Duminică, 23 martie, de la ora 14, AMEFA a jucat în deplasare cu Viitorul Gârbău, echipă care ne învinsese în tur, pe teren propriu, cu 2-1, după un meci pe care AMEFA l-a controlat aproape de la început până la sfârșit. Cu o săptămână în urmă, Ardealul avea să ne învingă, tot acasă, cu 4-2, după ce AMEFA a jucat bine cam trei sferturi din meci, conducând cu 2-1, și capotând pe final. Roata se mai și întoarce, și în meciul de la Gârbău, disputat în mare măsură pe ploaie și pe un teren dificil, AMEFA a obținut o victorie poate nesperată pe final, după un meci de mare luptă și care s-a lăsat cu urmări vizibile la unii jucători.
AMEFA a jucat cu: Paul Șofron - Horațiu Moldovan, Sebastian Chiș, Emil Trifan, Robert Rus - Andrei Nemeș, László Dénes (55 Rareș Ciprian Câmpan), Vlad Miron (46 Rareș Suciaghi) - Andrei Lăpădatu, Mihnea Jurca, Adrian Blendea. Rezervă neutilizată: Alex Molnar. Alături de echipă au mai fost Raularian Rusu, Gabriel Suciaghi și Alexandru Boca.

AMEFA (în tricouri roșii), brigada de arbitri și Viitorul Gârbău (în tricouri galbene) înainte de startul partidei. Foto: Alexandru Boca.
Meciul a fost arbitrat de o brigadă clujeană, cu Alex Răzvan Prisăcariu la centru, ajutat de asistenții Eduard Andrei Ciugudean și Dennis Buiga. Observator din partea AJF a fost domnul Iosif Constantin Câmpan (Iclod).
Cartonașe galbene: Emanuel Gabriel Stana (min. 25), Alexandru Ionuț Rotar (min. 36), Vlăduț Cosmin Aștelean (min. 54), respectiv Andrei Nemeș (min. 31), Paul Șofron (min. 36), Sebastian Chiș (min. 53).
Meciul a început în nota de dominare a echipei gazdă, care a presat puternic încă din primele minute pentru a deschide scorul cât mai repede, ceea ce au și reușit. La o lovitură liberă de pe partea stângă, mingea a fost trimisă înalt în careu, Vili Nystrom a reluat cu capul spre centru, iar Mihai Marius Turlea s-a desprins din marcaj și a trimis în poartă: 1-0 (min. 9).
După gol, gazdele s-au retras inexplicabil, preferând un joc de așteptare și de conservare a rezultatului, cu unele încercări, destul de timide, pe contraatac. În aceste condiții, AMEFA a preluat inițiativa și a ajuns tot mai des și tot mai periculos la poarta adversă. O primă fază controversată s-a petrecut în min. 25, când Andrei Lăpădatu părea să fi scăpat spre poartă, dar a fost faultat în marginea careului de Emanuel Gabriel Stana, care a văzut doar cartonașul galben. Lovitura liberă a rămas fără rezultat. În min. 31, Andrei Nemeș a încercat să se descotorosească de un adversar, și a primit la rândul său doar cartonaș galben pentru lovire. Peste cinci minute, a venit și ”replica”, Alexandru Ionuț Rotar i-a aplicat o lovitură lui Andrei Nemeș, spărgându-i arcada, la una din rarele dispute pentru minge din careul AMEFA (min. 36). Arbitrul a rămas consecvent și a arătat doar cartonașul galben.
Între timp, AMEFA a avut mai multe ocazii de gol la poarta adversă, inclusiv două șuturi în bară (Mihnea Jurca și Vlad Miron), două reluări în afara cadrului porții ale lui László Dénes din poziție bună și o fază la care Andrei Lăpădatu a scăpat singur cu portarul advers, perpendicular pe poartă, dar nu l-a putut învinge pe acesta (min. 42).
Toate acestea anunțau de fapt golul egalizator, care a venit în cele din urmă în ultimul minut al primei reprize. Emil Trifan a executat excepțional o lovitură liberă de la 30 de metri, direct în vinclu, iar portarul gazdelor, deși a atins mingea, nu a reușit să evite golul: 1-1 (min. 45).
În repriza a doua, gazdele au părut că și-au revenit, și au abordat meciul la fel ca și în prima repriză, atacând constant în primele 20 de minute ale acestei reprize. Au avut și câteva oportunități destul de serioase de a prelua conducerea, dar n-a fost să fie. Apărarea AMEFA și-a făcut cu prisosință datoria. La mijloc s-au dat lupte serioase pentru controlul jocului, iar pe la jumătatea reprizei lucrurile au părut că, încetul cu încetul, se schimbă, în sensul în care AMEFA a devenit echipa care a dominat jocul spre final. Andrei Lăpădatu a mai avut o ocazie uriașă, singur cu portarul, de data aceasta a trimis pe lângă portar, dar un fundaș a intervenit din fața liniei porții.
AMEFA a dat lovitura pe final. La un corner de pe partea dreaptă, Rareș Ciprian Câmpan i-a trimis scurt lui Horațiu Moldovan, acesta a centrat perfect pentru lovitura de cap a lui Mihnea Jurca din câțiva metri: 1-2 (min. 87).
Gazdele au încercat să revină pe tabelă, dar în prelungiri tot AMEFA a înscris. Același Rareș Ciprian Câmpan i-a trimis lui Rareș Suciaghi în banda stânga, acesta a profitat de spațiile largi lăsate de adversari, a pătruns în careu, a driblat un fundaș și a trimis la colțul lung: 1-3 (min. 90+4). Imediat după această fază, s-a auzit fluierul final al arbitrului.
AMEFA obține prima victorie din acest retur, în urma unui meci de mare luptă, și poate continua seria pozitivă duminică, 30 martie, când va evolua pe teren propriu cu Minerul Aghireșu.