În urmă cu exact 5 ani, în data de 3 august 2015, lua ființă Asociația Sportivă AMEFA Cluj-Napoca. Afiliată la AJF Cluj și înscrisă în Campionatul Județean Cluj (Liga a 5-a), zona Cluj, asociația a reușit într-un timp record, de câteva săptămâni, să legitimeze 22 de jucători cu care să înceapă competiția. Primul meci oficial, acasă cu Progresul Vlaha, ar fi trebuit să se dispute duminică, 30 august 2015, dar s-a amânat pentru joi, 3 septembrie 2015, la cererea echipei oaspete. AMEFA a terminat la egalitate acel meci, 3-3, pe stadionul CMC, care ne-a fost ”casă” până în martie 2016, când ne-am mutat, grație Universității ”Babeș-Bolyai”, pe terenul 2 (sintetic) din Parcul Sportiv Universitar ”Iuliu Hațieganu”.
Alegerea stadionului CMC, atunci, la început, nu a fost întâmplătoare. Lângă acel stadion, pe terenurile sintetice de mini-fotbal, își desfășuraseră activitatea echipele AMEFA 1911 (înființată în 2011) și Geografii (înființată în 2009), în campionatul de mini-fotbal ”Fair-Play”. De la aceste echipe, gestionate de conferențiarul Raularian Rusu de la Facultatea de Geografie, au provenit majoritatea jucătorilor, care au alcătuit ”scheletul de bază” al echipei care a debutat pe teren mare în toamna anului 2015. Mulți dintre acești jucători erau studenți sau absolvenți ai Facultății de Geografie de la Universitatea ”Babeș-Bolyai”: Paul Șofron (primul căpitan al echipei), Lucian Macri, Mircea Eugen Ciobanu, Horea Ionuț Meleg, Robert Rus, Lucian Dodea, Raul Tat, Andrei Kökeinyesdi, Iulian Doroftei, Cosmin Gorga, George Deac și, câteva luni mai târziu, Cosmin Hetea, o bună parte a acestora fiind în continuare jucători ai AMEFA. Lor li s-au adăugat studenți de la alte facultăți sau de la alte universități clujene: Marius Someșan, Vlad Pop, Radu Neag, Rareș Suciaghi, Tudor Herlea sau Emil Trifan, precum și prieteni ai acestora, care au ajuns la rândul lor oameni de bază în echipă, precum Rareș Ciprian Câmpan sau Bogdan Puskas.
Asociația are și acum aceeași conducere ca și la început, având ca președinte pe conf. univ. dr. Raularian Rusu, ca vicepreședinte pe șef lucrări dr. Răzvan Bătinaș, ca secretar pe conf. univ. dr. Mircea Alexe, toți de la Facultatea de Geografie a Universității ”Babeș-Bolyai”, iar ca trezorier pe domnul profesor univ. dr. avocat Cosmin Flavius Costaș, de la Facultatea de Drept a aceleiași universități. Firma sa de avocatură, ”Costaș, Negru & asociații”, a fost și este unul dintre sponsorii importanți ai echipei, alături de Universitatea ”Babeș-Bolyai”.
Din punct de vedere tehnic, echipa l-a avut ca antrenor în primii doi ani (2015-2016 și 2016-2017) pe domnul Radu Mureșan, de asemenea angajat al Universității ”Babeș-Bolyai”, apoi, pentru o scurtă perioadă, pe George Cotuț, iar din toamna anului 2017 pe Emil Trifan, care este atât antrenor, cât și jucător, căpitanul echipei, liderul din teren și din afara lui.
În cele cinci ediții ale Campionatului Județean Cluj (Liga a 5-a), zona Cluj, în care a participat, AS AMEFA Cluj-Napoca a ocupat poziții onorabile, în general la mijlocul clasamentului, cea mai bună clasare (locul 6) fiind chiar în primul an de după înființare, 2015-2016.
În acești cinci ani care au trecut, AS AMEFA s-a consolidat ca echipă de fotbal, și-a creat un anumit renume și o anumită reputație ca ”echipă frumoasă”, la nivelul Campionatului Județean Cluj. Întrucât jucătorii au rămas în mare parte aceiași, încetul cu încetul AMEFA a devenit ca o adevărată familie, în care toți ne bucurăm pentru fiecare joc, indiferent de rezultat.
Azi, familia Asociației Sportive AMEFA împlinește 5 ani. Vivat, creascat, floreat!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu