă și să atace, mai ales cu mingi lungi, aruncate mai mult sau mai puțin la întâmplare spre vârfuri, în speranța că Cristi Luca sau Alin Drăgan ar putea să facă ceva. Ocaziile apar și ele. La o aruncare lungă de la margine a lui Filaret (principalul atu al acestuia), portarul orădean Szász iese iarăși greșit, Cristi Roșca se trezește cu mingea la doi metri de poarta goală, dar în loc să o împingă în poartă, o preia greșit și pierde posesia (min. 23). Peste câteva minute, fundașul central Remus Lung îl lansează pe stânga pe Radu Andone, care prinde un culoar liber, ajunge în careu, dar șutul său este în cele din urmă blocat ”la sacrificiu” de Ambruș (min. 27).
Bihorenii fac iarăși șah-mat apărarea arădeană în minutul 31. Opriceană trimite o pasă filtrantă pentru Olariu, care scapă singur spre poartă, dar este ajuns din urmă, se întoarce, îi pasează aceluiași Opriceană, care trimite un șut-centrare, reluat în plasă de Lukács. Offside, însă. Al doilea gol anulat oaspeților. De remarcat însă că la faza asta fundașii de la ACU au părut a fi niște simpli spectatori!
ACU a redus însă din diferență la goluri anulate aproape imediat. Radu Andone trimite o diagonală de pe partea stângă, Cristi Luca, aflat în poziție evidentă de offside, se oprește, din spate vine Alin Drăgan, care înscrie (min. 34). Arbitrul asistent e însă cu fanionul ridicat. Gol anulat și gazdelor.
Cea mai controversată fază a meciului, din perspectiva arbitrajului, s-a petrecut în minutul 36. La prima sa acțiune mai serioasă pe banda dreaptă, Cosmin Paina a reușit să-și depășească adversarul direct, dar centrarea sa a fost deviată de mâna unui jucător advers (min. 36). Arbitrul Mugurel Drăgănescu a ignorat faza, cu toate protestele arădenilor. Am revăzut de mai multe ori faza: dacă ar fi existat VAR pe vremea aceea (la Liga a 2-a!), cred că s-ar fi acordat penalty. Chiar dacă nu a existat intenție, mâna era clar depărtată de corp, jucătorul și-a mărit suprafața corpului întinzând mâna spre exterior.
Spre finalul reprizei, oaspeții au două ocazii bune, prin Olariu (min. 42) - lovitură cu capul puțin peste poartă din centrarea lui Ayza, și Ayza (min. 44) - șut în blocaj din poziție foarte bună, în careu.
Însă cei care jubilează sunt arădenii. În al doilea minut de prelungiri, Richard Filaret aruncă lung de la margine de pe partea stângă, mingea nu e respinsă corespunzător, Alin Drăgan retrimite cu capul spre centru, iar Călin Bota, tot cu capul, reia în poartă din câțiva metri: 1-1 (min. 45+2). Imediat se fluieră finalul primei reprize. Un gol de moral pentru gazde, marcat în cel mai bun moment psihologic posibil, chiar înainte de pauză!
Mingea intră în sfârșit în poarta bihorenilor și gazdele exultă. Sursa foto: Nyugati Jelen.
Toată lumea se aștepta la un forcing total al gazdelor după pauză, în căutarea golului victoriei. Nu a fost să fie. Aș spune chiar dimpotrivă: deși ACU a avut totuși multe ocazii, meciul a părut controlat, cel puțin la mijloc, de FC Bihor, cu mijlocași de certă valoare - Opriceană, Baiano Erison, Filip și Ayza, care de multe ori au știut să ”ascundă” mingea, să mențină posesia, să fragmenteze jocul, în fine, orice era posibil pentru a frâna, pe cât posibil, entuziasmul ofensiv al gazdelor. La pauză, la ACU a intrat veteranul Dan Găldean, în locul lui Alin Drăgan. Găldean a jucat mijlocaș dreapta, lăsându-l pe Cosmin Paina în atac în locul lui Drăgan. Mutările n-au părut să dea roade. Schimbarea decisivă a făcut-o la oaspeți antrenorul Zoltán Vigh, tot la pauză. În locul portarului Szász, slăbuț în prima repriză, a fost introdus Fildan, care a făcut probabil meciul vieții.
De cum a început repriza, ACU a ratat două mari ocazii sau, mai corect spus, Fildan a apărat extraordinar. Prima dată, după o lovitură liberă executată de Radu Andone de pe partea dreaptă, Nicolau a reluat cu capul, dar Fildan a scos de sub transversală (min. 47). Apoi Cristi Luca a scăpat singur spre poartă într-o acțiune tipică, dar și el a fost blocat in extremis de același portar (min. 52). În replică, și Pașcalău a avut de scos de sub transversală un șut al lui Baiano Erison de la marginea careului (min. 54).
În minutul 60, Radu Andone execută o nouă lovitură liberă de pe partea dreaptă, mingea fiind respinsă în corner de un fundaș advers, atât de aproape de propria poartă încât am avut iluzia că ar putea fi autogol. Din cornerul rezultat, mingea a fost centrată în mijlocul careului, unde Remus Lung a fost ”contrat” în săritură de un jucător advers, ambii accidentându-se. Iarăși, arbitrul Mugurel Drăgănescu s-a făcut că plouă, deși erau circumstanțe de penalty.
Peste doar câteva minute, Dan Găldean ratează o uriașă ocazie, șutând de la câțiva metri în portarul advers, după o centrare a lui Călin Bota de pe partea stângă și o reluare a lui Radu Andone în blocaj (min. 66). Interesant de remarcat că Radu Andone a ajuns să joace mijlocaș dreapta, deoarece în minutul 64 Gabriel Țurcaș a intrat în locul lui Cosmin Paina, evoluând ca mijlocaș stânga, fapt care l-a trimis pe Radu Andone (stângaci) pe dreapta și pe Dan Găldean în atac.
Antrenorii Costel Bogoșel (stânga) și Alexandru Țamboi nu au reușit să găsească soluțiile potrivite pentru a câștiga jocul. Sursa foto: Nyugati Jelen.
Jucătorii de la FC Bihor au încercat și ei să preia conducerea, chiar dacă în această repriză secundă s-au concentrat mai mult pe defensivă. Au contat foarte mult fazele fixe. Astfel, în minutul 72, Opriceană a executat surprinzător o lovitură liberă din lateral stânga, direct spre poartă, mingea lovind plasa laterală, aproape de colțul scurt.
În minutul 75, antrenorul gazdelor, Costel Bogoșel, a efectuat ultima schimbare posibilă, introducându-l pe Cristian Țârlea pe postul de mijlocaș dreapta, în locul lui Radu Andone, a cărui poziție acolo părea nefirească. Din păcate, în felul acesta, ACU a pierdut un bun executant de faze fixe, rămânând pe teren doar Călin Bota, care a trebuit să-și asume aproape tot spre final: și coordonarea jocului, și executarea fazelor fixe.
În minutul 78, Călin Bota a fost chiar aproape de a puncta dintr-o astfel de lovitură liberă de la mare distanță, din lateral stânga. Mingea a fost trimisă înalt spre careu, chiar pe spațiul porții, nu a atins-o nimeni, și portarul Fildan a respins cu dificultate. Orice deviere, oricât de neînsemnată, ar fi putut să însemne gol! Mingea revine celor de la ACU, Ciprian Roșca șutează de la distanță, mingea e deviată și ajunge cu noroc la Cristi Luca, care driblează și portarul, dar intră în unghi închis iar șutul său nu nimerește spațiul porții (minutul 78).
Cristian Luca (în stânga), golgeterul și căpitanul echipei ACU Arad, nu a reușit să marcheze în meciul în care era cel mai mult nevoie de aportul său. Sursa foto: Nyugati Jelen.
Peste trei minute, Dan Găldean reușește în sfârșit o acțiune mai promițătoare din postura de vârf de atac, îl deschide pe Gabriel Țurcaș în stânga, acesta fiind singur, demarcat în careu, șutează, dar portarul Fildan are o nouă intervenție salvatoare (minutul 81).
La ACU se simte tot mai mult disperarea, atacurile devin tot mai haotice, mingile sunt aruncate spre careul advers la ce-o fi și ce-o ieși, fundașii urcă și ei. Nicolau trimite și el o minge înaltă în careu, Cristi Luca este busculat în săritură în careu (min. 84), dar arbitrul Mugurel Drăgănescu pare hotărât să nu acorde penalty decât dacă este foarte evidentă infracțiunea.
Ultima fază importantă s-a petrecut în ultimul minut regulamentar de joc. Gabriel Țurcaș și-a asumat executarea unui corner de pe partea dreaptă, cu piciorul stâng, centrarea sa a fost perfectă, găsindu-l demarcat în centrul careului pe Dan Găldean, care a reluat spectaculos, din voleu, dar... peste poartă (minutul 90)!
În minutele de prelungiri, oaspeții au știut foarte bine să țină de minge și să nu mai permită nici o acțiune ofensivă a arădenilor, care s-au văzut astfel condamnați la un rezultat de egalitate și, deci, la retrogradare.
Rușinea nu a fost însă retrogradarea. Oricărei echipe i se poate întâmpla să retrogradeze, se întâmplă în orice sport, asta nu este o rușine. Este poate un moment nefericit, peste care se trece uneori mai greu, alteori mai ușor; dar niciodată nu este foarte ușor să iei totul de la capăt într-un eșalon inferior. ACU mai retrogradase însă din Liga a 2-a și în 2005, și evoluase în Liga a 3-a între 2005 și 2008, deci nu era neapărat o rușine că revenea acolo. În plus, existau și speranțe justificate că retrogradarea s-ar fi putut anula: Marius Vizer, patronul echipei Liberty Salonta, anunțase deja public că intenționa să retragă echipa din campionat în sezonul viitor (ceea ce de altfel s-a și întâmplat), iar prima echipă de sub linie, în cazul acesta ACU Arad, s-ar fi salvat astfel de la retrogradare.
Doar că doamna președinte a clubului ACU Arad, Gheorghița (Geta) Onu, a făcut o prostie. Nu cu mult timp înaintea meciului cu FC Bihor, dânsa l-a ”angajat” la clubul arădean pe Sorin Cigan, fost jucător al FC Bihor și al naționalei României, cu misiunea de a-i ”înmuia” pe bihoreni în meciul de la Arad. Alexandru Toth, președintele de la FC Bihor, nu a răspuns însă la apelurile lui Cigan, iar DNA a intrat pe fir. Conform rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, în pauza meciului dintre ACU și FC Bihor, Sorin Cigan ar fi intrat în vestiarul oaspeților, oferindu-le acestora suma de 30000 de EURO, pe care însă aceștia au refuzat-o. Sorin Cigan ar mai fi plusat cu încă 5000 de EURO, însă fără rezultat. Suma ar fi fost apoi restituită Gheorghiței Onu de către Sorin Cigan. Nu la mult timp după meci, Sorin Cigan a fost arestat preventiv, fiind apoi eliberat, cu unele condiții. După mai mulți ani de procese, apeluri și recursuri, sentința definitivă a fost de 3 ani de închisoare cu suspendare pentru Sorin Cigan pentru tentativă de mituire și trafic de influență, respectiv 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru Gheorghița Onu pentru complicitate la trafic de influență și cumpărare de influență. Încă înainte de a se încheia toate căile de atac, în vara anului 2009, Gheorghița Onu a primit din partea FRF o amendă uriașă și interdicția de a mai călca pe stadioane pentru 2 ani. Interesant și totodată rușinos este că, în ciuda acestor fapte, Gheorghița Onu a fost menținută în postura de președinte a clubului de către rectorul Universității de Vest ”Vasile Goldiș” din Arad. Ea nu a mai apucat însă să revină propriu-zis pe stadion, deoarece în vara anului 2011, când i-a expirat interdicția, echipa ACU Arad s-a desființat.
Doamna președinte a clubului ACU Arad, Geta Onu. Sursa foto: liga2.prosport.ro
Dacă nu ar fi fost acest scandal, ACU Arad ar fi fost reprimită în Liga a 2-a în sezonul 2009-2010, deoarece prin desființarea echipei Liberty Salonta se disponibilizase un loc, care, în conformitate cu regulamentul, ar fi trebuit ocupat de prima echipă aflată sub linie, în speță, ați ghicit, ACU Arad. Comitetul de Urgență al FRF a și acționat în acest sens, decizând pe 12 august 2009 înscrierea echipei ACU Arad în Liga a 2-a în locul echipei Liberty Salonta. Pe 17 august 2009 decizia a fost revocată însă de Comisia de Disciplină a FRF, care a decis retrogradarea disciplinară a echipei ACU Arad în Liga a 3-a, din cauza evenimentelor de la meciul ACU - FC Bihor și a anchetei DNA aflate la momentul respectiv în plină desfășurare. În consecință, locul celor de la Liberty Salonta în Liga a 2-a a fost luat de următoarea clasată, CFR Timișoara, spre surprinderea totală a acestora! De altfel, CFR Timișoara nici nu avea să reziste foarte mult în Liga a 2-a în sezonul 2009-2010, echipa abandonând competiția din cauza problemelor financiare.
Aceste evenimente au fost deosebit de rușinoase pentru ACU Arad și pentru suporterii (puțini) ai acestei echipe. Pentru un suporter adevărat, retrogradarea este mai degrabă de preferat decât să câștigi un meci prin mijloace necinstite. Niciun suporter nu poate admite ca echipa sa de suflet să facă ”manevre”, să câștige altfel decât pe teren. Nu știu ce relație a existat atunci între FC Bihor și Universitatea Cluj și nici nu mă interesează. Echipa ACU Arad ar fi trebuit, logic, să fie mai motivată și să câștige pe teren, dacă putea. Dacă nu putea, trebuia să-și accepte soarta. O retrogradare nu e un capăt de lume. Dar o astfel de faptă, sincer, e. Cred că și desființarea echipei ar fi fost mai ușor de acceptat decât o astfel de pată pe obrazul clubului. Mai mult, în orice domeniu, cei care comit o astfel de faptă sunt în primul rând pedepsiți din interior. Decizia instanțelor de judecată a fost cea care a fost. Ceea ce mi se pare însă greu de înțeles este faptul că rectorul Universității de Vest ”Vasile Goldiș”, Aurel Ardelean, practic cel care a girat cu adevărat bugetul acestui club, nu i-a cerut demisia doamnei Onu, ci a menținut-o (artificial) în funcția de președinte pe aceasta și în următorii doi ani, până la desființarea clubului, în vara anului 2011. Înseamnă că dânsul, precum și toți ceilalți din anturajul clubului, au considerat că doamna a procedat normal și firesc? A făcut oare ceea ce trebuie pentru a salva echipa de la retrogradare? Nu a greșit în nici un fel?
Rezultatele ultimei etape și clasamentul final al Ligii a 2-a, seria a 2-a, sezonul 2008-2009:
Etapa 34, 9-13 iunie 2009
FC Drobeta Turnu Severin – UTA 4-2 (2-0) Fotescu 18, Lee 43a, Aldea 58, Epure 77p – Țucudean 51, Toc 79.
Dacia Mioveni – FCM Târgu Mureș 1-0 (1-0) Costin 42.
CSM Râmnicu Vâlcea – FCM Târgoviște 0-1 (0-0) Constantin 70.
CFR Timișoara – Minerul Lupeni 0-2 (0-0) Roman 64, Câmpean 90p.
Internațional Curtea de Argeș – Mureșul Deva 3-0 (0-0) Stoianof 76, 84, 90.
Universitatea Cluj – Mechel Câmpia Turzii 3-0 (0-0) Băd 59, Borza 76, Soporan 90.
Liberty Salonta – Jiul Petroșani 2-1 (0-0) Bölcsföldi 59, Cigan 76 – Antohi 82.
ACU Arad – FC Bihor 1-1 (1-1) Bota 45+1 – Lukacs 7.
Unirea Alba Iulia – Arieșul Turda 1-0 (1-0) Poverlovici 37.
Clasament final
1 |
Unirea Alba Iulia |
34 |
20 |
9 |
5 |
58-28 |
69 |
Promovată în Liga 1 |
2 |
Internațional Curtea de Argeș |
34 |
19 |
7 |
8 |
61-40 |
64 |
Promovată în Liga 1 |
3 |
FCM Târgu Mureș |
34 |
16 |
9 |
9 |
54-27 |
57 |
|
4 |
CSM Râmnicu Vâlcea |
34 |
15 |
9 |
10 |
52-37 |
54 |
|
5 |
FC Drobeta Turnu Severin |
34 |
15 |
9 |
10 |
48-43 |
54 |
|
6 |
Dacia Mioveni |
34 |
15 |
6 |
13 |
45-40 |
51 |
|
7 |
Liberty Salonta |
34 |
14 |
9 |
11 |
38-28 |
51 |
|
8 |
Minerul Lupeni |
34 |
14 |
6 |
14 |
41-43 |
48 |
|
9 |
UTA Arad |
34 |
11 |
14 |
9 |
32-35 |
47 |
|
10 |
FC Bihor Oradea |
34 |
13 |
7 |
14 |
44-49 |
46 |
|
11 |
Jiul Petroșani |
34 |
11 |
13 |
10 |
46-36 |
46 |
|
12 |
Mureșul Deva |
34 |
13 |
6 |
15 |
44-51 |
45 |
|
13 |
Arieșul Turda |
34 |
10 |
14 |
10 |
30-29 |
44 |
|
14 |
Universitatea Cluj |
34 |
11 |
12 |
11 |
37-33 |
43 |
|
15 |
ACU Arad |
34 |
11 |
8 |
15 |
45-51 |
41 |
Retrogradată în Liga a 3-a |
16 |
CFR Timișoara |
34 |
10 |
9 |
15 |
41-60 |
39 |
|
17 |
FCM Târgoviște |
34 |
5 |
11 |
18 |
23-53 |
26 |
Retrogradată în Liga a 3-a |
18 |
Mechel Câmpia Turzii |
34 |
3 |
2 |
29 |
22-78 |
11 |
Retrogradată în Liga a 3-a |
[1] CSM Râmnicu Vâlcea este avantajată la rezultatele directe: FC Drobeta Turnu Severin – CSM Râmnicu Vâlcea 1-1, CSM Râmnicu Vâlcea – FC Drobeta Turnu Severin 1-0.
[2] Dacia Mioveni este avantajată la rezultatele directe: Dacia Mioveni – Liberty Salonta 1-0, Liberty Salonta – Dacia Mioveni 0-0.
[3] Liberty Salonta s-a retras din Liga a 2-a după încheierea sezonului și nu s-a mai înscris în nici o competiție.
[4] FC Bihor este avantajată la rezultatele directe: Jiul Petroșani – FC Bihor 1-1, FC Bihor – Jiul Petroșani 2-1.
[5] 2 puncte penalizare.
[6] Inițial retrogradată, CFR Timișoara a fost ulterior readmisă în Liga a 2-a, ca urmare a retragerii echipei Liberty Salonta din Liga a 2-a și a sancționării echipei ACU Arad cu retrogradarea în Liga a 3-a.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu